FOTOREIS ZUID-AFRIKA (FOTOSAFARI)

Periode: 18 t/m 26 april 2020 (vertrekgarantie)
Nieuwe data notificatie ontvangen?

Verblijf: Unieke lodge op toplocatie

Aantal deelnemers: 6 tot 9

Docent: Donald Ikkersheim

GGTO Garantiefonds voor fotoreizen

NU €1999,- P.P.

Vanaf 30 september 2019 is de prijs €2150,-

Prijs op basis van 2-persoonskamer
Wat is inclusief? Meer info…

VERBETER JE FOTOGRAFIE VAARDIGHEDEN IN EEN GEWELDIG SAFARIPARK

Ga mee met onze fotoreis naar Zuid-Afrika en wordt onderdeel van deze mooie, leerzame en onvergetelijke ervaring. Uniek aan deze fotoreis is dat we in een mooie ecologische lodge midden in het Welgevonden Game Reserve verblijven. Door de gunstige ligging van de lodge hebben we geen last van lange reistijden naar safariparken en kunnen we iedere dag direct gaan fotograferen. Deze accommodatie in het park geeft een extra belevenis, want het ligt op een heuvel met zicht over de jungle/savanne. Zelfs buiten de game drives en alle fotografie workshops om is er kans om vanuit de lodge dieren te zien en fotograferen. Soms komen de olifanten zelfs langs om een slokje water te nemen uit het zwembad!

Met behulp van een ervaren chauffeur (ranger) gaan we naar de beste plekken in het Welgevonden Game Reserve om wildlife te zien en fotograferen. De rangers houden via de radio contact met elkaar waardoor de kans op het zien van dieren en het maken van foto’s nog groter is. Wij gaan twee keer per dag op game drive (1x in de ochtend bij zonsopgang, 1x bij zonsondergang). Elke game drive duurt 2,5 tot 3 uur.

WELGEVONDEN GAME RESERVE, EEN VERBORGEN PAREL IN ZUID-AFRIKA

Welgevonden Game Reserve behoort tot een van de mooiste wildparken van Zuid-Afrika met een ongelofelijke hoeveelheid dieren. Buiten de ‘Big Five’ (de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en het luipaard) vind je er ruim 100 andere soorten zoogdieren en meer dan 300 verschillende soorten vogels. Lees meer over Welgevonden en de dieren in dit wildpark >

Welgevonden is een privé safaripark in het Waterberg District, ongeveer 3 uur vanaf Johannesburg. Hierdoor zijn we geen dagen onderweg naar onze lodge waar we de rest van de week verblijven en kunnen we de tijd dus nuttig besteden. Het safaripark is alleen toegankelijk voor mensen die in het gebied overnachten waardoor er veel minder toeristen zijn. Daarnaast ligt het in een malariavrije omgeving, dus alleen maar voordelen. 

Docent: Donald Ikkersheim
Docent: Donald Ikkersheim

Door deel te nemen leer jij onder andere:

👍 Hoe verschillende dieren zich gedragen en hoe je die kennis kunt gebruiken in je fotografie

👍 Het maken van sfeervolle foto’s tijdens schitterende zonsopkomsten- en zonsondergangen

👍 Haarscherpe foto’s maken van de wilde dieren, ook als ze in beweging zijn

👍 Welke instellingen voor belichting goed werken en hoe je de camera slim instelt bij safarifoto’s

👍 Aanvullende tips aan de hand van leerzame fotobesprekingen

👍 Samen met andere fotografie liefhebbers de tijd nemen om tot de perfecte plaatjes te komen

Onder begeleiding van wildlife fotograaf (en Zuid-Afrika kenner) Donald Ikkersheim en ervaren rangers/gidsen mis je geen enkel hoogtepunt. Je komt thuis met veel mooie foto’s.

Fotoreis Afrika - Fotosafari Big Five

In Welgevonden komen veel verschillende soorten zoogdieren, vele honderden vogelsoorten en veel reptielen voor. Hieronder lees je welke dieren er zoal te zien zijn. Het is en blijft natuur, dus er zijn geen garanties dat we ze allemaal gaan zien. Uiteraard is ook de Big Five (de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en het luipaard) aanwezig in dit wildpark.

Een aantal dieren die in Welgevonden te zien zijn:
– vele antilopen soorten zoals springbokken, impala’s, sabel antilopen, kudu’s
– wratten zwijnen
– aardvark
– bavianen
– gnu’s (wilde beasts)
– giraffen
– zebra’s
– nijlpaarden
– krokodillen
– veel vogelsoorten
– hyena’s
– cheeta’s
– leeuwen
– luipaarden
– olifanten
– neushoorns (breedlip/witte neushoorn en de puntlip/zwarte neushoorn)
– buffels
– en nog veel meer

Welgevonden is een mooi wildpark van 36000 hectare groot, waar ook research projecten plaats vinden naar het gedrag van dieren. Ook Freek Vonk is hier voor zijn programma geweest om te filmen.

Wij zullen in een andere lodge verblijven dan de lodges die je in deze video’s ziet.

Voordat de daadwerkelijke fotoreis begint zullen wij al even contact met je opnemen. Wij hebben als doel iedereen op eigen niveau te helpen. Om die reden is het fijn voor ons om te weten hoelang je al fotografeert en of je specifieke leerdoelen hebt voor de fotoreis.

FOTOREIS ZUID-AFRIKA: DAG 1

De eerste dag zal in het teken staan van de heenreis naar Johannesburg. Met KLM (zie aanbevolen vlucht) kom je in de avond aan. Het is een lange vlucht en om die reden overnachten we in een hotel bij het vliegveld. Indien je al eerder naar Zuid-Afrika vertrekt kan je vanaf dit moment aansluiten bij de rest van de groep voor een eerste kennismaking.

Aanbevolen vlucht:
KLM vlucht KL0591 | Amsterdam naar Johannesburg (O.R. Tambo International Airport) | Zaterdag 18 april 2020 – Vertrek: 10:35 uur

De fotografie docent van deze reis neemt ook de bovenstaande vlucht. Vlieg je al eerder naar Zuid-Afrika? Wij voorzien je van een goede instructie om bij het hotel te komen.

FOTOREIS ZUID-AFRIKA: DAG 2 T/M DAG 6

Na het ontbijt zullen we met een busje naar het Welgevonden Game Reserve vertrekken. Na circa 3 uur komen we aan bij de schitterende lodge en gaat het avontuur echt beginnen, want op dezelfde dag zullen we de eerste Big Five game drive maken. Tijdens een game drive ga je 2,5 tot 3 uur wilde dieren zoeken en uiteraard fotograferen. Dit doen we in een auto met een gids (ook wel een ranger genoemd) en uiteraard de fotografie docent. Rangers zijn opgeleid om wilde dieren op te sporen. Daarnaast kennen ze het safaripark als geen ander. Dat gaan dus mooie foto’s worden!

Tijdens de volle dagen waarin we in de lodge verblijven staan er dagelijks twee game drives op het programma. De eerste is ’s ochtends vroeg, omdat er dan een grote kans is om dieren te zien. We staan dus vroeg op en na een kop koffie of thee en iets te eten gaan we met een ranger het park in. Nadat het mooie ochtendlicht verdwenen is en het warmer wordt zullen we terugkeren naar de lodge waar je tijd hebt om even op te frissen en een lekker ontbijt (inclusief in de reissom). Deze zal bereid worden door de crew van de lodge waar wij verblijven.

Na de nodige rust gaan we met z’n allen bij elkaar zitten om de gemaakte foto’s te bekijken en uitvoerig te analyseren. We bespreken de problemen waar je tegenaan gelopen bent en we gaan kritisch kijken waarom een bepaalde foto er zo mooi uitziet en wat er beter zou kunnen. Aspecten als belichting, scherpstelling en compositie komen stuk voor stuk aan de orde.

Na de lunch (inclusief in de reissom) heb je nog enkele uren voor jezelf, wat absoluut geen straf is in de accomodatie waar we verblijven. Geniet van het heerlijke zwembad of bekijk de wilde dieren vanuit de lodge zelf. Doordat de lodge in het safaripark gelegen is komt het regelmatig voor dat de dieren dichtbij komen. Dit geeft een goede gelegenheid om in alle rust het gedrag van de dieren waar te nemen.

Rond 4 uur bereiden we ons voor op de tweede game drive van de dag. Was de zonsopgang al mooi, de zonsondergangen in Zuid-Afrika zijn legendarisch. De kleuren geel en rood overheersen wat je alle gelegenheid geeft om prachtige foto’s te maken. De dagdieren zijn nog even actief en gaan nog wat drinken voor zij gaan slapen, terwijl de nachtdieren zich voorbereiden op hun jacht. Onze ranger zal ons zoveel mogelijk op die plaatsen brengen waar de dieren te verwachten zijn. Soms is er geduld nodig, maar gelukkig staan de rangers met elkaar radiografisch in contact en dat vergroot de kans op mooie ontmoetingen.

Er leven ontzettend veel soorten dieren in het Welgevonden Game Reserve, hieronder een aantal voorbeelden: vele antilopen soorten (zoals springbokken, impala’s, sabel antilopen en kudu’s), wratten zwijnen, gnu’s, giraffen, zebra’s, nijlpaarden, krokodillen, hyena’s, cheeta’s, leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns (breedlip of witte neushoorn en de puntlip of zwarte neushoorn), buffels en vele vogelsoorten. Uiteindelijk blijft het natuur dus we kunnen geen garanties geven dat we alle diersoorten gaan zien.

Na terugkomst van de tweede game drive zal de crew van de lodge een heerlijk diner (inclusief in de reissom) bereiden en kunnen we nog nagenieten van het Zuid-Afrikaanse leven.

FOTOREIS ZUID-AFRIKA: DAG 7 & 8

Ook tijdens de ochtend van dag 7 maken we nog een vroege game drive waarna we weer richting het vliegveld van Johannesburg vertrekken. We nemen afscheid van de deelnemers die nog langer in Zuid-Afika verblijven en pakken het vliegtuig naar Amsterdam. Het is een nachtvlucht waardoor je de volgende ochtend in Amsterdam aankomt.

Aanbevolen vlucht:
KLM vlucht KL0592 | Johannesburg (O.R. Tambo International Airport) naar Amsterdam | Zaterdag 25 april 2020 – Vertrek: 23:15 uur
Je komt de volgende ochtend, zondag 26 april om 10:20 uur weer aan in Amsterdam.

Beste fotoreis Zuid-Afrika - De Rooij Fotografie met Donald Ikkersheim
Wildlife fotoreis naar Zuid-Afrika

EEN FOTOREIS IN ZUID-AFRIKA MET EEN UNIEKE LODGE

Wij verblijven in één van de meest bijzondere lodges van Zuid-Afrika! Dit is de kans een zo oorspronkelijk mogelijke safari ervaring te combineren met moderne luxe. Én er is ook een zwembad! Het verblijf ligt op een heuveltje waardoor vanuit elke plek er een prachtig uitzicht over de omgeving is. Ook is er een grote kans dat de dieren tot vlakbij of zelfs in het kamp komen. Wij kijken uit over een savanne achtige omgeving met hier en daar bomen. De dieren komen vaak drinken bij de waterhole van de lodge. Verder zijn er geen andere kampen / lodges in de buurt van “onze” lodge. De lodge streeft ernaar om zo milieu bewust mogelijk te zijn, zo is er met het bouwen van de materialen rekening gehouden en wordt de stroom met zonnepanelen opgewekt.

Onze lodge is kleinschalig waardoor wij al snel de hele staf leren kennen. In het hoofdgebouw van de lodge is ook het restaurant/bar te vinden, het zwembad en een heerlijk terras met een 180° panorama uitzicht. Daar kunnen we de avonden gezellig samen doorbrengen met eventueel een kampvuur.

Wij slapen in tenthuisjes. Deze hebben zeildoek wanden en dak en zijn voorzien van een groot kingsize bed met uitschuifbaar queen size bed (er zijn dus 2 aparte, grote bedden per tenthuisje) en eigen badkamer. Ook heeft ieder tenthuisje een eigen terras en is er WiFi. De tenthuisjes geven het ultieme safarigevoel, omdat je ’s nachts de geluiden van de bush hoort en toch kunt genieten van een luxe inrichting. Voor de frisse avonden is een verwarming aanwezig.

Niet alleen horen wij de geluiden van de bush, er zijn geen hekken om het kamp. De kampregels zijn daarom duidelijk: in het donker verlaat je het tenthuisje niet en als we geluk hebben komen de olifanten en leeuwen dichtbij. De dieren zijn van nature wel schuw en houden meestal enige afstand wat de kans op unieke foto’s vanuit jouw stoel nog groter maakt!

Het Welgevonden Game Reserve is een malariavrij gebied.

EIGEN KAMER

Deel je liever geen kamer en wil je een kamer voor jezelf? Informeer via het contactformulier naar de mogelijkheden.

Deelname aan de fotoreis Zuid-Afrika kost nu 1999 euro per persoon. Dit tarief is geldig t/m maandag 30 september 2019. Daarna wordt de prijs 2150 euro per persoon. Dit is de prijs op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. Bijna alle maaltijden zijn inclusief in de reissom, uitzonderingen hierop zijn de lunch op dag 2 en de lunch op dag 7. 

INCLUSIEF

– 1e overnachting in een 3* hotel incl. ontbijt (bij het vliegveld)
– 6 nachten in een unieke lodge incl. ontbijt, lunch en diner
– Toeristenbelasting
– Transfer Johannesburg – Welgevonden Game Reserve (en terug)
– Entree voor toegang tot het safaripark (voor alle dagen)
– Alle game drives (incl. ranger/gids)
– Dagelijkse fotobesprekingen
– Reüni na +/- 1 jaar inclusief eten/drinken

EXCLUSIEF

– Vliegreis (vanaf Amsterdam met KLM +/- 750 euro voor een retour)
Vaak goedkoper tijdens de KLM Werelddeal Weken in januari of indien je kiest voor een indirecte vlucht


– Lunch en diner op dag 7

– Bijdrage reisgarantiefonds GGTO (15 euro per boeking)
– Reis- en annuleringsverzekering

GELDIGHEID VROEGBOEK-ACTIE

De korting van 150 euro wordt uitsluitend gegeven indien je de aanbetaling uiterlijk 30 september 2019 betaald hebt.

BESCHIKBARE PLAATSEN

Voor deze fotoreis is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij en mis deze onvergetelijke ervaring niet.

FOTOREIS: 18 t/m 26 april 2020 (vertrekgarantie)

NOG 3 PLAATSEN BESCHIKBAAR

📧 E-MAIL MIJ BIJ NIEUWE DATA

Om deel te nemen aan de fotoreis heb je uiteraard de nodige foto apparatuur nodig. Wij maken hierbij het onderscheid tussen noodzakelijke apparatuur en aan te raden apparatuur. 

NOODZAKELIJKE APPARATUUR

– Spiegelreflexcamera of systeemcamera
– Teleobjectief (minimaal tot 200mm, maar bij voorkeur tot 400 of 500mm)

AAN TE RADEN APPARATUUR

– Extra geheugenkaart en accu

AAN TE RADEN OVERIG

– Laptop (niet verplicht, foto’s kunnen ook bekeken worden via de laptop van de docent)
– Verrekijker
– Zonnebrand
– Deet
– Safari kleding (neutrale kleuren en/of schutkleuren)
– Korte broek en lange broek
– Regenkleding
– Warmere kleding (voor in de avond)
– Stevige schoenen

Garantiefonds FotoreizenDe Rooij Fotografie is aangesloten bij Garantiefonds GGTO. Dit is een garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators waaronder ook deze fotoreis valt. Dit zorgt ervoor dat je deze fotoreis met een gerust hart kunt boeken.

Heb je de knoop doorgehakt en besloten met ons mee te gaan naar Zuid-Afrika? Leuk! Wij kijken er naar uit je te ontmoeten en te begeleiden om nóg mooiere foto’s te maken. Bij de aanmelding vragen wij om een aanbetaling van 750 euro. Het resterende bedrag betaal je 8 weken voor de vertrekdatum. Indien je een eigen kamer wilt kun je dit aangeven na het invullen van je naam, adres en woonplaats (bij de bestelnotities). Op deze fotoreis zijn onze algemene voorwaarden voor fotoreizen van toepassing.

GELDIGHEID VROEGBOEK-ACTIE

De korting van 150 euro wordt uitsluitend gegeven indien je de aanbetaling uiterlijk 30 september 2019 betaald hebt.

BESCHIKBARE PLAATSEN

Voor deze fotoreis is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij en mis deze onvergetelijke ervaring niet.

FOTOREIS: 18 t/m 26 april 2020 (vertrekgarantie)

NOG 3 PLAATSEN BESCHIKBAAR
Big Five Fotoreis naar Zuid-Afrika

Hoeveel mensen gaan er maximaal mee?

Aan de fotoreis naar Zuid-Afrika doen 6 tot 9 deelnemers mee.

Gaat deze fotoreis definitief door?

Wij hebben minimaal 6 deelnemers nodig om de fotoreis door te laten gaan. Bij de datum staat ‘vertrekgarantie’ zodra dit aantal bereikt is.

Is het reisprogramma definitief?

Wij gaan het programma zoveel mogelijk aanhouden. Indien we een wijziging maken zal dit altijd als doel hebben om betere foto’s te maken.

Wat zijn de extra kosten van een privé kamer?

Wil je liever een eigen kamer? Dat is mogelijk zolang deze nog beschikbaar zijn. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden en de bijkomende kosten.

Kan ik de btw terugvragen als ik de fotoreis zakelijk boek?

Op de fotoreis Zuid-Afrika is de reisbureauregeling van toepassing. Hierdoor zit er in de prijs geen btw en kan er dus ook geen btw teruggevraagd worden.

Wie bepaalt de kamer indeling?

In principe doen wij dit, maar als er een bekende van jou meegaat en je overnacht graag samen met die persoon dan kun je dit uiteraard aangeven. De overige personen delen wij in waarbij we mannen en vrouwen gescheiden houden. Daarnaast proberen wij ook zoveel mogelijk rekening te houden met de leeftijd. Onze ervaring is dat het op deze manier altijd klikt tussen de kamergenoten.

Kan mijn niet fotograferende partner mee?

Dit is mogelijk. Boek in die situatie voor twee personen. Helaas kunnen wij geen korting geven op de prijs van de fotoreis. Je partner kan uiteraard met alle game drives mee, zodat hij/zij ook kan genieten van alle mooie dieren en momenten. Daarnaast zijn de genoemde maaltijden uitaard ook inclusief voor je partner.

Zijn de kosten van ontbijt, lunch en diner inclusief?

Bijna alle ontbijten, lunches en diners zijn inclusief in de prijs.
De enige uitzonderingen hierop zijn de lunches op dag 2 en dag 7. Ook is het diner op dag 7 (we zullen dan op het vliegveld zijn) niet inclusief.

Kan ik de reis later nog annuleren?

Na het boeken van deze reis is er een periode waarin de reis nog te annuleren is. Het volgende is van toepassing.

– tot 56 dagen voor vertrekt kunt u kosteloos annuleren (eventueel al gemaakte kosten door de Organisatie worden wel in rekening gebracht indien de Organisator geen vervangende Reiziger weet te vinden of indien de gemaakte kosten niet overdraagbaar zijn aan een vervangende Reiziger).
– vanaf 56 dagen tot en met 42 dagen vóór de dag van vertrek: 50% van het overige deel van de reissom;
– vanaf 41 dagen tot en met 29 dagen vóór de dag van vertrek: 75% van het overige deel van de reissom;
– vanaf 28 dagen voor vertrek: 100% van de reissom.

Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten bij een verzekeraar

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Op onze fotoreizen zijn andere voorwaarden van toepassing dan de cursussen en workshops. We hebben een aparte pagina met algemene voorwaarden voor fotoreizen.

Fotoreis Zuid-Afrika - Vogels
Fotoreis Zuid-Afrika - Zebra's
Fotoreis Zuid-Afrika - Luipaarden
Fotoreis Zuid-Afrika - Leeuwin
Fotoreis Zuid-Afrika - Leeuw
Fotografie Reizen naar Afrika
56 beoordelingen | 9.3

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE