FOTOREIS NEW YORK

Docenten: Mark de Rooij & Gaya Parkins

Periode: 6 t/m 13 mei 2018 (7 dagen)

Verblijf: 3* hotel in Manhattan

Min. aantal deelnemers: 6

Max. aantal deelnemers: 10

NU €1750,-

Prijs op basis van 2-persoonskamer
Wat is inclusief? Meer info…
 

Aanbetaling: € 850,-
Resterende bedrag: Januari 2018

FOTOGRAFEREN OP DE MOOISTE PLEKKEN OP DE BESTE TIJDSTIPPEN

STADSFOTOGRAFIE OP DE MOOISTE PLEKJES VAN NEW YORK
Stadsfotografie (cityscape photography) is de specialisatie van fotograaf Mark de Rooij en je krijgt nu de kans om samen met hem de mooiste plekken van New York te fotograferen. Je leert tijdens deze reis niet alleen de vele bezienswaardigheden van New York op een mooie manier te fotograferen, maar ook hoe je bijzondere locaties ontdekt en hoe je ervoor zorgt dat je het op de mooiste tijdstippen kan fotograferen.

Deze fotografiereis naar New York is opgebouwd uit 2 a 3 workshops per dag die allemaal enkele uren duren. Hierdoor is er tussen de workshops door ook nog vrije tijd die je kan indelen zoals je wilt. Denk bijvoorbeeld aan een museumbezoek of een mooie wandeling in Central Park. Tijdens iedere workshop geven wij een aantal uitdagende opdrachten om aan te werken, zodat je gericht aan het werk kan gaan.

VERBLIJF
We verblijven in een 3* hotel in Manhattan, zodat we lekker centraal zitten en niet teveel tijd kwijt zijn aan het reizen met de metro. Bovenstaande prijs is op basis van een 2-peroonskamer (gescheiden bedden). Tegen een meerprijs is het mogelijk om een individuele kamer te boeken.

ERVAREN DOCENTEN MET KENNIS VAN NEW YORK
De docenten van deze fotoreis zijn zeer ervaren en bij alle workshops aanwezig. Ze weten uitstekend hoe ze begeleiding op individueel niveau moeten geven. Daarnaast kennen ze New York heel erg goed en brengen ze je feilloos naar alle schitterende locaties.

BENODIGDE APPARATUUR
– Basiskennis over fotografie / belichtingsdriehoek
– Spiegelreflexcamera of systeemcamera
– Standaardobjectief
Stevig statief
– Mini statief (voor avondfoto’s vanaf Empire State Building / Top of the Rock)

AAN TE RADEN APPARATUUR
– Groothoekobjectief
– Extra accu
Polarisatiefilter
10 stops grijsfilter
– Afstandsbediening / Draadontspanner

0
DOCENTEN
0
DAGEN
0
WORKSHOPS
0
MOOIE FOTO'S
FOTO'S MAKEN
  • VANAF DE EMPIRE STATE BUILDING
  • IN CENTRAL PARK
  • VAN DE BROOKLYN BRIDGE
  • VANAF DE TOP OF THE ROCK
  • IN LITTLE ITALY

PROGRAMMA FOTOREIS NEW YORK

DAG 1 – ZONDAG 6 MEI 2018
De eerste dag staat in het teken van de vliegreis naar New York. Het vliegticket is niet inclusief in de reis, zodat je van iedere willekeurige luchthaven naar New York kan gaan. De aan te raden vlucht vanuit Nederland is KLM vlucht KL641 (Amsterdam – New York JFK). Deze vlucht arriveert om 15:25 uur en geeft voldoende tijd om bij het welkomstdiner van 19:00 uur aanwezig te zijn.

We maken het niet te laat, want de volgende ochtend staan we voor zonsopkomst op.

Fotoreis New York - Central Park
Reisfotografie in New York

DAG 2 – MAANDAG 7 MEI 2018
We staan heel vroeg op, want we gaan vanaf Brooklyn de Brooklyn Bridge en de skyline van New York fotograferen in het mooie ochtendlicht. We moeten 5:30 op locatie zijn, dus we vertrekken rond 4:45 uur. Na deze ochtend workshop gaan we terug naar het hotel en zijn er een aantal uren vrij te besteden.

In de middag staat er weer een fotografie workshop gepland die in het teken staat van de Chelsea Market. Ook lopen we over de High Line een oude spoorlijn die niet meer gebruikt wordt en nu een wandelgebied is in het westen van Manhattan.

In de avond is er nog een derde workshop, namelijk avondfotografie op Time Square en in Bryant Park.

DAG 3 – DINSDAG 8 MEI 2018
Aangezien de vorige dag zeer intensief was rusten we in de ochtend uit en kan je de ochtend vrij indelen. Het is mogelijk het American Museum of Natural History of National September 11 Memorial & Museum te bezoeken (beiden inclusief in de New York CityPASS).

In de middag maken we een wandeling in Lower Manhattan en komen we o.a. langs de Trinity Church, Freedom Tower, Wall Street en de twee architectonische hoogtepunten Westfield Shopping Center en Brookfield Place.

Rond zonsondergang zorgen we ervoor dat we in Central Park zijn, zodat we mooie foto’s kunnen maken van Central Park en de skyline van Manhattan in het gouden avondlicht.

Fotografie Reis New York - Trinity Church
Reisfotografie New York -Wolkenkrabbers fotograferen

DAG 4 – WOENSDAG 9 MEI 2018
Vandaag zoeken we het hogerop. Om 7:30 uur staan we bij de ingang van de Empire State Building, zodat wij als eerste bovenop staan (8:00 uur). Naast het maken van mooie foto’s gaan we uiteraard ook vol genieten van het uitzicht.

Na dit bezoek gaan we naar een van de oudere wolkenkrabbers van New York (slechts 22 verdiepingen), namelijk de Flatiron Building en gaan we foto’s maken in het fotogenieke treinstation Grand Central Terminal.

In de middag gaan we met de ferry naar het vrijheidsbeeld en tenslotte naar Ellis Island. Vanaf hier heb je de rest van de middag vrij te besteden en ontmoeten we elkaar weer in de avond (21:00 uur) voor nachtfoto’s vanaf de Empire State Building.

DAG 5 – DONDERDAG 10 MEI 2018
We staan nog een keer op voor de zonsopkomst. Deze keer fotograferen we het vanuit Central Park. Ook is er nu tijd om iets meer van het mooie, groene park te zien. De rest van de ochtend en het begin van de middag zijn vrij te besteden.

Halverwege de middag bezoeken we de schitterende St. Patrick’s Cathedral en fotograferen we in de omgeving van het Rockefeller Center. Ongeveer een uur voor de zonsondergang gaan we met de lift naar de bovenste verdieping en maken we mooie foto’s vanaf de Top of the Rock. We blijven hier totdat het blauwe uurtje afgelopen is, zodat je schitterende skyline foto’s hebt die gemaakt zijn tijdens het gouden uur en het blauwe uur.

Fotoreis New York - Zonsondergang Top of the Rock
Fotografie Reis New York - Brooklyn Bridge

DAG 6 – VRIJDAG 11 MEI 2018
De vorige dag was lang dus deze ochtend mag je lekker uitrusten en vrij indelen.

Halverwege de middag gaan we fotograferen op de Brooklyn Bridge. We lopen deze rustig over zodat er veel tijd is om mooie foto’s te maken. Ook lopen we nog even door Dumbo Park en gaan we naar een van de mooiste locaties om de Manhattan Bridge te fotograferen. Tijdens de zonsondergang en het blauwe uurtje fotograferen we de skyline van Manhattan vanaf de Brooklyn zijde. Dit levert gegarandeert mooie foto’s op!

DAG 7 – ZATERDAG 12 MEI 2018
Halverwege de middag moeten we weer op het vliegveld zijn (de aan te raden vlucht naar Amsterdam is KLM KL642 vanaf New York JFK om 17:40 uur of KL0646 vanaf New York JFK om 18:30 uur), maar voordat we vertrekken maken we nog een mooie fotowandeling door SoHo, Little Italy en China Town. We doen dit in de ochtend, zodat het nog niet te druk is met toeristen. Het zijn 3 zeer fotogenieke wijken van Manhattan waar ontzettend veel te zien en te fotograferen is.

Fotografie Reizen 2018 - City Trips
New York Fotografie Cursus

DAG 8 – ZONDAG 13 MEI 2018
Als je terugvliegt naar huis dan zit je moe maar voldaan in het vliegtuig. Vluchten naar Amsterdam komen vroeg in de ochtend aan, zodat je thuis nog lekker kan ontspannen voordat de nieuwe (werk)week weer begint.

  • PRAKTISCHE INFORMATIE OVER DEZE FOTOREIS

PRIJSINFORMATIE & AANMELDEN

VOOR: €1750,-

Prijs op basis van 2-persoonskamer
Aanbetaling: € 850,-
Resterende bedrag: Januari 2018

BESCHIKBARE PLAATSEN

VOLGEBOEKT

Helaas zit de reis voor 2018 al helemaal vol, maar in mei 2019 organiseren wij de reis opnieuw. Interesse? Vul dan het formulier in.

[]
1 Step 1
Naam
Onderwerp
Telefoonnummer
Vraag / opmerking / verzoek ...
0 /
Previous
Next

Meld jij je zakelijk aan? Op deze reis is 0% BTW van toepassing gezien alle activiteiten buiten de Europese Unie plaatsvinden.

INCLUSIEF
– 6 nachten in een 3* hotel
– 15 fotografie workshops met intensieve begeleiding
– Compleet fotografie en reisprogramma
– New York CityPASS (t.w.v. $125,-)
– 7 dagen metrokaart (t.w.v. $35,-)
– Welkomstdiner
– Videolessen over fotobewerking
– Videobespreking van gemaakte foto’s

EXCLUSIEF
– Vliegreis (aan te raden vlucht, zie programma)
ESTA (Visa Waiver Program) a $14
– Reis- en annuleringsverzekering
– Transfer van- en naar het vliegveld
– Ontbijtjes, lunches en diners (welkomstdiner wel inclusief)
– Entreegelden die buiten de New York CityPass vallen

VIDEO'S OVER FOTOBEWERKING | FOTOBESPREKING | CURSISTEN FACEBOOK GROEP

Fotobewerking van Reisfoto's New York

FOTOBEWERKING
Inclusief bij deze fotoreis is toegang tot diverse videolessen over fotobewerking. Als je hierin interesse hebt leer je dus alle tips en trucs die handig zijn voor het bewerken van cityscape foto’s.

Fotobespreking - Fotooreis New York

FOTOBESPREKING
Gemaakte foto’s kunnen geupload worden op onze foto community. Mark zal eind juni 2018 een uitgebreide videoles opnemen waarin hij deze foto’s bespreekt. Op deze manier kan je dus de foto’s van andere deelnemers zien en hoor je ook wat een professional over je foto’s te zeggen heeft.

Cursisten Facebook Groep

FACEBOOK GROEP
Deel je foto’s, reageer op foto’s van andere cursisten en vraag om hulp in onze exclusieve Facebook groep voor cursisten. Je leert ontzettend veel in de groep en je krijgt veel nieuwe fotografie inspiratie.

  • ONTDEK NEW YORK ONDER PROFESSIONELE BEGELEIDING
  • OP PAD MET MENSEN DIE DEZELFDE PASSIE HEBBEN
  • EEN WEEK LANG GENIETEN

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE FOTOREIS

Is het bovenstaande programma definitief?

Wij proberen het aangegeven schema van de workshops zoveel mogelijk aan te houden. Echter kunnen weersvoorspellingen ervoor zorgen dat de week toch anders ingedeeld wordt. Als er wijzigingen zijn zal dit dus altijd als doel hebben om een grotere kans te hebben op de meest ideale weersomstandigheden.

Wat zijn de extra kosten van een privé kamer?

Hou ongeveer rekening met 775 euro. Hier komt spoedig een exact bedrag.

Wie bepaalt de kamer indeling?

In principe doen wij dit, maar als er een bekende van jou meegaat en je overnacht graag samen met die persoon dan kun je dit uiteraard gewoon aangeven. De overige personen delen wij in waarbij we mannen en vrouwen gescheiden houden.

Kan mijn niet fotograferende partner mee?

Dit is mogelijk, maar wij kunnen helaas geen korting op het genoemde bedrag geven.

Zijn de kosten van ontbijt, lunch en diner inclusief?

Alleen het welkomstdiner is inclusief in de prijs. De rest is voor eigen rekening. Indien er gezamenlijk gegeten wordt zal iedereen dus zijn/haar eigen deel betalen.

Hoeveel mensen gaan er maximaal mee?

Het maximum van deze fotoreis is 12 personen. Naast Mark de Rooij gaat Gaya Parkins mee als fotografie docent. Er zijn dus 2 docenten op 12 deelnemers waardoor er voldoende persoonlijke begeleiding zal zijn.

Kan ik de reis later nog annuleren?

Na het boeken van deze reis is er een periode waarin de reis nog te annuleren is. Het volgende is van toepassing.
– Annulering meer dan 10 weken voor vertrekdatum: restitutie van 100% van de totale reissom
– Annulering 6 weken voor vertrekdatum: restitutie van 80% van de reissom
– Annulering 4 weken voor vertrekdatum: restitutie van 60% van de reissom
– Annulering binnen 4 weken voor vertrekdatum: geen restitutie
Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten bij een verzekeraar

980 reviews | beoordeling: 9.3/10
© COPYRIGHT 2011 - 2018 DE ROOIJ FOTOGRAFIE