Workshop Straatfotografie in Rotterdam en Amsterdam

Workshop Straatfotografie

4.31 uit 5 gebaseerd op 16 waarderingen
(16 klantbeoordelingen)

 99,00 incl. BTW

Basiscursus Fotografie - Interesse Formulier

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorieën: , ,

Productbeschrijving

Tijdens de workshop straatfotografie leer jij de fijne kneepjes van straatfotografie. Straatfotografie is een aparte tak binnen de fotografie en is ontzettend leuk om te doen. Met straatfotografie leg je het alledaagse leven vast en dat kan hele bijzondere foto’s opleveren. Wat veel fotografen tegenhoudt bij straatfotografie is het ongevraagd fotograferen van mensen. Hoe ga je als straatfotograaf te werk? Wat is een goede straatfoto? Welke apparatuur is het meest geschikt voor straatfotografie? Dit zijn slechts een paar van de vragen waar jij tijdens deze praktische workshop antwoord op krijgt.

 

Inhoud cursus straatfotografie

De workshop begint met een inleiding over straatfotografie van ongeveer een half uur waarin opkomende vragen natuurlijk direct beantwoord worden. Daarna gaan we de straat op en ga je onder begeleiding van de ervaren straatfotograaf, Ruud van der Lubben, zelf fotograferen. Een aantal dingen die je gaat leren tijdens deze workshop straatfotografie zijn:
– Op welke manier je leuke situaties ontdekt om te fotograferen
– Het zien van interessante details die belangrijk zijn bij straatfotografie
– Handige compositie tips voor straatfoto’s
– Hoe je mensen het beste kunt benaderen voor het maken van een foto
– Hoe je ongevraagd een foto van iemand kunt maken zonder dat deze persoon het erg vindt
– Bekijk ook even de onderstaande video waarin ook naar voren komt wat je gaat leren in deze workshop

 

Stel je vragen en veel persoonlijke aandacht

Uiteraard is er tijdens de workshop straatfotografie voldoende tijd voor het stellen van vragen. Iedereen krijgt veel persoonlijke aandacht zodat je aan het einde van de middag echt veel geleerd hebt en in de toekomst verder kunt met het maken van straatfoto’s.

 

Vereisten om deel te nemen

Voor deze cursus is het aan te raden om enige voorkennis te hebben. Je weet wat diafragma, sluitertijd en ISO-waarde zijn en je kunt fotograferen vanuit de diafragmavoorkeuze, sluitertijdvoorkeuze of manuele stand. Verder ben je in het bezit van een spiegelreflexcamera of een systeemcamera.

 

Locatie en docent

De workshop straatfotografie wordt gegeven in verschillende steden in Nederland en België. De docent waarmee je op pad gaat is Ruud van der Lubben. Ruud heeft jarenlang ervaring in straatfotografie en het geven van workshops. Hij laat je de fijne kneepjes van het vak zien, zodat jij het tijdens en na de workshop kan toepassen.

 

Data

Je kunt je nu inschrijven voor de volgende workshops:
Amersfoort — Zaterdag 3 september 2016 van 10:00 – 14:00 (vol)
Amsterdam — Zaterdag 4 maart 2016 van 10:00 – 15:00 – Ed van der Elsken Editie ==> Meer informatie
Utrecht — Zaterdag 6 mei 2017 van 10:00 – 14:00 (bijna vol)
Rotterdam — Zaterdag 2 september 2017 van 10:00 – 14:00 (bijna vol)
Antwerpen — Zaterdag 7 oktober 2017 van 10:00 – 14:00 (bijna vol)

Binnenkort plannen we weer een nieuwe workshop datum in. Wil je op de hoogte blijven? Stuur ons dan een bericht via het interesse formulier. Je ontvangt dan een e-mail zodra er een nieuwe datum is ingepland.

 

Prijs

De prijs van de workshop straatfotografie is 99 euro (incl. BTW). Dit is inclusief een drankje tijdens de inleiding van de workshop straatfotografie.

 

Aanmelden voor de workshop

Wil jij ook graag meer leren over straatfotografie? Meld je dan bovenaan direct aan. Selecteer een stad met bijbehorende datum en voeg deze toe aan de winkelmand. Het is mogelijk om direct af te rekenen met iDEAL, MisterCash, VISA, Mastercard, PayPal of via een bankoverschrijving.

Na ontvangst van de betaling ontvang je direct een e-mail ter bevestiging.

Extra informatie

Maximaal aantal deelnemers

10

Inclusief

Koffie/thee bij startlocatie

16 beoordelingen voor Workshop Straatfotografie

 1. 5 van 5

  :

  Prima workshop, vooral gericht op het laten vallen van schroom. Dat is de eerste stap, de andere als over compositie of techniek volgen daar nog wel op.

 2. 4 van 5

  :

  Start in café was prettig, gezellig, en leerzaam (instructie). Straatopdrachten waren goed overdacht, maar ik miste het groepsproces hierin (leren van elkaar).

 3. 4 van 5

  :

  Ruud heeft ons op een ongedwongen en aangename manier laten kennis maken met de specifieke tak van sport binnen de fotografie die straatfotografie is. Daarbij heeft Ruud zowel aandacht geschonken aan de technische aspecten en de sociale, gedrags- en praktische aspecten. Door verschillende situaties op te zoeken en met kleine opdrachten te werken heeft hij ons heel concreet laten proeven van straatfotografie en hebben we voldoende aanknopingspunten gekregen om op eigen kracht verder te exploreren.

 4. 4 van 5

  :

  Workshop was heel flexibel. Veel tips gekregen, duidelijke informatie. Leuke, aangename dag!

 5. 5 van 5

  :

  Voor mij was het een openbaring, een speciale tak van fotografie die me te pakken heeft en waar ik dankzij de workshop nog veel mee ga doen.

 6. 4 van 5

  :

  leerrijk en handig om de eerste stappen zitten in straatfotografie. Meer dan tevreden over mijn eerste resultaten.

 7. 5 van 5

  :

  Het was een niet te grote groep,waardoor je voldoende aandacht van de docent kreeg, kortom een geslaagde dag!

 8. 4 van 5

  :

  Erg leerzaam en veel handreikingen hoe je dingen het beste kan aanpakken aan de hand van een rijke schat aan ervaring.

 9. 4 van 5

  :

  Op stap met een ervaren straatfotograaf is erg leuk. Lekker de kunst afkijken en vragen wat je maar vragen wilt. Wel handig als je zelf al ervaring hebt met straatfotografie en vlot kunt fotograferen.

 10. 5 van 5

  :

  Als leerzaam en leuk ervaren. In het begin heel spannend, maar na een tijdje werd het minder eng om mensen te fotograferen door de goede uitleg van Ruud.

 11. 4 van 5

  :

  Prettige en ongedwongen sfeer. Appelgebak bij de koffie had Ruud makkelijk kunnen overslaan maar hij serveerde het toch. Dat vind ik klasse.

  Ruud was makkelijk aanspreekbaar voor tips en hielp een cursist toen deze werd aangesproken door een postbode die pissig was. Mooi om te zien.

 12. 5 van 5

  :

  Het was een prettige en ontspannen workshop.

  Ruud is natuurlijk een goede fotograaf maar ook een goede coach.
  Hij legt alles helder en duidelijk uit en geeft bruikbare antwoorden op vragen. Waar ik (en misschien meerderen) de meeste aandacht aan moeten besteden is “kijken” om “het verhaal” in een foto te vangen en het tegemoet treden van mensen van jouw onderwerp.

  Voor herhaling vatbaar.

 13. 4 van 5

  :

  Was leuk en leerzaam

 14. 3 van 5

  :

  Eerste half uur met uitleg in café is prima.
  Daarna te weinig structuur. Dat zou je kunnen krijgen door bijvoorbeeld steeds een uur te oefenen met steeds een andere gerichte opdracht. Nu is het veel zelf uitzoeken.

  Wel met veel mooie foto’s teruggekomen. Ook geëxperimenteerd door foto’s van dichtbij te nemen en met mensen in contact te komen. Dat is winst dankzij deze workshop. En leuke groep mensen bij elkaar.

  ———————————-

  REACTIE VAN DE ROOIJ FOTOGRAFIE
  Waardevolle beoordeling die wij direct verwerken in de komende workshops. Dit gaan wij doen door specifieke opdrachten te geven tijdens de workshop.

 15. 4 van 5

  :

  Prima en verrassende workshop. Vooral “practice by doing”.

 16. 5 van 5

  :

  Het was een prettige en leerzame workshop met voldoende tijd om uit te proberen en ook nog vragen tussendoor te kunnen stellen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 De Rooij Fotografie. All rights reserved.