FOTOREIS NEW YORK

Periode: In mei 2019 verschijnen de data voor 2020 | Nieuwe data notificatie ontvangen?

Verblijf: 4* hotel in Manhattan

Aantal deelnemers: 6 per docent

Docent: Mark de Rooij

NU €1799,-

Prijs op basis van 2-persoonskamer
Wat is inclusief? Meer info…

FOTOGRAFEREN OP DE MOOISTE PLEKKEN OP DE BESTE TIJDSTIPPEN

STADSFOTOGRAFIE OP DE MOOISTE PLEKJES VAN NEW YORK
Stadsfotografie (cityscape photography) is de specialisatie van fotograaf Mark de Rooij en je krijgt nu de kans om samen met hem de mooiste plekken van New York te fotograferen. Je leert tijdens deze reis niet alleen de vele bezienswaardigheden van New York op een mooie manier te fotograferen, maar ook hoe je bijzondere locaties ontdekt en hoe je ervoor zorgt dat je het op de mooiste tijdstippen kan fotograferen.

Deze fotografiereis naar New York is opgebouwd uit 2 a 3 workshops per dag die allemaal +/- 3 uur duren. Hierdoor is er tussen de workshops door ook nog vrije tijd die je kan indelen zoals je wilt. Denk bijvoorbeeld aan een museumbezoek of een mooie wandeling in Central Park. Of je kan lekker blijven fotograferen, want wij kunnen je voldoende leuke en fotogenieke locaties aanwijzen. Tijdens iedere workshop geven wij een aantal uitdagende opdrachten om aan te werken, zodat je gericht aan het werk kan gaan. Daarnaast bespreken we van te voren je leerdoelen, zodat je begeleiding op niveau krijgt.

VERBLIJF
We verblijven in een 4* hotel in Manhattan, zodat we lekker centraal zitten en niet teveel tijd kwijt zijn aan het reizen met de metro. Als een bonus heeft het hotel een mooi dakterras met schitterend uitzicht! Bovenstaande prijs is op basis van een 2-peroonskamer (gescheiden bedden). Tegen een meerprijs is het mogelijk om een individuele kamer te boeken.

ERVAREN DOCENT MET KENNIS VAN NEW YORK
Mark de Rooij zal deze fotoreis zelf begeleiden. In de afgelopen jaren is hij 3x in New York geweest waardoor hij de stad inmiddels op zijn duimpje kent. Hij brengt je overal feilloos naar toe dus je hoeft hem alleen te volgen. Daarnaast heeft hij bijna 10 jaar ervaring in het geven van fotografie workshops en kan hij uitstekend begeleiding op individueel niveau geven.

BENODIGDE APPARATUUR
– Spiegelreflexcamera of systeemcamera
– Standaardobjectief
– Stevig statief
– Afstandsbediening / Draadontspanner
– Extra accu

AAN TE RADEN APPARATUUR
– Groothoekobjectief
Polarisatiefilter
10 stops grijsfilter
– Mini statief (voor avondfoto’s vanaf de Top of the Rock)

0
DAGEN
0
WORKSHOP UREN
0
MOOIE FOTO'S
FOTO'S MAKEN
  • VANAF DE EMPIRE STATE BUILDING
  • IN CENTRAL PARK
  • VAN DE BROOKLYN BRIDGE
  • VANAF DE TOP OF THE ROCK
  • IN LITTLE ITALY

PROGRAMMA FOTOREIS NEW YORK

DAG 1 | 8 MEI 2019
De eerste dag staat in het teken van de vliegreis naar New York. Het vliegticket is niet inclusief in de reis, zodat je van iedere willekeurige luchthaven naar New York kan gaan. Het is aan te raden in de ochtend of middag te arriveren (aan te raden vlucht: KLM KL0641 naar JFK met 15:30 uur als aankomsttijd), want het welkomstdiner staat om 19:00 uur gepland op een locatie met een schitterend uitzicht. Van te voren brengen wij alle deelnemers met elkaar in contact, zodat er samen gereisd kan worden indien dezelfde vlucht genomen wordt. Daarnaast voorzien wij je van een uitgebreide beschrijving hoe je van het vliegveld naar het hotel moet.

We maken het niet te laat, want de volgende ochtend staan we voor zonsopkomst op.

Reisfotografie in New York
Fotoreis New York - Central Park

DAG 2 | 9 MEI 2019
Aangezien je de vorige dag een lange reis gemaakt hebt kan je in de ochtend lekker uitrusten of direct een leuk museum bezoeken. Het is mogelijk het American Museum of Natural History of National September 11 Memorial & Museum te bezoeken (beiden inclusief in de New York CityPASS).

In de middag maken we een mooie wandeling in Lower Manhattan en komen we o.a. langs de Trinity Church, Freedom Tower en de twee architectonische hoogtepunten The Mall at World Trade Center (Westfield Shopping Center) en Brookfield Place.

Rond zonsondergang zorgen we ervoor dat we in Central Park zijn, zodat we mooie foto’s kunnen maken van Central Park en de skyline van Manhattan in het gouden avondlicht.

DAG 3 | 10 MEI 2019
We staan heel vroeg op, want we gaan vanaf Brooklyn de Brooklyn Bridge en de skyline van New York fotograferen in het mooie ochtendlicht. We moeten 5:30 op locatie zijn, dus we vertrekken rond 4:45 uur. Na deze ochtend workshop gaan we terug naar het hotel en zijn er een aantal uren vrij te besteden.

In de middag staat er weer een fotografie workshop gepland die in het teken staat van de Chelsea Market. Ook lopen we over de High Line een oude spoorlijn die niet meer gebruikt wordt en nu een wandelgebied is in het westen van Manhattan.

In de avond is er nog een derde workshop, namelijk avondfotografie op Time Square en in Bryant Park.

Fotografie Reis New York - Trinity Church
Reisfotografie New York -Wolkenkrabbers fotograferen

DAG 4 | 11 MEI 2019
Vandaag zoeken we het hogerop. Om 7:30 uur staan we bij de ingang van de Empire State Building, zodat wij als eerste bovenop staan (8:00 uur). Naast het maken van mooie foto’s gaan we uiteraard ook vol genieten van het uitzicht.

Na dit bezoek gaan we naar een van de oudere wolkenkrabbers van New York (slechts 22 verdiepingen), namelijk de Flatiron Building en gaan we foto’s maken in het fotogenieke treinstation Grand Central Terminal.

In de middag gaan we met de ferry naar het vrijheidsbeeld en tenslotte naar Ellis Island. Vanaf hier heb je de rest van de middag en avond vrij te besteden.

DAG 5 | 12 MEI 2019
We staan nog een keer op voor de zonsopkomst. Deze keer fotograferen we het vanuit Central Park. Ook is er nu tijd om iets meer van het mooie, groene park te zien. De rest van de ochtend en het begin van de middag zijn vrij te besteden.

Halverwege de middag bezoeken we de schitterende St. Patrick’s Cathedral en fotograferen we in de omgeving van het Rockefeller Center. Ongeveer een uur voor de zonsondergang gaan we met de lift naar de bovenste verdieping en maken we mooie foto’s vanaf de Top of the Rock. We blijven hier totdat het blauwe uurtje afgelopen is, zodat je schitterende skyline foto’s hebt die gemaakt zijn tijdens het gouden uur en het blauwe uur.

Fotoreis New York - Zonsondergang Top of the Rock
Fotografie Reis New York - Brooklyn Bridge

DAG 6 | 13 MEI 2019
Vandaag staan er weer mooie fotomomenten op het programma. In de middag gaan we fotograferen op de Brooklyn Bridge. We lopen deze rustig over zodat er veel tijd is om mooie foto’s te maken. Ook lopen we nog even door Dumbo Park en gaan we naar een van de mooiste locaties om de Manhattan Bridge te fotograferen. Tijdens de zonsondergang en het blauwe uurtje fotograferen we de skyline van Manhattan vanaf de Brooklyn zijde. Dit levert gegarandeert mooie foto’s op!

DAG 7 | 14 MEI 2019
Op deze laatste dag hebben we nog een mooie fotowandeling door SoHo, Little Italy en China Town. We doen dit tussen 9:00 en 12:00 uur, zodat het nog niet te druk is in deze omgeving en je schitterende straatfoto’s kan maken. Het zijn 3 zeer fotogenieke wijken van Manhattan waar ontzettend veel te zien en te fotograferen is. In de middag of avond vlieg je terug dus we zorgen ervoor dat we uiterlijk 12:30 uur weer in het hotel zijn (aan te raden vlucht: KLM KL0646 vanaf JFK met 18:30 als vertrektijd).

Fotografie Reizen 2018 - City Trips
New York Fotografie Cursus

DAG 8 | 15 MEI 2019
Als je terugvliegt naar huis dan zit je moe maar voldaan in het vliegtuig. Vluchten naar Amsterdam komen vroeg in de ochtend aan, zodat je de rest van de dag nog hebt om bij te komen en je kan voorbereiden op het ‘normale’ leven.

  • PRAKTISCHE INFORMATIE OVER DEZE FOTOREIS

PRIJSINFORMATIE & AANMELDEN

NU: €1799,-

Prijs op basis van 2-persoonskamer

Interesse?
Stuur ons een bericht voor meer informatie over de fotoreis van 2020.

