FOTOREIS IJSLAND
(NOORDERLICHT)

Periode: Nieuwe data notificatie ontvangen?

Verblijf: Guesthouses en hotels

Aantal deelnemers: 5 tot 8

Docent: Mark de Rooij

GGTO Garantiefonds voor fotoreizen

NU €1899,- P.P.

Prijs op basis van 2-persoonskamer
Wat is inclusief? Meer info…

BETERE FOTO’S MAKEN IN EEN DROOMLANDSCHAP

Ga mee met onze fotoreis naar IJsland, want het volgende wil jij niet missen:

👍 Fotograferen tijdens adembenemende zonsopkomsten en zonsondergangen

👍 Leer mooiere landschapsfoto’s te maken met filters, zoals polarisatiefilters en grijs(verloop)filters

👍 Aan de hand van uitdagende opdrachten ga jij bijzondere en unieke foto’s maken (ook op de bekende locaties)

👍 Werken aan je persoonlijke leerdoelen met behulp van aangepaste opdrachten 

👍 Samen met andere (landschaps)fotografie liefhebbers alle tijd nemen om tot de perfecte plaatjes te komen

👍 Leerzame fotobesprekingen die direct voor aanvullende tips zorgen die je kunt toepassen

Tijdens onze fotoreis naar IJsland bezoeken wij de mooiste locaties van dit land. Het afwisselende landschap zorgt voor diversiteit in de fotografie technieken die we gaan gebruiken. Hierdoor kom je thuis met gevarieerde foto’s.

EEN FOTOREIS VOOR ALLE NIVEAU'S

De fotoreis is voor alle niveau’s, omdat wij ook aangepaste opdrachten maken op basis van de punten waarop jij graag beter wilt worden. Ben jij iemand die op technisch gebied al veel weet, maar toch erg kritisch is op eigen foto’s? Dan is deze fotoreis ook voor jou, want wij hebben een effectieve methode die je laat inzien waarom je niet tevreden bent en hoe je dit kunt verbeteren. Gedurende de week zullen we dit stap voor stap toepassen.

Mark de Rooij
Docent: Mark de Rooij

Mark de Rooij zal deze fotoreis begeleiden. In de afgelopen jaren is hij meerdere keren in IJsland geweest waardoor hij de mooiste (ook onbekende) locaties weet te vinden. Daarnaast heeft hij bijna 10 jaar ervaring in het geven van fotografie workshops en kan hij uitstekend begeleiding op individueel niveau geven.

GEISERS, VULKANEN, GLETSJERS, WATERVALLEN EN HET NOORDERLICHT

We komen langs de mooiste watervallen, vulkanen, geisers, gletsjers, steile kliffen, zwarte stranden en meren met ijsschotsen. Als kers op de taart is er in de periode van de fotoreis grote kans het Noorderlicht te zien. Dit bijzondere schouwspel moet je een keer gezien en gefotografeerd hebben. Naast de uitgestippelde route zullen we onderweg ook regelmatig stoppen als er mooie fotografie momenten zijn. Het conintu wisselende licht maakt landschapsfotografie in IJsland heel bijzonder waardoor vanuit het niets de mooiste schouwspellen kunnen ontstaan. 

Reizen met mensen die niet fotograferen levert zelden de foto’s op die je graag had willen maken. Deze week ben je met gelijkgestemden op pad, dus daar zal het niet aan liggen. De hele fotoreis is gericht om op het juiste moment op de juiste plek te zijn, dus bij ons mis je dé momenten niet. Gegarandeerd kom je met foto’s thuis waar je trots op kunt zijn.

DE FOTOREIS IN HET KORT

Op veel locaties waar we in IJsland gaan fotograferen krijg je een opdracht mee. Dit zorgt ervoor dat je continu uitgedaagd wordt om op een andere manier te kijken en te fotograferen. Een aantal dingen die je gaat toepassen zijn:
– Lange sluitertijd fotografie bij watervallen en stroompjes
– Sprookjesachtige Noorderlicht foto’s maken
– Polarisatie- en grijs(verloop)filters gebruiken voor de optimale belichting en kleuren
– Minimalistische foto’s leren zien en maken
Betere composities voor landschapsfoto’s aan de hand van slimme trucs
– Creativiteit in je natuurfoto’s brengen

Afhankelijk van je niveau en behoeften kunnen wij ook een uniek element toevoegen aan de fotoreis. Dit zullen wij op individueel niveau doen. Er zijn genoeg fotografen die technisch gezien al best veel weten en ook de nodige kennis hebben over compositie. Toch zijn ze vaak kritisch op hun eigen foto’s of zelfs ontevreden. Wij hebben een effectieve methode die je laat inzien waarom je niet tevreden bent en hoe je dit kunt verbeteren. Gedurende de week zullen we dit stap voor stap toepassen.

Bekijk het programma voor meer informatie over de fotoreis.

Fotografie reizen IJsland - Watervallen fotograferen

📧 E-MAIL MIJ BIJ NIEUWE DATA

Voordat de fotoreis begint nemen wij al even netjes contact met je op. Wij hebben als doel iedereen op individueeel niveau te helpen. Het is mogelijk dat je doelen al bereikt worden met het samengestelde programma, maar indien nodig zullen wij je aangepaste opdrachten geven die ervoor zorgen dat jij leert waar je graag beter in wilt worden.

DAG 1

IJsland ligt op slechts 3 uur vliegen van Nederland waardoor we al op de eerste dag van deze fotoreis gaan fotograferen. Je maakt kennis met de IJslandse landschappen, mooi meren met reflecties en stomende geothermische velden. We verplaatsen ons in een 4WD (4 wheel drive) minibus die we de hele week tot onze beschikking hebben. Hierdoor zijn we lekker flexibel. Dankzij de 4WD kunnen we ook naar meer afgelegen (berg)locaties rijden. Dit vergroot de kans op bijzondere foto’s.

DAG 2 T/M DAG 7

Tijdens de zes volle dagen dat we in IJsland verblijven reizen we langs de zuidkust van dit sprookjesachtige land waar de meest bijzondere bezienswaardigheden en landschappen te vinden zijn. We reizen tot aan Jökulsárlón, een schitterend gletsjermeer aan de rand van het Vatnajökull National Park. In het meer zijn grote ijsschotsen te vinden die afgebroken zijn van de gletsjer en langzaam richting de zee drijven. Dit is een heel bijzonder schouwspel waarvan hele mooie foto’s te maakt kunnen worden. 

Dagelijks zullen we de zonsopkomst fotograferen (rond 9:00 uur) en pakken we uiteraard ook de zonondergang mee (rond 17:00 uur). Op iedere locatie blijven we enkele uren, zodat er veel tijd is om mooie foto’s te maken. Haasten is niet nodig en dat geeft een heerlijke sfeer en ontspanning aan deze fotoreis.

We fotograferen onder andere:
– watervallen, meren en stijle kliffen in het Þingvallavatn National Park
– de spectaculaire, spuitende geisers
– een heel bijzonder kratermeer
– bekende watervallen zoals de Gullfoss, Seljalandsfoss en Skógafoss
– de ‘Grand Canyon’ van IJsland
– sprookjesachtige landschappen
– stomende geothermische gebieden
– zwarte stranden
– bijzondere rotsformaties
– en nog vele andere onbekende (afgelegen) locaties

Entreegelden van te bezoeken locaties zijn inclusief in de reissom.

Naast het fotograferen is er tijdens diverse avonden tijd voor het bespreken van foto’s. Dit doen we met de hele groep, zodat je leert van de foto’s van anderen en je direct handige tips krijgt die jij kunt toepassen. Op basis van de voorspellingen zullen we in de avonden natuurlijk ook het Noorderlicht gaan fotograferen.

DAG 8

Het fotograferen zit erop en keren we terug naar het vliegveld. Voldaan, met vele schitterende foto’s, keren we terug naar Nederland.

IJslandse landschappen abstract fotograferen
Beste fotografie reizen naar IJsland
Fotografiereis naar IJsland voor beginners
Fotografiereis IJsland - Geisers fotograferen

Tijdens de reis verblijven we in verschillende hotels en guesthouses. Bovenstaande prijs is per persoon op basis van een 2-peroonskamer (gescheiden bedden). Tegen een meerprijs is het mogelijk om een individuele kamer te boeken.

Wij bepalen de kamerindeling op basis van leeftijd en geslacht. Indien je deelneemt met partner of fotovriend(in) kan je bij het aanmelden aangeven samen een kamer te willen delen.

Alle hotels en guesthouses waar we verblijven zijn uitgerust met verwarming, eigen badkamer en WiFi.

EIGEN KAMER

Deel je liever geen kamer en wil je een kamer voor jezelf? Informeer via het contactformulier naar de bijkomende kosten.

Deelname aan de fotoreis IJsland kost 1899 euro per persoon. Dit is de prijs op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. 

INCLUSIEF

– Retourvlucht Amsterdam – Reykjavik (economy class)
– Luchthavenbelastingen
– Brandstoftoeslagen
– 7 nachten in hotels en guesthouses incl. ontbijt
– Toeristenbelasting
– Vervoer in IJsland in een 4WD-minibus
– Entreegelden van de te bezoeken locaties in het reisprogramma
– Alle fotografie workshops en begeleiding
– Fotobeoordelingen en hulp bij fotobewerking
– Reüni na +/- 1 jaar inclusief eten/drinken

EXCLUSIEF

– Reis- en annuleringsverzekering
– Bijdrage reisgarantiefonds GGTO (15 euro)

– Niet genoemde maaltijden en drankjes

Om deel te nemen aan de fotoreis heb je uiteraard de nodige foto apparatuur nodig. Wij maken hierbij het onderscheid tussen noodzakelijke apparatuur en aan te raden apparatuur. Wil je graag mee, maar heb je geen statief en/of filters? Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden om deze te lenen. 

NOODZAKELIJKE APPARATUUR

– Spiegelreflexcamera of systeemcamera
– Standaardobjectief
– Stevig statief
– Polarisatiefilter
– 10 stops grijsfilter

AAN TE RADEN APPARATUUR

– Extra geheugenkaart en accu
– Regenhoes voor de camera
– Groothoekobjectief
– Afstandsbediening / Draadontspanner (voor de Bulb modus indien nodig)

Garantiefonds FotoreizenDe Rooij Fotografie is vanaf juli 2019 aangesloten bij Garantiefonds GGTO. Dit is een garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators waaronder ook deze fotoreis valt. Dit zorgt ervoor dat je deze fotoreis met een gerust hart kunt boeken.

Heb je de knoop doorgehakt en besloten met ons mee te gaan naar IJsland? Leuk! Wij kijken er naar uit je te ontmoeten en te begeleiden om nóg mooiere foto’s te maken. Bij de aanmelding vragen wij om een aanbetaling van 750 euro. Het resterende bedrag betaal je 2 maanden voor de vertrekdatum. Indien je een eigen kamer wilt kun je dit aangeven na het invullen van je naam, adres en woonplaats (bij de bestelnotities).

Door aan te melden ga je akkoord met onze algemene voorwaarden voor fotoreizen.

Sneeuwlandschappen fotograferen - Fotografie Reis IJsland

Hoeveel mensen gaan er maximaal mee?

Aan de fotoreis naar IJsland doen 5 tot 8 deelnemers mee.

Gaat deze fotoreis definitief door?

Wij hebben minimaal 5 deelnemers nodig om de fotoreis door te laten gaan. Momenteel hebben we dit aantal nog niet bereikt, maar het lijkt erop dat dit aantal snel bereikt wordt.

Is het reisprogramma definitief?

Wij proberen het aangegeven schema van de te bezoeken locaties zoveel mogelijk aan te houden. Echter kunnen weersvoorspellingen ervoor zorgen dat de dagen toch anders ingedeeld worden. Als er wijzigingen zijn zal dit altijd als doel hebben om mooiere foto’s te kunnen maken.

Wat zijn de extra kosten van een privé kamer?

Wil je liever een eigen kamer? Dat is mogelijk zolang deze beschikbaar zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kan ik de btw terugvragen als ik de fotoreis zakelijk boek?

Op de fotoreis IJsland is de reisbureauregeling van toepassing. Hierdoor zit er in de prijs geen btw en kan er dus ook geen btw teruggevraagd worden.

Wie bepaalt de kamer indeling?

In principe doen wij dit, maar als er een bekende van jou meegaat en je overnacht graag samen met die persoon dan kun je dit uiteraard aangeven. De overige personen delen wij in waarbij we mannen en vrouwen gescheiden houden. Daarnaast proberen wij ook zoveel mogelijk rekening te houden met de leeftijd. Onze ervaring is dat het op deze manier altijd klikt tussen de kamergenoten.

Kan mijn niet fotograferende partner mee?

Dit is mogelijk. Boek in die situatie voor twee personen. Je partner kan met alle activiteiten mee, maar houdt er rekening mee dat het een fotoreis is en dat we soms enkele uren op dezelfde locatie blijven.

Zijn de kosten van ontbijt, lunch en diner inclusief?

Ontbijt is alle ochtenden inclusief. Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Indien er gezamenlijk gegeten wordt zal iedereen dus zijn/haar eigen deel betalen.

Kan ik de reis later nog annuleren?

Na het boeken van deze reis is er een periode waarin de reis nog te annuleren is. Het volgende is van toepassing.

– tot 56 dagen voor vertrekt kunt u kosteloos annuleren (eventueel al gemaakte kosten door de Organisatie worden wel in rekening gebracht indien de Organisator geen vervangende Reiziger weet te vinden of indien de gemaakte kosten niet overdraagbaar zijn aan een vervangende Reiziger).
– vanaf 56 dagen tot en met 42 dagen vóór de dag van vertrek: 50% van het overige deel van de reissom;
– vanaf 41 dagen tot en met 29 dagen vóór de dag van vertrek: 75% van het overige deel van de reissom;
– vanaf 28 dagen voor vertrek: 100% van de reissom.

Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten bij een verzekeraar

📧 E-MAIL MIJ BIJ NIEUWE DATA

83 beoordelingen | 9.4

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE