Op deze pagina vind je de beknopte (en makkelijk leesbare) algemene voorwaarden.

Als je graag de juridische tekst leest heb je de mogelijkheid om de uitgebreide algemene voorwaarden te lezen. Die zijn van toepassing op al onze producten en diensten met uitzondering van onze fotoreizen.

Wij hebben speciale algemene voorwaarden voor fotoreizen.

In periodes met veel coronabesmettingen kunnen er afwijkende regels gelden t.o.v. de normale algemene voorwaarden. Ons coronabeleid is dan hierin leidend.

In het kort kan je bij De Rooij Fotografie rekenen op:

Klant is koning
Service is hoogstaand
Deskundigheid staat voorop
Persoonlijk contact met een gevoel dat je welkom bent

Algemeen

1. Verstrekt cursusmateriaal mag niet verspreidt worden zonder toestemming.
2. Het cursusmateriaal mag uitsluitend door de cursist gebruikt worden.

Online cursussen / e-Books / presets

1. Na ontvangst van de betaling krijgt de cursist direct toegang tot de online cursus. De inloggegevens worden in een aparte e-mail verzonden. Gekochte e-books en presets zijn direct vanuit de orderbevestiging te downloaden.
2. Inloggegevens zijn persoonsgebonden en mogen door niemand anders gebruikt worden. Het systeem van De Rooij Fotografie detecteert fraude waardoor het account geblokkeerd zal worden.
3. De website van De Rooij Fotografie is 24/7 toegankelijk om aangekochte online cursussen te kunnen bekijken.
4. De niet-goed-geld-teruggarantie is 30 dagen van toepassing en alleen indien maximaal 25% van een online cursus bekeken is. Het is niet mogelijk tweemaal voor dezelfde cursus geld terug te vragen. 

Cursus/Workshop op locatie

1. De betaling voor de cursus/workshop dient ontvangen te zijn voor de ingeplande datum. Indien de betaling niet ontvangen is kan De Rooij Fotografie besluiten dat deelname niet mogelijk is.
2. De Rooij Fotografie is niet aansprakelijk voor eventuele materiaalschade die ontstaat tijdens de cursus/workshop.
3. Als je een aanmelding wilt annuleren is het onderstaande van toepassing:
– > 21 dagen voor de cursus/workshop: 100% van het bedrag wordt teruggestort
– 7 t/m 20 dagen voor de cursus/workshop: 50% van het bedrag wordt teruggestort
– < 7 dagen voor de cursus/workshop: terugstorting niet meer mogelijk
4. Er worden geen annuleringskosten in rekening gebracht indien er sprake is van een geldige reden tot annulering. Hierbij valt te denken aan het overlijden van naasten. In het geval de deelnemer verhinderd is wegens ziekte, dient de deelnemer zelf een vervanger te zoeken. Soms hebben wij een wachtlijst en kunnen wij hier ook bij helpen. 
5. Op iedere cursus- en workshoppagina staat welke benodigdheden en kennis je moet hebben om mee te doen. De klant is zelf verantwoordelijk om met de juiste apparatuur en kennis naar de cursus / workshop te komen.
6. Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemer op de juiste dag en tijd aanwezig te zijn.
7. Bij slecht weer kan een cursus/workshop verzet worden. Dit wordt uiterlijk 24 uur van te voren gecommuniceerd per e-mail.
8. Indien de cursus/workshop verzet wordt, krijg je een tegoedbon die recht geeft op deelname op een toekomstige datum.

Fotoreizen

Klik hier voor de volledige algemene voorwaarden voor fotoreizen.

1. Direct bij de aanmelding dient er een aanbetaling gedaan te worden. De aanbetaling zorgt ervoor dat wij een plek voor jou gereserveerd houden.
2. Het resterende bedrag dient uiterlijk 8 weken voor aanvang van de fotoreis betaald te worden. Je ontvangt hiervan tijdig een factuur.
3. De Rooij Fotografie is niet aansprakelijk voor eventuele materiaalschade, fysieke schade of diefstal die ontstaat tijdens de fotoreis. Wij raden aan een reisverzekering af te sluiten.
4. Als je een aanmelding wilt annuleren is het onderstaande van toepassing:
– tot 56 dagen vóór de dag van vertrek: restitutie van 100% van de totale reissom
– vanaf 56 dagen tot en met 42 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht (indien inclusief) + 50% van het overige deel van de reissom;
– vanaf 41 dagen tot en met 29 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht (indien inclusief) + 75% van het overige deel van de reissom;
– vanaf 28 dagen voor vertrek: 100% van de reissom.
5. Bij het bereiken van het minimum aantal deelnemers zal de fotoreis doorgaan en brengen wij je direct op de hoogte.

PrivÉlessen

1. Voor privélessen zijn dezelfde voorwaarden van toepassing als bij een “Cursus/Workshop op locatie” met als toevoeging: Eventuele voorbereidende werkzaamheden worden gefactureerd tegen een uurtarief van 60 euro excl. btw indien een privéles geheel geannuleerd wordt vanuit de klant. Dit is uiteraard niet van toepassing indien de privéles verzet wordt. 

Boeken, lensfilters en andere camera accessoires

1. Na ontvangst van de betaling zal het product binnen 24 uur verzonden worden naar het opgegeven verzendadres.
2. Retourneren is toegestaan binnen 14 dagen zonder opgave van reden. Een retour dient eerst aangemeld te worden via het contactformulier.
3. Verzendkosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening.
4. Na ontvangst van de retour wordt het betaalde bedrag binnen 7 dagen teruggestort op je rekening.

Fotoprints

1. Foto prints op papier, canvas, glas, aluminium, hout en andere materialen worden pas gedrukt nadat er een bestelling geplaatst is waarvan de betaling ontvangen is.
2. Omdat alles on demand afgedrukt wordt is het niet mogelijk om prints te retourneren. Op deze producten is het herroepingsrecht van 14 dagen dus niet van toepassing.
3. De Rooij Fotografie is niet aansprakelijk voor verkeerd doorgegeven maten.
4. Verzending binnen Nederland is gratis.
5. Indien het pakket beschadigd geleverd wordt dient het pakket geweigerd te worden zodat de pakketbezorger het retour kan sturen.
6. Als de fotoprint beschadigd is bij levering dient dit binnen 24 uur gemeld te worden via ons contactformulier.

Betaling

1. Alle prijzen op de website van De Rooij Fotografie zijn inclusief BTW.
2. Door het afronden van een bestelling op www.derooijfotograife.nl gaat de consument automatisch akkoord met deze algemene voorwaarden.
3. Indien er gekozen is voor bankoverschrijving als betaalmethode, gaat een betalingstermijn van 14 dagen in. Het bedrag dient overgemaakt te worden onder vermelding van het factuurnummer.
4. Eventuele kortingscodes kunnen niet gecombineerd worden tenzij anders vermeld.

Onze algemene voorwaarden zijn aangepast op: 22 september 2021