FOTOREIS BEREN FOTOGRAFEREN IN ROEMENIË

Data reis:
28 mei t/m 2 juni 2023 (vol)

Data reis: 28 mei t/m 2 juni 2023 (vol)

Nieuwe data notificatie ontvangen?

Verblijf: Mooie lodge

Aantal deelnemers: 5 tot 7

Docent: Nils Poldervaart

GGTO Garantiefonds voor fotoreizen

NU €1750,- P.P.

Prijs op basis van 2-persoonskamer
Wat is inclusief? Meer info…

Coronavirus:
Boek je fotoreis zonder risico
Bij ons is alles goed geregeld

FOTOGRAFEER WILDE BRUINE BEREN IN DE ROEMEENSE KARPATEN

In Roemenië vind je de Karpaten, een schitterend gebergte dat door het midden van het land kronkelt. De Karpaten hebben een enorme biodiversiteit. Het is één van de weinige plaatsen in Europa waar je nog grote populaties beren kunt zien. Naar schatting leven in dit gebied 5000 tot 8000 wilde bruine beren.

Deze fotoreis is de perfecte gelegenheid voor (wildlife) fotografen die de bruine beer in alle rust willen fotograferen. Vanuit een aantal fotohutten (hides) fotograferen we iedere ochtend en late middag de beren en kunnen we ook hun gedrag bestuderen. We organiseren deze fotoreis in de beste periode van het jaar, want de berin neemt haar welpen mee de natuur in. Het is fascinerend om te zien en te fotograferen!

Voor de liefhebbers die tussen de 2 fotosessies nog energie hebben, is er ook een mogelijkheid om vanuit vogelhutten te fotograferen. Daarnaast zie je in deze omgeving ook regelmatig herten, reeën, zwijnen en vossen.

MAAK DE MOOISTE FOTO'S VAN WILDE BEREN

De kans dat je beren gaat zien tijdens deze fotoreis is bijna 100%. De locatie is zo uniek dat de beren zich dagelijks laten zien. De fotohutten zijn strategisch gepositioneerd, zodat de lichtval optimaal is en de mooiste foto’s kunt maken. Uiteraard krijg je tijdens de hele fotoreis begeleiding van wildlife fotograaf Nils Poldervaart. Hij helpt je de beste camera-instellingen te kiezen en eventuele problemen direct op te lossen. Deze fotoreis gaat gegarandeerd mooie foto’s opleveren!

Fotograaf Nils Poldervaart - Fotoreis IJsland

Docent & reisbegeleider:
Nils Poldervaart

Door deel te nemen leer jij onder andere:

👍 Hoe wilde beren zich gedragen in de natuur en hoe jij, als fotograaf, daar gebruik van kunt maken

👍 Het maken van sfeervolle berenfoto’s tijdens de gouden uurtjes

👍 Haarscherpe foto’s maken van de wilde dieren, ook als ze in beweging zijn

👍 Welke instellingen ideaal zijn voor berenfotografie en hoe je de camera slim instelt

👍 Samen met andere fotografieliefhebbers de tijd nemen om de perfecte foto’s te maken

👍 Verschillende fotobesprekingen

Wilde beren fotograferen in Roemenië - Fotoreis
Wildlife fotografie reizen - Bruine beren fotograferen

VOOR DE FOTOREIS

Voordat de fotoreis naar Roemenië begint zullen wij al even contact met je opnemen. Wij hebben als doel iedereen op eigen niveau te helpen. Om die reden is het fijn voor ons om te weten hoelang je al fotografeert en of je specifieke leerdoelen hebt voor de fotoreis.

Daarnaast organiseren we ongeveer een maand voor vertrek een online kennismakingssessie met alle deelnemers tegelijk. Op die manier kun je de fotograaf die de fotoreis gaat begeleiden en de rest van de deelnemers al ontmoeten.

FOTOREIS ROEMENIË: DAG 1

De eerste dag zal in het teken staan van de heenreis naar de lodge in de Karpaten. In de ochtend vlieg je naar Boekarest, de hoofdstad van Roemenië (zie aanbevolen vluchten). We worden daar opgehaald met een minibus die ons in ruim 4 uur naar de lodge brengt. Deze rit is al een avontuur op zich. Je rijdt door schitterende natuur en passeert dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan.

Na het avondeten (inclusief in de reissom) zal er een korte introductie zijn over het fotograferen van beren, zodat je camera direct goed ingesteld staat voor de volgende ochtend.

FOTOREIS ROEMENIË: DAG 2 T/M 5

De fotoreis draait echt om het fotograferen van beren. Dat zullen we dus op de 2e, 3e, 4e en 5e dag tweemaal per dag gaan doen. We staan vroeg op om rond 4:30 uur de dag te starten met een kop koffie/thee en een licht ontbijt. Rond 5:00u vertrekken we naar de fotohutten waar de beren zich vaak in de ochtend bevinden. Er zijn verschillende hutten, en afhankelijk van de activiteit van de beren kiezen we de beste hut(ten) uit. In de ochtend fotograferen we van 5:30 t/m 8:30u waarna we terugkeren naar de lodge voor een uitgebreid ontbijt.

Tussen 10:00 en 13:00u kun je de tijd vrij besteden. Je kunt nog een paar uurtjes bijslapen, maar eventueel ook de vogelhutten in de tuin van de lodge gebruiken om vogels te fotograferen. In de middag is het mogelijk een boterham met beleg in de keuken te pakken mocht je trek krijgen. Voordat we weer op pad gaan om beren te fotograferen, evalueren we de ochtend fotosessie. Op deze manier kan onze wildlife fotograaf eventuele extra fotografietips geven. Het is dan ook mogelijk de foto’s van elkaar te bekijken en eventueel te bespreken met fotograaf Nils Poldervaart.

Rond 16:00u vertrekken we weer naar de hutten om de beren te fotograferen. Dit doen we zo’n 3.5 uur langs. Naast het fotograferen geeft dit ook de tijd om het gedrag van de beren to observeren en te genieten van deze schitterende dieren. Na de fotosessie keren we terug naar de lodge voor een 3-gangen diner. Daarna gaan we direct naar bed, want de volgende dag staan we weer vroeg op.

Deze dagen zal de chef van de lodge ontbijt en 3-gangen diners bereiden met vooral lokale ingrediënten. Deze maaltijden zijn allemaal inbegrepen in de reissom. Boterhammen met beleg zijn in de middag zelf te bereiden en ook inclusief in de reissom.

FOTOREIS ROEMENIË: DAG 6

Dit is de laatste dag van de fotoreis naar Roemenië. Na het ontbijt pakken we onze spullen en keren we terug naar het vliegveld van Boekarest. De reis zit erop en je geheugenkaarten staan vol met schitterende berenfoto’s.

NA DE FOTOREIS

1 tot 1.5 jaar na de fotoreis nodigen we je uit voor een reünie. Jaarlijks doen we dit voor alle deelnemers van onze fotoreizen tegelijk. Op deze manier zie je alle reisgenoten nog een keer en kunnen er mooie verhalen (en foto’s) opgehaald worden.

Berenfotografie in Roemenië (Europa) - Fotoreis
Wilde vossen fotograferen in Roemenië

EEN SCHITTERENDE LODGE MIDDEN IN DE NATUUR

Wij overnachten in een kleinschalige lodge midden in de natuur. De eigenaar van de lodge is een Roemeense berenexpert die echt alles weet van de omgeving en de bruine beren die daar leven. Uiteraard zullen we gebruikmaken van zijn expertise om vanuit de beste hutten te fotograferen. De lodge is niet ver van de verschillende fotohutten waardoor reistijden beperkt zijn.

De lodge heeft eenvoudige slaapkamers die allemaal voorzien zijn van een eigen badkamer, inclusief bedlinnen en handdoeken. De 2-persoonskamers hebben gescheiden bedden, maar kunnen ook tegen elkaar geschoven worden. Verder is er een algemene ruimte waar gebruik van gemaakt kan worden. Er is een keuken en woonkamer met twee banken, openhaard en lange eettafel. In de lodge is WiFi aanwezig.

EIGEN KAMER

Deel je liever geen kamer en wil je een kamer voor jezelf? Dat is mogelijk voor 150 euro extra indien beschikbaar. Informeer via het contactformulier naar de mogelijkheden.

Let op: de vlucht is niet inclusief in de reissom. Op deze manier heb jij de vrijheid de reis te verlengen indien gewenst. Wij hebben wel hieronder advies vluchten getoond, zodat je op tijd aankomt in Boekarest. Ons advies is om voor de heenreis geen andere vlucht op de vertrekdatum te kiezen. Mocht de vlucht vertraagd zijn, dan mis je de transfer. Het is dan beter om één (of enkele dagen) eerder naar Boekarest te vliegen en rond 13:00u de rest van de groep te ontmoeten op het vliegveld van Boekarest.

Eventueel kunnen wij de vlucht ook voor je boeken. Informeer via het contactformulier naar het actuele tarief waarvoor wij dit via onze reisportal kunnen boeken.

Fotoreis van 28 mei t/m 2 juni 2023

Heenreis
Datum: Zondag 28 mei 2023
Vertrektijd: 9:30 uur
Vertreklocatie: Amsterdam, Schiphol (AMS)
Aankomsttijd: 13:10 uur
Aankomstlocatie: Boekarest (OTP)
Vluchtnummer: KLM KL1373

Terugreis
Datum: Vrijdag 2 juni 2023
Vertrektijd: 13:55 uur
Vertreklocatie: Boekarest (OTP)
Aankomsttijd: 15:55
Aankomstlocatie: Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vluchtnummer: KLM KL1374

Deelname aan de fotoreis naar Roemenië kost nu 1750 euro per persoon. Dit is de prijs op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. Wil je graag een eigen één-persoonskamer? Dat kan voor een toeslag van 150 euro indien er nog kamers beschikbaar zijn. Neem contact met ons op om de beschikbaarheid te controleren.

INCLUSIEF

– 5 nachten in een kleinschalige lodge
– Ontbijtjes, lunches en diners in de lodge (zie programma)
– Koffie/thee de gehele dag door
– Toeristenbelasting
– Transfer Boekarest  – Lodge (en terug)
– Toegang tot het nationale park (voor alle dagen)
– Toegang tot de fotohutten
– Alle transfers van en naar de fotohutten
– Alle workshops met begeleiding van een wildlife fotograaf
– Lokale gids
– Fotobespreking (tijdens de reis)
– Reünie na +/- 1 jaar inclusief eten/drinken

EXCLUSIEF

– Vliegreis (vanaf Amsterdam met KLM +/- 300 euro voor een retour)
– Frisdrank en alcoholische dranken (wel allemaal beschikbaar in de lodge tegen schappelijke prijzen)
– Lunch op dag 1 en lunch & diner op dag 6
– Fooi voor de gids en de kok van de lodge
– Bijdrage reisgarantiefonds GGTO (7,50 euro per persoon)
– Reis- en annuleringsverzekering

Om deel te nemen aan de fotoreis heb je uiteraard de nodige fotoapparatuur nodig. Wij maken hierbij het onderscheid tussen noodzakelijke apparatuur en aan te raden apparatuur.

NOODZAKELIJKE APPARATUUR

– Spiegelreflexcamera of systeemcamera
– Teleobjectief waarmee je minimaal tot 300mm op full-frame kunt fotograferen (dat is 200mm op een camera met APS-C sensor)
– Statief (enkele uren een teleobjectief vasthouden gaat erg zwaar worden!)
– 
Voldoende accu’s en geheugenkaarten

OPTIONELE APPARATUUR

– Een standaardzoomobjectief of groothoekobjectief voor eventuele landschapsfoto’s

AAN TE RADEN OVERIG

– Laptop (indien je foto’s wilt overzetten en/of foto’s alvast wilt bewerken)
– Verrekijker
– Zonnebrand
– Deet
– Kleding met neutrale kleuren
– Warmere kleding (voor in de ochtend en avond)
– Stevige schoenen

Garantiefonds FotoreizenDe Rooij Fotografie is aangesloten bij Garantiefonds GGTO. Dit is een garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators waaronder ook deze fotoreis valt. Dit zorgt ervoor dat je deze fotoreis met een gerust hart kunt boeken.

VvKR Fotoreizen van De Rooij FotografieOok zijn wij aangesloten bij de VvKR, dit is de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties. Hierdoor hebben wij altijd toegang tot deskundigen op het gebied van het organiseren van groepsreizen. Daarnaast ziet de VvKR erop toe dat hun leden aan alle wettelijke eisen voldoen, zoals het afsluiten van een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Heb je de knoop doorgehakt en besloten met ons mee te gaan naar Roemenië? Leuk! Wij kijken er naar uit je te ontmoeten en te begeleiden om nóg mooiere foto’s te maken. Bij de aanmelding vragen wij om een aanbetaling van 500 euro. Het resterende bedrag betaal je 8 weken voor de vertrekdatum.

Indien je een eigen kamer wilt, kun je dit in het afrekenscherm (waar je je e-mailadres en naam invult) aangeven bij de bestelnotities.

Op deze fotoreis zijn onze algemene voorwaarden voor fotoreizen van toepassing.

JE KUNT NU AANMELDEN VOOR

FOTOREIS: 28 MEI T/M 2 JUNI 2023 (VERTREKGARANTIE)

DEZE REIS IS
VOLGEBOEKT

BESCHIKBARE PLAATSEN

Voor deze fotoreis is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er tijdig bij en mis deze onvergetelijke ervaring niet.

Ben je niet beschikbaar op de genoemde data, maar wil je in de toekomst deelnemen? Laat het ons weten via het interesseformulier. Wij houden je dan op de hoogte van nieuwe fotoreizen.

Wat als de reis niet doorgaat vanwege het coronavirus?

Je kunt bij ons zonder risico een fotoreis boeken. Mocht het reisadvies negatief zijn dan kunnen wij de fotoreis helaas niet door laten gaan. In die situatie zullen wij zo snel mogelijk een nieuwe fotoreis inplannen. We boeken je kosteloos over of je kunt het betaalde bedrag terug krijgen.

Hoeveel mensen gaan er maximaal mee?

Aan de fotoreis naar Roemenië doen 5 tot 7 deelnemers mee.

Gaat deze fotoreis definitief door?

Wij hebben minimaal 5 deelnemers nodig om de fotoreis door te laten gaan. Bij de datum staat ‘vertrekgarantie’ zodra dit aantal bereikt is. Indien er ‘volgeboekt’ staat is de reis al vol en gaat de reis uiteraard ook met zekerheid door.

Is het reisprogramma definitief?

In principe staat het programma zoals beschreven vast. Indien we hiervan afwijken zal dit als doelen hebben om nog betere foto’s te maken.

Wat zijn de extra kosten van een privé kamer?

Wil je liever een eigen kamer? Dat is mogelijk zolang deze nog beschikbaar zijn. De kosten hiervan zijn 150 euro voor het gehele verblijf.

Kan ik de btw terugvragen als ik de fotoreis zakelijk boek?

Op de fotoreis wilde beren fotograferen in Roemenië is de reisbureauregeling van toepassing. Hierdoor zit er in de prijs geen btw en kan er dus ook geen btw teruggevraagd worden.

Wie bepaalt de kamer indeling?

In principe doen wij dit, maar als er een bekende van jou meegaat en je overnacht graag samen met die persoon dan kun je dit uiteraard aangeven. De overige personen delen wij in waarbij we mannen en vrouwen gescheiden houden. Daarnaast proberen wij ook zoveel mogelijk rekening te houden met de leeftijd. Onze ervaring is dat het op deze manier altijd klikt tussen de kamergenoten.

Voor de fotoreis organiseren wij altijd een online kennismakingssessie. Hierdoor zul je een eventuele onbekende kamergenoot (en de rest van de deelnemers) dus altijd voor vertrek even zien.

Hoeveel fotografie-ervaring heb ik nodig?

Deze fotoreis is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. We verwachten wel dat je enige basiskennis bezit, zoals het instellen van diafragma, sluitertijd, ISO-waarde en scherpstelpunten, maar informatie over de exacte instellingen die goed zijn voor specifieke foto’s krijg je tijdens de reis. Tijdens de fotoreis is er voldoende tijd om iedereen op zijn of haar eigen niveau verder te helpen waardoor je dus altijd iets nieuws zult leren.

Kan mijn niet fotograferende partner mee?

Dit is mogelijk, maar het is wel een reis echt afgestemd op de fanatieke wildlife fotograaf. In de ochtend en middag zitten we dus +/- 3 uur achter elkaar in de fotohutten om te fotograferen. Indien dat geen probleem is kun je voor twee personen boeken. Helaas kunnen wij geen korting geven op de prijs van de fotoreis. Je partner kan uiteraard met alle fotosessies mee en alle genoemde maaltijden zijn ook inclusief.

Zijn de kosten van ontbijt, lunch en diner inclusief?

Bijna alle ontbijten, lunches en diners zijn inclusief in de prijs.
De enige uitzonderingen hierop zijn de lunch op dag 1 en de lunch en diner op dag 5. Dit zijn de reisdagen.

Kan ik de reis later nog annuleren?

De Reiziger kan de boeking voor aanvang van de Reis annuleren. Annulering dient Schriftelijk (per e-mail) te geschieden. De datum waarop de annulering door de Organisator wordt ontvangen, geldt als het moment van annulering. Bij ontvangst na 17.00u of buiten Werkdagen om wordt de volgende Werkdag gezien als de datum van ontvangst.

Annuleringskosten
Indien er een vlucht bij de Reis is inbegrepen dan is de Reiziger bij annulering de volgende bedragen verschuldigd:
a. tot en met 90 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht (indien de vlucht al geboekt is);
b. vanaf 89 dagen tot en met 56 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht + 20% van het overige deel van de reissom;
c. vanaf 55 dagen tot en met 42 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht + 50% van het overige deel van de reissom;
d. vanaf 41 dagen tot en met 29 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht + 75% van het overige deel van de reissom;
e. vanaf 28 dagen voor vertrek: 100% van de reissom.

Indien geen vlucht is inbegrepen is de Reiziger de volgende bedragen verschuldigd:
a. tot 90 dagen vóór de dag van vertrek: volledige restitutie
b. vanaf 89 dagen tot en met 56 dagen vóór de dag van vertrek: 20% van de reissom;
c. vanaf 55 dagen tot en met 42 dagen vóór de dag van vertrek: 50% van de reissom;
d. vanaf 41 dagen tot en met 29 dagen vóór de dag van vertrek: 75% van de reissom;
e. vanaf 28 dagen voor vertrek: 100% van de reissom.

Indien de Organisator nog een vervangende reiziger weet te vinden voor dezelfde Reis, zullen er uit coulance geen annuleringskosten in rekening gebracht worden.

Eventueel al gemaakte kosten door de Organisatie worden wel in rekening gebracht indien de Organisator geen vervangende Reiziger weet te vinden, de gemaakte kosten niet overdraagbaar zijn aan een vervangende Reiziger of de Organisatie deze bedragen niet retour krijgt. Het is mogelijk dat de annuleringskosten voor de Reiziger hierdoor hoger uitkomen dan bovenstaande percentages.

Lees de complete algemene voorwaarden voor fotoreizen voor meer informatie over het annuleren.

Wij raden aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij een verzekeraar. Let op, de annuleringsverzekering dient binnen 7 dagen afgesloten te worden nadat je van ons de factuur voor het resterende bedrag ontvangen hebt.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Op onze fotoreizen zijn andere voorwaarden van toepassing dan de cursussen en workshops. We hebben een aparte pagina met algemene voorwaarden voor fotoreizen.

Beren fotograferen in het wild - Fotografie reis
Welpen van beren fotograferen - Fotoreis naar Roemenië
Wilde bruine beren fotograferen in de Karpaten in Roemenië - Fotografiereis
Wilde beren fotograferen in Roemenië - Nils Poldervaart
Gemiddelde beoordeling van onze fotoreizen
74 beoordelingen | 9.5