FOTOREIS IJSLAND

Docenten: Yolanda Wals en Jan Meiborg

Periode: 27 oktober t/m 3 november 2019 (8 dagen)

Verblijf: Guesthouses en hotels

Aantal deelnemers per docent: 5 tot 8

NU €1995,- P.P.

Prijs op basis van 2-persoonskamer
Wat is inclusief? Meer info…
 

Aanbetaling: € 800,-
Resterende bedrag: 8 weken voor vertrek

Deze reis wordt uitgevoerd door Fotografie-reizen.nl. Fotografie-reizen.nl is lid van de VvKR en het reisgarantiefonds GGTO. Na aanmelding krijg je via Fotografie-reizen.nl de factuur, de boekingsgegevens en alle overige informatie.

FOTOGRAFEREN OP DE MOOISTE PLEKKEN OP DE BESTE TIJDSTIPPEN

LANDSCHAPSFOTOGRAFIE IN IJSLAND OP ELK NIVEAU
Lijkt het je leuk om met gelijkgestemden op pad te gaan naar IJsland, waarbij ruimschoots de tijd wordt genomen om foto’s te nemen op werkelijk schitterende locaties, dan is deze fotoreis echt iets voor jou. Iedereen wordt door de professionele fotograaf op zijn eigen niveau begeleid. Ben je beginner dan leer je alles over diafragma, sluitertijd, ISO-waarde en compositie. Ben je gevorderd dan komen verder gevorderde technieken aan bod en kun je bijvoorbeeld aan het experimenteren met filters.

IJSLAND EN HET NOORDERLICHT
IJsland is dé ultieme droom van elke landschapsfotograaf. Het landschap is zeer afwisselend. Op één dag zie je zeer uiteenlopende natuurverschijnselen aan je fotolens voorbij trekken: geisers, vulkanen, steile kliffen, gletsjers, lavavelden, watervallen, zwarte stranden en ijsschotsenmeren. Maar het allermooiste natuurverschijnsel is natuurlijk het Noorderlicht. Dit groene dansende lichtschouwspel moét je eens in je leven gezien hebben. En in de periode dat wij gaan is de kans hierop zeer groot. We zullen tijdens deze fotoreis ook regelmatig korte fotostops maken als zich een mooi moment voordoet. Dat is het voordeel van het reizen in een kleine groep.

VERBLIJF
We verblijven in diverse guesthouses en hotels. Doordat we niet vanuit één hotel werken en ’s avonds steeds weer terug moeten naar ons hotel, maar doorreizen naar een volgend hotel en onderweg allerlei mooie fotolocaties aandoen, verliezen we zo min mogelijk kostbare ‘fototijd’. Bovenstaande prijs is op basis van een 2-peroonskamer (gescheiden bedden). Tegen een meerprijs is het mogelijk om een individuele kamer te boeken.

ERVAREN DOCENT MET KENNIS VAN IJSLAND
De docent van deze fotoreis is zeer ervaren. Ze geeft al jaren fotocursussen en verzorgt fotoreizen en weet uitstekend hoe ze begeleiding op individueel niveau moet geven. Daarnaast kent ze IJsland erg goed en brengt ze je feilloos naar alle schitterende locaties.

BENODIGDE APPARATUUR
– Omdat we in IJsland hoofdzakelijk landschappen fotograferen is een standaardlens voldoende. Mooier is nog een groothoeklens. Neem wel de zonnekap van de lens mee (ook tegen waterspetters) en een regenhoes voor de camera. Beschik je over filters, neem deze dan ook mee.
– Een statief is tijdens deze vakantie onontbeerlijk. Deze kan eventueel geleend worden, maar geef dit bij het aanmelden aan.
– Neem voldoende geheugenkaartjes mee!
– Een extra accu is ook nooit weg. Het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is.
– Een draadontspanner of infrarood-ontspanner is superhandig, maar niet strikt noodzakelijk. Je kunt bij lange sluitertijden de camera ook op zelfontspanner zetten.

De fotografe beschikt over diverse filters en verloopringen. Heb je zelf geen filters, maar lijkt het je wel leuk om ermee te leren werken, dan kan je deze ter plekke lenen.

0
DOCENT
0
DAGEN
0
TOP FOTOLOCATIES
0
MOOIE FOTO'S
FOTO'S MAKEN VAN
 • HET NOORDERLICHT
 • GEISERS
 • VULKANEN
 • STEILE KLIFFEN
 • GLETSJERS
 • WATERVALLEN
 • ZWARTE STRANDEN

PROGRAMMA FOTOREIS IJSLAND

DAG 1
Omdat IJsland maar ruim drie uur vliegen vanaf Nederland is, kunnen we deze eerste dag meteen al onze eerste foto’s maken. We rijden ondermeer door een zwart maanlandschap van lava en kunnen ons verbazen over de enorme rookpluimen uit het binnenste van de aarde bij de hetebron Gunnavher. Omdat je nooit weet wanneer het Noorderlicht zich laat zien en we er goed op voorbereid willen zijn, krijg je de eerste avond meteen uitleg over de juiste camera-instellingen voor het fotograferen van het Noorderlicht.