📧 E-MAIL MIJ BIJ NIEUWE DATA

INCLUSIEF
– 6 nachten in een 4* hotel (in Manhattan)
– 14 fotografie workshops met intensieve begeleiding
– Fotobeoordelingen + Hulp bij fotobewerking
– Compleet fotografie en reisprogramma
– New York CityPASS (t.w.v. $126,-)
– 7 dagen metrokaart (t.w.v. $35,-)
– Welkomstdiner
– Videolessen over fotobewerking
– Videobespreking van gemaakte foto’s

EXCLUSIEF
– Vliegreis (aan te raden vlucht, zie programma)
ESTA (Visa Waiver Program) a $14
– Reis- en annuleringsverzekering
– Transfer van- en naar het vliegveld
– Ontbijtjes, lunches en diners (welkomstdiner is inclusief)

WAT EERDERE DEELNEMERS VONDEN VAN DE FOTOREIS

VIDEO'S OVER FOTOBEWERKING | FOTOBESPREKING | CURSISTEN FACEBOOK GROEP

Fotobewerking van Reisfoto's New York

FOTOBEWERKING
Inclusief bij deze fotoreis is toegang tot diverse videolessen over fotobewerking. Als je hierin interesse hebt leer je dus alle tips en trucs die handig zijn voor het bewerken van cityscape foto’s.

Fotobespreking - Fotooreis New York

FOTOBESPREKING
Tijdens de fotoreis zullen er voldoende momenten zijn om de gemaakte foto’s te bespreken. Op die manier krijg je direct aanvullende fotografie tips voor het resterende deel van de fotoreis.

Cursisten Facebook Groep

FACEBOOK GROEP
Deel je foto’s, reageer op foto’s van andere cursisten en vraag om hulp in onze exclusieve Facebook groep voor cursisten. Je leert ontzettend veel in de groep en je krijgt veel nieuwe fotografie inspiratie.

  • ONTDEK NEW YORK ONDER PROFESSIONELE BEGELEIDING
  • OP PAD MET MENSEN DIE DEZELFDE PASSIE HEBBEN
  • EEN WEEK LANG GENIETEN

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE FOTOREIS

Gaat deze fotoreis definitief door?

Ja, deze fotoreis gaat 100% door. Wij hebben er al zin in!

Delen met je fotografie maatjes via:

Is het bovenstaande programma definitief?

Wij proberen het aangegeven schema van de workshops zoveel mogelijk aan te houden. Echter kunnen weersvoorspellingen ervoor zorgen dat de week toch anders ingedeeld wordt. Als er wijzigingen zijn zal dit dus altijd als doel hebben om een grotere kans te hebben op de meest ideale weersomstandigheden.

Delen met je fotografie maatjes via:

Wat zijn de extra kosten van een privé kamer?

Hou ongeveer rekening met 800 euro. Hier komt spoedig een exact bedrag.

Delen met je fotografie maatjes via:

Wie bepaalt de kamer indeling?

In principe doen wij dit, maar als er een bekende van jou meegaat en je overnacht graag samen met die persoon dan kun je dit uiteraard gewoon aangeven. De overige personen delen wij in waarbij we mannen en vrouwen gescheiden houden.

Delen met je fotografie maatjes via:

Kan mijn niet fotograferende partner mee?

Dit is mogelijk, maar wij kunnen helaas geen korting op het genoemde bedrag geven.

Delen met je fotografie maatjes via:

Zijn de kosten van ontbijt, lunch en diner inclusief?

Alleen het welkomstdiner is inclusief in de prijs. De rest is voor eigen rekening. Indien er gezamenlijk gegeten wordt zal iedereen dus zijn/haar eigen deel betalen.

Delen met je fotografie maatjes via:

Hoeveel mensen gaan er maximaal mee?

Er zullen per fotoreis 6 tot 12 deelnemers zijn. Indien er meer dan 8 deelnemers zijn, zal er een extra docent aanwezig zijn.

Delen met je fotografie maatjes via:

Kan ik de reis later nog annuleren?

Na het boeken van deze reis is er een periode waarin de reis nog te annuleren is. Het volgende is van toepassing.
– Annulering meer dan 10 weken voor vertrekdatum: restitutie van 100% van de totale reissom
– Annulering 6 weken voor vertrekdatum: restitutie van 80% van de reissom
– Annulering 4 weken voor vertrekdatum: restitutie van 60% van de reissom
– Annulering binnen 4 weken voor vertrekdatum: geen restitutie
Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten bij een verzekeraar

Delen met je fotografie maatjes via:
83 beoordelingen | 9.3
Delen met je fotografie maatjes via:

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE