Passie, persoonlijk contact & klanttevredenheid
De Rooij Fotografie is de specialist van Nederland in het geven van fotografie cursussen, workshops en fotoreizen. Het bedrijf is opgericht door Mark de Rooij in 2011. Hij ontdekte dat hij een echte passie had om zijn fotografiekennis over te brengen naar (amateur)fotografen. Het enthousiasme tijdens de cursussen en de positieve reacties op zijn manier van lesgeven hebben Mark gestimuleerd verder te gaan met het ontwikkelen van nieuwe cursussen en workshops. Een persoonlijke benadering en een hoge klanttevredenheid zijn vanaf het begin ontzettend belangrijk geweest voor Mark. Dit is inmiddels onderdeel geworden van de bedrijfsfilosofie. Je kunt van ons dus altijd een nette en snelle reactie verwachten.

Uiteindelijk is Mark gaan zoeken naar andere fotografen die, net zoals hij, met veel plezier een duidelijke cursus/workshop kunnen geven. Dit heeft erin geresulteerd dat De Rooij Fotografie jaarlijks meer dan 300 fotografie cursussen organiseert met behulp van ruim 15 andere fotografen.

Ook is De Rooij Fotografie zeer actief met het overdragen van kennis via online kanalen, zoals online cursussen, (gratis) eBooks, gratis mini cursussen over fotografie en fotobewerking en leerzame content via YouTube, Instagram en Facebook. Volg ons ook en verrijk je eigen fotografiekennis.

Aangesloten bij GGTO en VvKR
Voor de fotoreizen is De Rooij Fotografie aangesloten bij het GGTO Garantiefonds en de VvKR. Het GGTO Garantiefonds is voor gespecialiseerde touroperators waaronder jij als klant van ons met een gerust hart een fotoreis kunt boeken. Ook zijn wij aangesloten bij de VvKR. Dit is de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties. Hierdoor hebben wij altijd toegang tot deskundigen op het gebied van het organiseren van groepsreizen. Daarnaast ziet de VvKR erop toe dat hun leden aan alle wettelijke eisen voldoen, zoals het afsluiten van een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Mark de Rooij“Iedereen kan leren fotograferen. Ik ben ook onderaan de ladder begonnen.”
Mark de Rooij is een autodidact en heeft om die reden de overtuiging dat iedereen kan leren fotograferen. Dat hoeft niet per se met een vakopleiding, want hijzelf en vele cursisten verkopen hun foto’s als wanddecoratie of fotograferen regelmatig in opdracht voor bedrijven en particulieren. Uiteindelijk zijn het de foto’s die belangrijk zijn waarop potentiele klanten je beoordelen, niet op een diploma of certificaat. 

Mark maakte zijn eerste foto op zijn zevende met een wegwerpcamera. In de jaren erna bleef hij tijdens vakanties foto’s maken, maar het fotografievirus sloeg pas echt toe op zijn 18e toen hij een Panasonic FZ18 kocht. Dit was zijn eerste camera waarop je de belichting handmatig kon instellen. De nieuwsgierigheid sloeg toe! Met vallen en opstaan heeft hij de belangrijke fotografietechnieken onder de knie gekregen. In deze jaren heeft Mark echt alle fouten gemaakt die je als fotograaf kunt maken. Dat zorgt er nu voor dat hij zichzelf goed in zijn cursisten kan verplaatsen. Het zijn herkenbare situaties die Mark aan de hand van slimme opdrachten en uitleg duidelijk maakt.

Na zijn Panasonic camera heeft Mark ruim 6 jaar met Nikon gefotografeerd (de D90 en D800). Na een korte uitstap naar Fujifilm (X-T2) is hij uiteindelijk bij Sony (A7 R III) uitgekomen. Zoals veel fotografen heeft ook Mark een specialisatie, namelijk (stedelijke) landschapsfotografie en nachtfotografie. Deze foto’s verkoopt hij aan bedrijven en particulieren voor wanddecoratie, online gebruik en geprinte media zoals brochures en tijdschriften. Sinds 2020 is Mark ook Brand Ambassador van Skylum Software, een mooi fotobewerkingsprogramma voor fotografie liefhebbers.

Bedrijfsgegevens
KVK nummer: 66262054
BTW-nummer: NL856468447B01

Bankgegevens
IBAN: NL89KNAB0255380291
BIC: KNABNL2H

Kantoor (alleen op afspraak)
Elektroweg 11 A1
3051NB Rotterdam

Postadres
Laan op Zuid 876
3071AC Rotterdam

Beoordelingen

Beoordelingen over De Rooij Fotografie

Aangesloten bij

Garantiefonds Fotoreizen
VvKR Fotoreizen van De Rooij Fotografie

Onze fotografie trainers

De cursussen en workshops die op deze website terug te vinden zijn worden gegeven door verschillende fotografie trainers. Alle fotografie trainers zijn zorgvuldig geselecteerd zodat ze cursussen van hoge kwaliteit kunnen geven.

Ons doel is om samen te werken met de beste fotografie trainers van Nederland en België zodat alle cursisten 100% tevreden zijn. Hieronder vind je een overzicht van de fotografie trainers.

Mark de Rooij

MARK DE ROOIJ

Jan Knol

JAN KNOL

Sophia Lee

SOPHIA LEE

Agnes Breekweg - Newborn Fotografe

AGNES BREEKWEG

Jose da Silva

JOSE DA SILVA

Huub Smits

HUUB SMITS

Gaya Parkins

GAYA PARKINS

straatfotograaf ruud van der lubben derooijfotografie

RUUD V/D LUBBEN

paulien van de loo derooijfotografie

PAULIEN VAN DE LOO

fotograaf erik brons de rooij fotografie

ERIK BRONS

Ymke Myrte Fotograaf Docent de Rooij Fotografie

YMKE MYRTE

De Rooij Fotografie Docent Ron Pichel 2

RON PICHEL

Jan Koppelaar

JAN KOPPELAAR

Xanne Paulissen De Rooij Fotografie

XANNE PAULISSEN

Jan Dijkstra

JAN DIJKSTRA

Charlotte Grips

CHARLOTTE GRIPS

Matthijs Uivel foto

MATTHIJS UIVEL

sander peters fotografie docent de rooij fotografie

SANDER PETERS

steven-maybury-photographer-course

STEVEN MAYBURY

kevin-teerlynck-fotografie-docent-de-rooij

KEVIN TEERLYNCK

adri-van-der-vliet-fotografie-lezing-docent

ADRI VAN DER VLIET

arjan van der beek fotografie docent

ARJAN VAN DER BEEK

fotografie docent marcel van berkel

MARCEL VAN BERKEL

Dave Zuuring docent

DAVE ZUURING

Donald Ikkersheim

DONALD IKKERSHEIM

Fotograaf Daniel van den Beg

DANI’EL VAN DEN BERG

fotografie docent jeroen gunst de rooij

JEROEN GUNST

Renate Oskam

RENATE OSKAM

Docent Denis Bitter - Dierenfotografie

DENIS BITTER

Anne van Vegchel Fotografe Sportfotografie

ANNE VAN VEGCHEL

Fotografie docente Leiden

MONIQUE SHAW