Fotoreis IJsland - Gunnavher fotograferen
Fotografiereis IJsland - Kleivarvatn fotograferen

DAG 2
Het uit schitterende kleuren bestaande solfatarenveld Kryusuvík met kokende modderpoeltjes en vele rookpluimen staat vandaag op het programma. Ook brengen we een bezoek aan het meer Kleivarvatn, de Kerid Krater met haar mooie gekleurde wanden, het aardbevings- en kassengebied Hveragerdi en het fotogenieke kerkje van Skálholt. Allemaal stuk voor stuk juweeltjes om te fotograferen.

DAG 3
Een deel van de beroemde ‘golden circle’ staat vandaag op het programma. We beginnen tijdens zonsopkomst bij de geisers. De Strokkur spuit elke 4 tot 8 minuten een enorme watermassa de lucht in. We hebben alle tijd, dus we wachten net zolang tot iedereen de spuitende geiser op de gevoelige plaat heeft vastgelegd en tevreden is over het resultaat. Vervolgens gaan we naar de immense Gullfoss-waterval. Het fotograferen van een waterval vereist een speciale fototechniek. Dat leer je vandaag. Ook de waterval Hjálparfoss met onderweg ernaartoe een schitterend uitzichtpunt staan op het programma. Optioneel kun je in de Secret Lagoon zwemmen die door de vulkanische ondergrond verwarmd wordt.

Fotoreizen IJsland - Watervallen fotograferen
Fotoreis IJsland - Seljalandfoss fotograferen

DAG 4
Een waterval vanaf de achterkant fotograferen kan vandaag. De Seljalandfoss is de enige waterval op IJsland, waar je achterlangs kunt lopen. Een spectaculaire belevenis! Ook fotograferen we een waterval in een kloof en de Skógafoss met bij zonnig weer schitterende regenbogen. Verder zien we de klif Dyrholaey met een groot rond gat onderin en de basaltformaties bij het strand van Vik. De rotsformaties in zee lenen zich erg goed voor mooie foto’s bij zonsopkomst of zonsondergang.

DAG 5
Na het fotograferen van hopelijk een mooie zonsopkomst vervolgen we onze weg richting de ijsschotsenmeren. Hét absolute hoogtepunt van deze IJslandreis. In het meer drijven enorme brokken ijs. De ultieme droom is het Noorderlicht boven het ijsschotsenmeer te fotograferen. We overnachten in een hotel vlakbij het meer, dus mocht de kans zich voordoen, dan rijden we erheen. Maar eerst maken we nog foto’s bij de werkelijk adembenemende groene kloof, Fjadrárgljúfur, en de enorme mosvlakten waar we doorheen rijden.

Fotoreis IJsland - Noorderlicht fotograferen
Fotografie Reis IJsland - Diamond Beach

DAG 6
De zonsopkomst boven het ijsschotsenmeer is echt magisch. Het ochtendlicht zorgt voor een gouden gloed over de schotsen. Ook bij Diamond Beach, waar de naar zee gespoelde ijsschotsen weer terug geworpen worden op het zwarte zandstrand, zorgt het zonnetje voor werkelijk schitterende foto’s. Leuk is het hier om met een stereffectfilter of een 10 stops ND filter te werken. De fotografe heeft deze eventueel te leen. We maken vandaag ook een mooie wandeling door het Nationaal Park Skaftafell met een waterval met basaltformaties en een gletsjer.

DAG 7
Het Nationaal Park Thingvellir met haar gescheurde gronden en liggend op twee tectonische platen wordt vandaag met een bezoek vereerd. Hier fotograferen we ook de Oxarárfoss. Vervolgens rijden we door naar Reykjavik met haar vele graffiti, de gekleurde huisjes en de wonderbaarlijke Hallgrimskirkja (kerk). Het is tevens de laatste mogelijkheid om nog souvenirs te kopen.

Fotoreis IJsland - Reykjavik fotograferen
Fotoreis IJsland - Kleine groep deelnemers

DAG 8
Met honderden, zo niet duizenden, schitterende foto’s en een hele berg nieuw vergaarde fotografiekennis vliegen we vandaag weer huiswaarts.

 • PRAKTISCHE INFORMATIE OVER DEZE FOTOREIS

PRIJSINFORMATIE & AANMELDEN

VOOR: €1995,- P.P.

Prijs op basis van 2-persoonskamer
Aanbetaling: € 800,-
Resterende bedrag: 8 weken voor vertrek

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

INCLUSIEF
– Economy Class vlucht Amsterdam – Reykjavik (retour)
– Luchthavenbelasting Schiphol
– Brandstoftoeslag
– Logies en ontbijt in diverse hotels/guesthouses
– Indeling op 2/4 persoonskamer
– Vervoer per 4WD-minibus
– Koffie/thee onderweg
– Entree Kerid krater
– Begeleiding Nederlandstalige professionele fotograaf
– Besprekingen van de gemaakte foto’s

 

 

BIJKOMENDE KOSTEN
– Boekingskosten 30,- euro
– Bijdrage reisgarantiefonds GGTO 15,- euro per boeking

 

 

EXCLUSIEF
– Reis- en annuleringsverzekering
– Niet genoemde maaltijden en drankjes
– Uitgaven van persoonlijke aard
– Toeslag 1-persoonkamer (ca. 500 euro, alleen indien voorradig)

 

 

OPTIONEEL
– Secret Lagoon (ca. 25 euro)

 • ONTDEK IJSLAND ONDER PROFESSIONELE BEGELEIDING
 • OP PAD MET MENSEN DIE DEZELFDE PASSIE HEBBEN
 • EEN WEEK LANG GENIETEN

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE FOTOREIS

Is het bovenstaande programma definitief?

De dagschema’s worden zoveel mogelijk aangehouden. Echter kunnen weersvoorspellingen ervoor zorgen dat de week toch anders ingedeeld wordt. Als er wijzigingen zijn zal het altijd als doel hebben om mooiere foto’s te maken.

Wat zijn de extra kosten van een privé kamer?

Hou ongeveer rekening met 500 euro.

Wie bepaalt de kamer indeling?

In principe doen wij dit, maar als er een bekende van jou meegaat en je overnacht graag samen met die persoon dan kun je dit uiteraard gewoon aangeven. De overige personen delen wij in waarbij we mannen en vrouwen gescheiden houden.

Kan mijn niet fotograferende partner mee?

Gezien de vele mooie locaties is deze reis tevens geschikt voor de niet-fotograferende meereizende partner. Wel moet je er rekening mee houden dat je met een fotoreis mee bent en je dus wat langer op diverse locaties verblijft, omdat fotografen nou eenmaal meer tijd nemen.

Zijn de kosten van ontbijt, lunch en diner inclusief?

Ontbijtjes in IJsland en koffie/thee onderweg zijn inbegrepen, maar alle overige maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening.

Hoeveel mensen gaan er maximaal mee?

We hebben 2 groepen van 5 tot 8 deelnemers. Iedere groep zal begeleiding krijgen van een fotografie docent.

Kan ik de reis later nog annuleren?

Doordat deze fotoreis uitgevoerd wordt door Fotografie-reizen.nl zijn de algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden van Fotografie-reizen.nl van toepassing.

Fotografie-reizen.nl behoudt zich het recht voor om bij te weinig deelname, een negatief reisadvies of een andere dringende reden een reis te annuleren. Fotografie-reizen.nl gaat in dat geval in overleg met de deelnemer(s) of zij voor een andere reis van Fotografie-reizen.nl kiezen of het reeds betaalde deel van de reissom terug gestort willen hebben. Eventuele door de deelnemer opgelopen schade en/of extra kosten worden niet vergoed.

Annulering door deelnemer
Indien de deelnemer de reis annuleert, zijn de volgende annuleringskosten aan Fotografie-reizen.nl verschuldigd:
– Bij annulering tot de 56e dag voor vertrek: de aanbetaling.
– Bij annulering vanaf de 56e dag (incl.) tot de 28e dag voor vertrek: 50% van de reissom.
– Bij annulering vanaf de 28e dag (incl.) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom.
– Bij annulering vanaf de 14e dag (incl.) tot de dag van vertrek of gedurende de reis: 100% van de reissom.

Wordt de reis voor meerdere deelnemers geannuleerd dan zijn de deelnemers die annuleren annuleringskosten verschuldigd.
Als door deze annulering extra kosten ontstaan, bijvoorbeeld door het alsnog moeten doorberekenen van een éénpersoonstoeslag of andere kosten, dan worden deze kosten met de deelnemer verrekend. Het totaalbedrag van annuleringskosten en gewijzigde reissommen zal de totale reissom van de oorspronkelijke deelnemer(s) niet te boven gaan.

980 reviews | beoordeling: 9.3/10
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE