van €1450,-

VOOR €899,-

of €83,25 per maand (12 termijnen)

Ruim 29.789 cursisten gingen je voor

FOTOGRAFIE OPLEIDING

Leer alle fotografievaardigheden, inclusief fotobewerking, die je als fotograaf nodig hebt volledig online of online + 8 workshops op locatie

Duur: 6 tot 12 maanden (bepaal je eigen tempo)

Toegang: Onbeperkt

Docenten: Mark de Rooij, Ymke Myrte & Gaya Parkins

Beoordeling: 9.5 (297 reviews)

FOTOGRAFEREN & FOTO'S BEWERKEN ALS EEN PRO

WAT LEER IK IN DE FOTOGRAFIE OPLEIDING?
Met onze fotografie opleiding gaan wij je alles over fotografie en fotobewerking uitleggen van A tot Z. Je hebt geen basiskennis nodig om met deze fotografie opleiding te starten, want je begint echt bij de basis. Je leert alles over de belichtingsdriehoek (diafragma, sluitertijd en ISO-waarde), scherpstellen, witbalans, lichtmeetmethoden en andere belangrijke functies van de systeem- of spiegelreflexcamera. De fotografie opleiding wordt vervolgd met diepgaande lessen over compositie, het gebruik van verschillende objectieven en het fotograferen met verschillende soorten licht. Ook ga je aan de slag met Adobe Lightroom Classic en Adobe Photoshop. Je krijgt toegang tot onze uitgebreide cursussen over deze fotobewerkingsprogramma’s, zodat je foto’s leert bewerken als een pro. De opleiding bevat ook uitgebreide lessen over fotograferen met een externe flitser, HDR-fotografie, foto’s bewerken in zwart-wit en portretfoto’s retoucheren.

BEGELEIDING VAN PROFESSIONELE FOTOGRAFEN
Tijdens de opleiding krijg je ruim 50 leerzame praktijkopdrachten die allemaal beoordeeld worden op ons online fotografieplatform door een van onze professionele fotografen. Op deze manier krijg je direct aanvullende tips en dat maakt deze opleiding nog waardevoller. Eventuele vragen kunnen ook gesteld worden, je krijgt dus alle begeleiding die je nodig hebt om de opleiding succesvol af te ronden.

LEREN IN JE EIGEN TEMPO, MAAR WEL VOLGENS SCHEMA
Het voordeel van onze fotografie opleiding is dat deze online is en dat jij alle videolessen kan bekijken wanneer het je uitkomt. Je hoeft hier dus niet een vaste dag voor in te plannen. Gezien het hier om een opleiding gaat, zullen wij je wel begeleiden. We hebben dus een planning uitgewerkt die je een houvast geeft. De planning is dat je de gehele fotografie opleiding kan afronden binnen een jaar als je ongeveer 2 uur per week reserveert om videolessen te bekijken en de bijbehorende opdrachten uit te voeren. Uiteraard mag je hier ook langer of korter over doen. Je blijft bij ons altijd toegang houden tot alle videolessen. Ruim 90% van de studenten doorlopen de volledig opleiding in 6 tot 12 maanden.

WELKE FOTOAPPARATUUR HEB JE NODIG VOOR DE FOTOGRAFIE OPLEIDING?
– Systeemcamera of spiegelreflexcamera met minimaal een standaardobjectief
– Een externe flitser en statief (optioneel maar aanbevolen)

WELK FOTOBEWERKINGSPROGRAMMA HEB JE NODIG? 
In de opleiding vind je cursussen over verschillende fotobewerkingsprogramma’s. Met Adobe Lightroom Classic & Adobe Photoshop heb je de meeste mogelijkheden. Via de website van Adobe kun je een abonnement afsluiten op deze programma’s.

Zit je liever niet aan een abonnement vast? Kies dan voor Luminar in combinatie met Affinity Photo. Luminar is een alternatief voor Lightroom en Affinity Photo een goed alternatief voor Photoshop.

0
CURSISTEN
0
GEMIDDELDE BEOORDELING
0
VIDEOLESSEN
0
PRAKTIJK OPDRACHTEN
JE LEERT ALS EEN PRO FOTO'S TE
 • MAKEN
 • BEWERKEN
 • ARCHIVEREN

INHOUD VAN DE ONLINE FOTOGRAFIE OPLEIDING

 • null

  Online basiscursus fotografie

  We beginnen met de basis en zorgen ervoor dat jij precies weet wat je camera allemaal kan en hoe je dit in de meest diverse situaties kan toepassen.

 • null

  Online vervolgcursus fotografie

  Als je de basis onder controle hebt gaan we werken aan het aantrekkelijker maken van de foto’s doormiddel van het verbeteren van de compositie en het fotograferen met het beste licht.

 • null

  Online cursus Fotograferen met een externe flitser

  De externe flitser is een populaire accessoire voor veel fotografen, echter is het fotograferen met een flitser opeens heel anders. Na het volgen van dit onderdeel van de opleiding snap jij de externe flitser helemaal.

 • Opleiding Landschapsfotograaf

  Online cursus landschapsfotografie

  Volg het onderdeel landschapsfotografie en leer stap voor stap hoe je de mooiste foto’s maakt van natuurlijke en stedelijke landschappen.

 • null

  Online cursus HDR-fotografie

  Een speciale en bijzondere techniek die van pas kan komen bij het fotograferen is HDR (high dynamic range). Met deze techniek kan je de belichting van bijvoorbeeld landschappen perfectioneren.

 • null

  Online cursus Adobe Lightroom Classic

  Nu je al behoorlijk veel weet over fotografie gaan wij je de wondere wereld van fotobewerking laten zien. Adobe Lightroom vormt hiervoor de basis. In dit uitgebreide deel van de opleiding leer jij foto’s te beheren en te bewerken op de computer.

 • null

  Online cursus Adobe Photoshop

  Lightroom kan al heel veel, maar soms is Photoshop veel praktischer om te gebruiken. Wij leren je alle tips en tricks die de professionele fotografen gebruiken in Photoshop.

 • null

  Online cursus Luminar

  >Dit relatief nieuwe fotobewerkingsprogramma heeft veel in huis en maakt het nog makkelijker je foto’s mooier te maken.

 • null

  Online cursus Affinity Photo

  De mogelijkheden zijn eindeloos in de nabewerking van foto’s. Als fotograaf kan je mede dankzij het programma Affinity Photo kan je jouw foto’s naar een hoger niveau tillen.

 • null

  Online masterclass Adobe Lightroom: Landschappen

  In dit onderdeel van de online fotografie opleiding ga je nog meer leren over Adobe Lightroom. Dit onderdeel is gericht op het bewerken van landschapsfoto’s.

 • null

  Online masterclass Adobe Lightroom: Zwart-wit

  Zwart-wit fotografie is een populair genre binnen de fotografie. De mooiste zwart-wit foto’s maak je niet met de camera, maar met behulp van fotobewerking. In dit onderdeel laten wij zien hoe jij dat kan doen.

 • null

  Online masterclass Adobe Photoshop CC: Portretten

  Ook portretfotografie is ontzettend populair en daarom hebben wij een speciale masterclass over het bewerken van portretfoto’s. Dit onderdeel wordt uitgevoerd in Photoshop.

 • null

  Online cursus NIK Collection

  Lighroom en Photoshop hebben veel plugins die je foto’s nog mooier kunnen maken, waaronder ook NIK Collection valt. Stap voor stap laten wij je de mogelijkheden zien, zodat jij er zelfstandig mee aan de slag kunt gaan.

UITBREIDBAAR MET 8 WORKSHOPS OP LOCATIE

Wil je ook praktijkervaring opdoen? Vul de online fotografie opleiding aan met 8 workshops op locatie! Bij het bestellen van dit pakket krijg je direct toegang tot de online opleiding met daarnaast 8 tegoedbonnen voor de workshops. Verzilver de tegoedbonnen op data die jou goed uitkomen.

Tijdens de workshops kun jij jouw opgedane kennis gelijk in praktijk brengen en verrijk je jouw vaardigheden met specifiekere kennis over nog meer fotografiegenres. Leerzaam en ontzettend leuk!

JE GAAT DE VOLGENDE WORKSHOPS VOLGEN

– Workshop Studiofotografie
– Workshop Portretfotografie
– Workshop Stadsfotografie
– Workshop Lange Sluitertijd Fotografie
– Workshop Nachtfotografie
– Workshop Dieren-of Hertenfotografie
– Workshop Straatfotografie
– Workshop Sportfotografie

BEKIJK EEN PAAR GRATIS VIDEOLESSEN

ANTWOORD OP AL JE VRAGEN | ONLINE FOTO COMMUNITY | GARANTIE

stel vragen docenten opleiding fotografie

ANTWOORD OP AL JE VRAGEN
Heb je vragen tijdens de fotografie opleiding of kom je ergens niet uit? Dan kun je al je vragen bij ons kwijt. Ieder hoofdstuk kan jij al je vragen stellen aan onze docenten (binnen 24 uur een reactie), en je kan ook eerder gestelde vragen terug lezen.

foto community opleiding beoordelingen

ONLINE FOTOGRAFIEPLATFORM
Deel je foto’s, reageer op foto’s van andere cursisten en vraag om hulp in ons online fotografieplatform voor onze cursisten. Je leert ontzettend veel in de groep en je krijgt veel nieuwe fotografie-inspiratie.

niet goed geld teruggarantie online opleiding

NIET-GOED GELD-TERUGGARANTIE
Voldoet deze online fotografie opleiding toch niet aan je verwachtingen? Wij willen alleen tevreden cursisten en geven om die reden niet-goed-geld-teruggarantie binnen een termijn van 30 dagen.

MET CURSISTEN EN DOCENTEN OP ONS PLATFORM

Deze online fotografie opleiding is echt uniek, want bij ons krijg je veel meer dan alleen video’s met uitleg over fotografie en fotobewerking. Je krijgt opdrachten die je direct kunt uitvoeren, waarna je de gemaakte foto’s deelt op ons eigen cursistenplatform. Het leuke hiervan is dat je ook de resultaten van andere cursisten kunt zien en daarop kunt reageren. Een team van professionele fotografiedocenten staat voor je klaar om de opdrachten te controleren, je aanvullende tips te geven en je tijdens (maar ook na iedere module) verder te helpen om nog mooiere foto’s te maken.

De online fotografie opleiding bij De Rooij Fotografie doe je dus niet alleen. Dankzij professionele begeleiding en het contact met mede-cursisten voltooid 97% van de cursisten de online opleiding binnen 1 jaar.

WAT ONZE STUDENTEN ZEGGEN OVER DE FOTOGRAFIE OPLEIDING

PRIJS & AANMELDEN VOOR DE FOTOGRAFIE OPLEIDING

OPLEIDING FOTOGRAFIE
Puur online
Betaal eenmalig of in termijnen
€1450,- €899,-

Meer dan 500 lessen

50 praktijk opdrachten

Beoordeling van opdrachten

Toegang tot ons online cursistenplatform

Online helpdesk voor vragen

30 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Nu incl. bonus t.w.v. €60:
Webinar herhaling over fotobewerking
Webinar herhaling over extern flitsen

Nu ook tijdelijk met e-book pakket t.w.v. €99

Het is ook mogelijk om deze opleiding in 12 termijnen te betalen. Je betaalt dan €83,25 p/m (totaal €999).
Het gaat om 12 verplichte termijnen en dus niet om een opzegbaar abonnement.

OPLEIDING FOTOGRAFIE
Online & op locatie
Eenmalige betaling
€2300,- €1649,-

Alles uit de OPLEIDING FOTOGRAFIE – Puur Online
+ 8 Workshops op locatie

Je ontvangt een tegoedbon voor deze workshops:
Workshop Studiofotografie
Workshop Portretfotografie
Workshop Stadsfotografie
Workshop Lange Sluitertijd Fotografie
Workshop Nachtfotografie
Workshop Dieren-of Hertenfotografie
Workshop Straatfotografie
Workshop Sportfotografie

Nu incl. bonus t.w.v. €60:
Webinar herhaling over fotobewerking
Webinar herhaling over extern flitsen

Nu ook tijdelijk met e-book pakket t.w.v. €99

Het is ook mogelijk om deze opleiding in 12 termijnen te betalen. Je betaalt dan €150 p/m (totaal €1800).
Het gaat om 12 verplichte termijnen en dus niet om een opzegbaar abonnement.

 • BEGIN DIRECT NA AANMELDING
 • TIJDELIJK MET GRATIS BONUSSEN

VOORBEELDEN VAN FOTOBEWERKINGEN DIE JIJ STRAKS OOK KAN

voor na zwart wit fotografie photoshop
volledige fotografie nabewerking opleiding
Beste Photoshop Cursus voor Fotografen
voor na hdr fotografie photoshop

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE FOTOGRAFIE OPLEIDING

Binnen hoeveel tijd moet ik de fotografie opleiding afronden?

Je kan de fotografie opleiding in je eigen tempo volgen. In principe raden wij gemiddeld 2-4 uur per week te besteden aan het bekijken van videolessen en het fotograferen zelf. In dit tempo kan je de opleiding binnen 6 tot 12 afronden. Uiteraard mag je ook alles sneller doen. Sommige studenten ronden het binnen 2 maanden al af.

Mijn werkgever zal de opleiding betalen, hoe kan ik aanmelden?

Goed geregeld! Het is in dit geval mogelijk dat wij een factuur maken die door je werkgever betaald wordt. Je kunt in het bestelproces voor de betaalmethode ‘Overboeking’ kiezen. Zorg ervoor dat je in het veld ‘Bestelnotities’ aangeeft dat je werkgever betaalt en welke bedrijfsnaam, afdeling, adres, etc. op de factuur moeten komen. Wij zullen de factuur digitaal versturen.

Wat betekent onbeperkt toegang?

Onbeperkt toegang tot de online fotografie opleiding betekent bij ons dat je 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang hebt tot alle video’s. Daarnaast kan je alle video’s jarenlang blijven bekijken. Je blijft dus altijd toegang houden tot de videolessen, zodat je altijd iets kan terugkijken.

Binnen welke termijn moet ik de tegoedbonnen voor workshops verzilveren?

Kies je voor het de fotografie opleiding Puur online & op locatie, dan krijg je 8 tegoedbonnen voor het volgen van de genoemde workshops. Deze tegoedbonnen zijn 2 jaar geldig. Wij blijven continu nieuwe data inplannen voor de workshops. Door het interesseformulier voor workshops in te vullen, ontvang je bij iedere nieuwe datum een e-mailnotificatie.

Is de fotobewerkingssoftware inclusief?

Nee, dit gaat echt om een opleiding die bestaat uit videolessen over de fotobewerkingssoftware. De software is dus niet inclusief, maar wel via de websites van de ontwikkelaars af te nemen.

Ik heb geen Lightroom Classic en/of Photoshop, maar wel een oudere versie. Kan ik meedoen?

In principe raden wij Adobe Lightroom Classic en Adobe Photoshop (via het online Adobe lidmaatschap) aan, maar ook met een oudere versie kan je de online fotografie opleiding volgen. Je moet er wel rekening mee houden dat je bepaalde functies tegen kan komen die nog niet in de oudere versie zitten (dit gaat echter om een klein deel van de videolessen).

Worden er ook nieuwe video's toegevoegd?

Ja, de modules van de opleiding werken wij regelmatig bij indien er nieuwe ontwikkelingen zijn. Op deze manier blijf je dus altijd up-to-date.

Hoe krijg ik toegang tot de cursus?

Zodra de betaling verwerkt is ontvang je een e-mail met een bevestiging. Bij het aanmelden wordt er direct een account aangemaakt op ons online cursistenplatform. Je ontvangt hier een aparte e-mail van met inloginstructies.

Heb je al een account op ons cursistenplatform? Je kunt dan direct inloggen.

Ontvang ik een certificaat na het afronden van de opleiding?

Je ontvangt bij het afronden van iedere online module een certificaat. Dit certificaat kun je in de cursistenomgeving digitaal aanmaken en eventueel printen.

Welke betaalmethoden zijn er om de opleiding te betalen?

Wij bieden veel verschillende betaalmethoden aan, namelijk: iDEAL, VISA, Mastercard, Bancontact, KBC, Belfius, Sofort en een bankoverschrijving (selecteer Overboeking).
De betaalopties bij de Rooij Fotografie