VAKOPLEIDING FOTOGRAFIE

Inclusief diploma
Deeltijd | 24 sessies

Periode: 
September 2024 t/m maart 2025 

Nieuwe data notificatie ontvangen?

Locatie: Berkel en Rodenrijs (6 km van Rotterdam)

Aantal studenten: 8 tot 16 (meer info)

Docent: Rob van der Pas

NU €1795,- P.P.

of 4 termijnen van €475,-

CRKBO geregistreerde instelling - Vakopleiding fotografie

Onze vakopleiding fotografie is CRKBO-geregistreerd

LEER FOTOGRAFEREN ZONDER OMWEGEN MET DEZE VAKOPLEIDING FOTOGRAFIE

Droom je ervan om schitterende foto’s te maken en je passie voor fotografie om te zetten in professionele vaardigheden? Welkom bij onze Vakopleiding Fotografie, een bijzondere reis die je leert fotograferen met de juiste technieken en inzichten. Of je nu een beginnende enthousiasteling bent of al wat ervaring hebt, onze gestructureerde aanpak zal je helpen om je fotografische vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Bij onze Vakopleiding Fotografie gaan we verder dan traditionele lesmethoden. Je krijgt niet alleen theoretische informatie, maar ook veel praktijkgerichte lessen die je direct in de wereld van fotografie brengen. Onze focus ligt op hands-on ervaring, zodat je snel vertrouwd raakt met je camera en essentiële technieken onder de knie krijgt. Dit alles met het doel om jouw creatieve visie te vertalen naar prachtige, professionele foto’s.

Waarom kiezen voor onze Vakopleiding Fotografie? Omdat we begrijpen dat tijd kostbaar is en je direct resultaten wilt zien. Ons programma is geoptimaliseerd voor effectief leren, met de nadruk op praktische toepassing. Door je aan te melden, krijg je niet alleen toegang tot professionele begeleiding, maar ook tot een gemeenschap van gelijkgestemde fotografieliefhebbers.

Ben jij klaar om je fotografievaardigheden te ontwikkelen en je passie om te zetten in een waardevolle expertise? Ontdek nu hoe onze Vakopleiding Fotografie je de sleutels tot fotografisch succes kan bieden. Meld je vandaag nog aan en begin je reis naar de mooiste foto’s!

Portret van Fotograaf Rob van der Pas

Docent:
Rob van der Pas

Rob is een doorgewinterde fotograaf met jarenlange ervaring in het begeleiden van de vakopleiding fotografie, workshops en fotoreizen. Als allround fotograaf kan hij je verder helpen met de meest uiteenlopende fotografiegenres.

Vakdiploma fotografie als studiofotograaf
Beste fotografie opleiding van Nederland - Leren fotograferen

Doelstellingen
Onze Vakopleiding Fotografie is ontworpen om je in staat te stellen een volwaardige professionele vakfotograaf te worden. Tijdens deze intensieve opleiding zul je je vaardigheden ontwikkelen en verfijnen in diverse takken van fotografie, waaronder portret-, product-, reportage-, landschaps- en architectuurfotografie.

Technische vaardigheden vormen de kern van elke succesvolle fotograaf en deze vakopleiding stelt je in staat om controle te krijgen over je eigen fotoapparatuur. Daarnaast maak je dus kennis met een breed scala aan fotografiegenres met bijbehorende fotografietechnieken. Of dit binnen in een studio is of buiten in de natuur of de stad, je zult vertrouwd raken met geavanceerde vormen van fotografie, waardoor je je kunt specialiseren in gebieden die het beste bij je passen.

Bovendien leer je werken met Adobe Lightroom Classic, het beste beeldbewerkingsprogramma voor fotografen. Deze vaardigheden zullen je in staat stellen om je fotografische visie nog verder te verbeteren, je beelden te optimaliseren en een unieke artistieke touch toe te voegen aan je werk.

Kortom, onze Vakopleiding Fotografie biedt jou de kans om niet alleen de kunst van fotografie te beheersen, maar ook om te floreren als een zelfverzekerde en veelzijdige professional in dit dynamische veld. Met praktische ervaring en technische beheersing als pijlers van deze opleiding, ben je voorbereid om met succes je weg te banen in de wereld van professionele fotografie.

Doelgroep
De Vakopleiding Fotografie is gemaakt voor iedereen die de ambitie heeft om echt goede foto’s te maken of zelf de ambitie hebben om professioneel fotograaf te worden. De opleiding geeft je een zeer sterke basis om verder te groeien tot professional. We hanteren een minimumleeftijd van 16 jaar. Er is geen maximumleeftijd.

VOOR DE OPLEIDING

Uiteraard zijn we erg benieuwd naar je huidige ervaring en met welke fotoapparatuur je de fotografieopleiding gaat volgen. Om die reden nemen wij voordat de opleiding start al even contact met je op om dit te inventariseren. Op deze manier weet de fotografiedocent wat jouw ambities zijn en met welke apparatuur je werkt.

Het onderstaande schema zullen we zoveel mogelijk aanhouden. Mocht het vanwege weersomstandigheden nodig zijn, zullen we lessen wisselen.

BASISTECHNIEK (LES 1 T/M 5)

In de eerste lessen van de Vakopleiding Fotografie krijg je relatief veel theorie die je een goede basis geven. In de modules daarna ga je er met name gebruik van maken tijdens veel praktische workshops.

We beginnen de fotografie opleiding met de bouwstenen – sluitertijd, diafragma en ISO – die de kern vormen van belichting. Je leert niet alleen hoe je deze instellingen afzonderlijk kunt beheersen, maar ook hoe je ze combineert voor optimale resultaten in verschillende situaties. Uiteraard leer je ook alles over het histogram en de lichtmeetmethodes.

Scherpstelling is een cruciale vaardigheid om je onderwerp te laten schitteren, en we duiken diep in de verschillende scherpstelmethodes en selectie van scherpstelpunten om de perfecte focus te bereiken. Een goede foto bestaat niet simpelweg uit alleen de goede camera-instellingen, dus daarom wordt ook compositie uitgebreid besproken tijdens de Vakopleiding Fotografie. Je leert welke “regels” je kunt hanteren en wat voor impact bijvoorbeeld de beeldverhouding heeft.

In deze module van de Vakopleiding Fotografie zit ook een praktische workshop waarin de nadruk ligt op scherptediepte. Til je creativiteit naar een hoger niveau door te experimenteren met focus en onscherpte om je onderwerp in de schijnwerpers te zetten.

Kleur, licht en objectieven vormen de basis van visuele impact, en we delen inzichten over hoe je witbalans en kleurruimtes kunt beheren voor levendige resultaten. Licht is de ziel van fotografie en begrip van de rol ervan in het maken van beelden wordt benadrukt. Tenslotte verkennen we de wereld van objectieven. Je leert wat voor type objectieven er allemaal zijn en wat de visuele kenmerken zijn in foto’s.

Goede online cursus Affinity Photo - Met fotobewerking
Beste fotografie opleiding voor vakfotograaf

STUDIOFOTOGRAFIE (LES 6 T/M 8)

In deze module van de fotografie opleiding betreden we de boeiende wereld van studiofotografie. Deze module is als een ontdekkingsreis door de geheimen van het creëren van verbluffende beelden in een gecontroleerde omgeving. We beginnen met een diepgaande verkenning van de theoretische aspecten van studiofotografie, waarbij je inzicht krijgt in de essentiële technieken, apparatuur en belichtingssystemen die worden gebruikt om professionele studio-opnamen te realiseren.

Na het verwerven van de benodigde theoretische basis, stappen we de studio in voor praktische workshops die je in staat stellen om je vaardigheden in de praktijk te brengen. Een workshop portret in de studio met een model stelt je in staat om de kunst van het vastleggen van emoties en persoonlijkheid onder de knie te krijgen. Je leert niet alleen hoe je de belichting kunt beheren voor mooie portretten, maar ook hoe je een connectie tot stand brengt met je onderwerp om authentieke beelden te creëren.

Een workshop product/stilleven laat je weer een andere kant van studiofotografie zien. Het doel is om een product zo mooi te fotograferen dan het op een reclameposter geplaatst kan worden. Van de juiste belichting en compositie tot het benadrukken van details, deze workshop brengt je de essentiële vaardigheden bij om producten te presenteren op een manier die de aandacht van de kijker vasthoudt.

FOTOBEWERKING & FOTOPRESENTATIE (LES 9 T/M 12)

Een cruciaal aspect van fotografie is tegenwoordig ook de fotobewerking. Op die manier heb jij als fotograaf alle controle. We beginnen met een verkenning van Adobe Lightroom Classic, een krachtig en veelzijdig programma voor fotobewerking en organisatie. In de les ‘Importeren/Bibliotheek’ leer je hoe je je foto’s efficiënt kunt organiseren, labelen en categoriseren, waardoor je ze gemakkelijk kunt terugvinden wanneer je ze nodig hebt.

De volgende stap is de les ‘Ontwikkelen’, waarin we dieper ingaan op het bewerken van je foto’s om de gewenste uitstraling en sfeer te creëren. Van het aanpassen van belichting en kleur tot het retoucheren van oneffenheden, deze les leert je de fijne kneepjes van het bewerken om je visie tot leven te brengen.

Tenslotte leer je ook alles over de mogelijkheden van het exporteren van je foto’s. Wat zijn de juiste instellingen voor online gebruik en voor een grote fotoprint? Je leert over de juiste exportinstellingen en formaten om ervoor te zorgen dat je beelden er op hun best uitzien, waar ze ook worden bekeken.

Naast fotobewerking gaan we dieper in op hoe je je foto’s het beste kunt presenteren. Van het maken van een digitale presentatie tot aan het printen van foto’s voor portfolio’s. Deze les geeft alle handvaten om je werk op de mooiste manier te presenteren aan de wereld.

Als bonus krijg je bij onze Vakopleiding Fotografie ook nog toegang tot de online cursus Adobe Lightroom. Dit is een goed naslagwerk voor de lessen die je tijdens de opleiding krijgt. Daarnaast krijg je ook toegang tot de online cursus Adobe Photoshop, zodat je eventuele geavanceerde bewerkingen, die niet toepasbaar zijn in Adobe Lightroom, ook kunt toepassen.

Fotografie opleiding in Rotterdam (Zuid-Holland) - Studiofotografie
Beste vakopleiding fotografie in Nederland & België - Foto's presenteren en printen

SPECIALE FOTOTECHNIEKEN (LES 13 T/M 17)

In deze module richten we ons op geavanceerde technieken en specifieke fotografiegenres. We behandelen het doeltreffende gebruik van filters en statieven om je opnames te optimaliseren, evenals het creëren van adembenemende High Dynamic Range (HDR) foto’s.

We duiken in hyperfocaal scherpstellen, een techniek die essentieel is voor landschapsfotografie, waarbij je maximale scherptediepte bereikt. De workshop architectuurfotografie laat je zien hoe je indrukwekkende gebouwen en structuren op een artistieke manier vastlegt. Daarna ga je ook aan de slag met avondfotografie, waarbij je leert hoe je de juiste instellingen kiest om de magie van nachtelijke scènes in de stad vast te leggen. De workshop landschapsfotografie geeft je praktische tips voor het vangen van de prachtige uitgestrektheid van natuurlijke omgevingen.

Beweging in fotografie is ook een interessant onderwerp dat we behandelen. In deze workshop verken je hoe je bewegingseffecten kunt benutten om meer dynamiek in je beelden te brengen. In deze module leer je technieken en praktische ervaring om je fotografievaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

REPORTAGE(FLITSER)FOTOGRAFIE (LES 18 T/M 20)

In deze module staat reportagefotografie centraal waarbij ook het gebruik van de reportageflitser (ook wel compactflitser of externe flitser genoemd) om de hoek komt kijken. De theoretische basis van reportagefotografie wordt behandeld, waarbij je leert hoe je spontane momenten vastlegt en verhalen verteld door middel van beelden.

De workshop reportagefotografie biedt een hands-on ervaring waarbij je de kans krijgt om in de praktijk te oefenen met het fotograferen van een (actueel) onderwerp in de stad Rotterdam. Je leert hoe je snel en effectief reageert op veranderende omstandigheden en hoe je natuurlijke emoties en situaties vastlegt.

De workshop reportageflitser concentreert zich op het gebruik van een externe flitser en de bijbehorende accessoires. Deze techniek is van onschatbare waarde voor het beheersen van licht in verschillende omgevingen. Met de mogelijkheid om modellen te betrekken, kun je de kunst van het belichten en het creëren van sfeer verkennen.

Deze module geeft je de vaardigheden en het begrip om verhalen te vertellen met je foto’s en het potentieel van flitsers te benutten om je creatieve mogelijkheden uit te breiden.

Fotografie opleidingen - Nachtfoto's maken
Opleiding fotografie volgen - Architectuurfoto

THEORIE- EN PRAKTIJKEXAMEN (LES 21 T/M 25)

Het laatste deel van de Vakopleiding Fotografie bestaat uit het afronden van je portfolio, die bestaat uit 15 verschillende opdrachten, en het afleggen van het examen (optioneel, maar vereist voor een diploma). Tijdens diverse workshops van de fotografie opleiding krijg je al tijd om aan portfolio-opdrachten te werken. Het andere deel van de portfolio-opdrachten voer je thuis uit als huiswerk.

Voor het definitieve inleveren van je portfolio krijg je een portfolio beoordeling, zodat je daarna nog de puntjes op de i kunt zetten.

De volgende stap is het afleggen van een theorie-examen (meerkeuzevragen) en een mondelinge portfolio assessment door een collega-vakfotograaf. De laatste bijeenkomst zal in het teken staan van het uitreiken van het welverdiende diploma.

LOCATIE

De meeste lessen van de Vakopleiding Fotografie worden gegeven op onze nieuwe locatie in Berkel en Rodenrijs (Berkelse Poort). Dit is 6 kilometer ten noorden van Rotterdam en vanaf Rotterdam Centraal in 20 minuten te bereiken met de Randstadrail + bus. Hierdoor is het ook heel makkelijk bereikbaar vanuit Den Haag.

Gratis parkeren is mogelijk in de directe omgeving.

LESDAGEN & LESTIJDEN

De meeste lessen zullen op een avond gegeven worden van 19:30 t/m 22:30u, maar er worden ook diverse workshops in het weekend georganiseerd. Hieronder vind je de exacte lesdagen én tijden per periode en per groep.

Hou naast de ingeplande lessen rekening met +/- 3 uur fotografie/zelfstudie per week.

OVERZICHT LESDAGEN/TIJDEN (SEPTEMBER 2024 T/M MAART 2025)

Sessie
Datum groep 1
Datum groep 2
Onderwerp
Locatie
1 (di) 10 sept. 2024 | 19:30 t/m 22:30u zie groep 1 Belichting (theorieles) Berkel & Rodenrijs
2 (di) 24 sept. 2024 | 19:30 t/m 22:30u zie groep 1 Scherpstellen (theorieles) Berkel & Rodenrijs
3 (di) 1 okt. 2024 | 19:30 t/m 22:30u zie groep 1 Beeldverhouding, bestandsextenties, compositie (theorieles) Berkel & Rodenrijs
4 (di) 8 okt. 2024 | 19:30 t/m 22:30u zie groep 1 Kleur, licht & objectieven (theorieles) Berkel & Rodenrijs
5 (zo) 20 okt. 2024 | 09:30 t/m 12:30u  (zo) 20 okt. 2024 | 12:30 t/m 15:30u Scherptediepte (workshop) Rotterdam Centrum
6 (di) 22 okt. 2024 | 19:30 t/m 22:30u zie groep 1 Studiofotografie (theorieles) Berkel & Rodenrijs
7 (do) 7 nov. 2024 | 19:30 t/m 22:30u (vr) 8 nov 2024 | 19:30 t/m 22:30u Portret in de studio (workshop) Berkel & Rodenrijs
8 (di) 26 nov. 2024 | 19:30 t/m 22:30u (wo) 27 nov 2024 | 19:30 t/m 22:30u Product/stilleven fotografie (workshop) Berkel & Rodenrijs
9 (di) 3 dec. 2024 | 19:30 t/m 22:30u zie groep 1 Adobe Lightroom: Importeren – Bibliotheek Berkel & Rodenrijs
10 (di) 10 dec. 2024 | 19:30 t/m 22:30u zie groep 1 Adobe Lightroom: Bewerken Berkel & Rodenrijs
11 (di) 17 dec. 2024 | 19:30 t/m 22:30u zie groep 1 Adobe Lightroom: Bewerken – Exporteren Berkel & Rodenrijs
12 (di) 7 jan. 2025 | 19:30 t/m 22:30u zie groep 1 Gebruik filters/statief/zonnekap – HDR – Hyperfocaal scherpstellen (theorieles) Berkel & Rodenrijs
13 (za) 11 jan. 2025 | 09:30 t/m 12:30u (za) 11 jan 2025 | 12:30 t/m 15:30u Architectuurfotografie (workshop) Rotterdam Centrum
14 (di) 14 jan. 2025 | 19:30 t/m 22:30u zie groep 1 Hoe presenteer je foto’s Berkel & Rodenrijs
15 (za) 18 jan. 2025 | 15:00 t/m 18:00u (zo) 19 jan. 2025 | 15:00 t/m 18:00u Beweging (workshop) Rotterdam Centrum
16 (di) 21 jan. 2025 | 19:30 t/m 22:30u zie groep 1 Reportagefotografie/externe flitser (theorieles) Berkel & Rodenrijs
17 (za) 25 jan. 2025 | 09:30 t/m 12:30u (za) 25 jan. 2025 | 12:30 t/m 15:30u Reportagefotografie (workshop) Rotterdam Centrum
18 (di) 28 jan. 2025 | 19:30 t/m 22:30u (wo) 29 jan. 2025 | 19:30 t/m 22:30u Externe flitser (workshop) Berkel & Rodenrijs
19 (za) 1 feb. 2025 | 15:00 t/m 18:00u (zo) 2 feb. 2025 | 15:00 t/m 18:00u Landschapsfotografie (workshop) Kinderdijk
20 (vr) 7 feb. 2025 | 17:00 t/m 20:00 (za) 8 feb. 2025 | 17:00 t/m 20:00 Avondfotografie (workshop) Rotterdam Centrum
21 (ma) 10 feb. 2025 | 19:30 t/m 22:30u (di) 11 feb. 2025 | 19:30 t/m 22:30u Portfoliobeoordeling Berkel & Rodenrijs
22 (di) 18 feb. 2025 | 19:30 t/m 22:30u zie groep 1 Theorie-examen + Inleveren portfolio Berkel & Rodenrijs
23 19 t/m 21 feb. 2025 | 19:30 t/m 22:30u zie groep 1 Portfolio assessment (mondeling, 30 min. p.p.) Berkel & Rodenrijs
24 (di) 25 mrt. 2025 | 19:30 t/m 22:30u zie groep 1 Diploma uitreiking Berkel & Rodenrijs

NIVEAU

We vinden het belangrijk dat de basiskennis van de fotografie echt goed geleerd wordt. Om die reden starten we bij deze Vakopleiding Fotografie met de basisinstellingen over belichting en scherpstelling en is er geen voorkennis vereist. Doorgaans zien we fotografen die al enige tijd fotograferen, maar meer willen weten over de mogelijkheden van de camera en vaak last hebben van onscherpe foto’s. Met een goede basiskennis over belichting en scherpstelling kun je de oorzaak hiervan achterhalen.

Om een goede start te maken raden wij je wel aan enigszins te verdiepen in:
– het verschil tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde
– naar welke menu’s/instellingen de knopjes op de camera leiden
– een digitale/geprinte handleiding van je camera op te zoeken

Fotovakschool fotografie opleiding

KOSTEN

De investering voor de Vakopleiding Fotografie zijn 1795 euro. Dit is exclusief het afnemen van het examen (optioneel) à 193 euro door het examenbureau TCI. Alleen door het succesvol afleggen van het examen kan er een Vakdiploma Fotografie verkregen worden.

In termijnen betalen?
Het is ook mogelijk om de Vakopleiding Fotografie in 4 termijnen te betalen. Inclusief administratiekosten gaat het om 475 euro per termijn, waarbij de eerste termijn bij het aanmelden betaald wordt, de tweede termijn 2 weken na de start van de opleiding, de derde termijn 6 weken na de start van de opleiding en de vierde termijn 10 weken na de start van de opleiding.

Aanbetaling bij inschrijving
Ongeacht de betalingsoptie, betaal je bij het aanmelden slechts een aanbetaling van 250 euro. Zodra we voldoende deelnemers hebben om de opleiding door te laten gaan, brengen wij je op de hoogte en ontvang je een factuur van 1545 euro (voor degene die alles in 1x willen betalen) of 225 euro (voor degene die in 4 termijnen betalen). Gaat de opleiding toch niet door (daar gaan we natuurlijk niet van uit)? Je ontvangt de aanbetaling van ons terug.

INCLUSIEF

– Lesgeld gehele opleiding
– Cursusmaterialen (hand-out + extra ondersteunende reader) t.w.v. €45,-
– De studieboeken Eerste Hulp bij Fotograferen & Tweede Hulp bij Fotograferen t.w.v. €62,50

Bonus
– Online cursus Adobe Lightroom Classic t.w.v. €149,-
– Online cursus Adobe Photoshop t.w.v. €149,-

EXCLUSIEF

– Examengeld: €193,- (niet verplicht)
– Adobe Lightroom Classic (€12,09 p/m, kies het pakket ‘Fotografie’, zodat je ook Adobe Photoshop kunt gebruiken)

Er wordt geen btw in rekening gebracht, omdat beroepsopleidingen vrijgesteld zijn van btw.
Er wordt geen korting gegeven indien de studiematerialen of online bonussen al in bezit zijn.

BENODIGDHEDEN

– Spiegelreflexcamera of systeemcamera
– Standaardobjectief
– Stevig statief
– Reportageflitser (aanbevolen)
– Laptop voor Adobe Lightroom Classic (aanbevolen, meekijken bij de lessen is ook mogelijk)
– Externe harde schijf als back-up voor je foto’s (aanbevolen)

CRKBO staat voor Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. De Rooij Fotografie is als instelling geregistreerd en dat betekent dat onze vakopleiding fotografie aan een audit onderworpen is. Deze audit gaat niet alleen over de inhoud van de opleiding, maar ook over hoe alle processen rondom de fotografie opleiding georganiseerd zijn en of de fotografiedocent de juiste vaardigheden heeft. De registratie in het CRKBO-register houdt dus in dat je voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs.

CRKBO geregistreerde instelling - Vakopleiding fotografie

Tijdens deze fotografie opleiding werk je naar het Vakdiploma Fotografie toe. Het examen omvat een evaluatie van je theoretische kennis en een beoordeling van je portfolio (15 opdrachten). Bij succesvolle voltooiing word je beloond met een officieel erkend diploma van TCI. Het theorie-examen is schriftelijk (meerkeuzevragen), je portfolio wordt mondeling besproken.

Deelname aan het examen is op vrijwillige basis en bied je de kans om je fotografische bekwaamheid officieel te certificeren. De extra kosten voor het examen zijn 193 euro. Tijdens de opleiding komt ter sprake of je het examen wilt gaan afleggen, dit hoef je bij aanmelding nog niet aan te geven.

TCI-Examens - Fotografie Opleiding

WIJ NEMEN GRAAG CONTACT MET JE OP

Misschien heb je een aantal specifieke vragen over de Vakopleiding Fotografie en heb je graag telefonisch contact met ons. Dat kan! Wij bellen je graag even met jou op een moment dat het je goed uitkomt. Vul het onderstaande formulier in.

1 Step 1
Terugbelverzoek
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Heb je de knoop doorgehakt en besloten om de Vakopleiding Fotografie te gaan volgen? Leuk! Wij kijken er naar uit je te ontmoeten en te begeleiden. Bij het aanmelden heb je de keuze om direct het volledige bedrag af te rekenen of in termijnen te betalen.

GROEPEN

In principe kunnen er per opleiding 10 fotografieliefhebbers meedoen. Bij voldoende animo zullen we maximaal 16 deelnemers accepteren en opsplitsen in 2 groepen. De theorielessen zullen gezamenlijk georganiseerd worden, maar bij de praktijklessen zijn er 2 groepen die de les op een andere dag en/of tijdstip volgen.

JE KUNT AANMELDEN VOOR

SEPTEMBER 2024 T/M MAART 2025

Groep 1 – (6 van de 8 plaatsen vrij)

Prijs: €1795,- (of 4x €475,-) | Je betaalt nu €250,- (aanbetaling)
Na aanmelding ontvang je een onderwijsovereenkomst die ingevuld dient te worden.

BESCHIKBARE PLAATSEN

Voor de Vakopleiding Fotografie is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij en behaal binnenkort het erkende Vakdiploma Fotografie.

Op de hoogte blijven?
Kun je tijdens de ingeplande periode niet deelnemen of wil je later deelnemen? Laat het ons weten via het onderstaande interesseformulier. Wij houden je dan op de hoogte van nieuwe data die ingepland worden.

Wat is de studiebelasting van deze fotografie opleiding?

Studiebelasting is afhankelijk van de eigen ambities en motivatie. In ieder geval wordt er tijdens de opleiding gewerkt aan het opbouwen van een portfolio waarvoor opdrachten moeten worden uitgevoerd. Hou naast de ingeplande lessen rekening met +/- 3 uur fotografie/zelfstudie per week.

Heb ik een eigen studioflitsset nodig?

Nee. Tijdens de studiofotografie lessen ga je in onze fotostudio oefenen met een studioflitsset. Daarnaast hebben wij een aantal studioflitsset die we uitlenen aan de deelnemers, zodat je daar tijdens je opleiding 1 week thuis mee kunt oefenen. Eventueel is het ook mogelijk een studioflitsset via De Rooij Fotografie aan te schaffen met een aantrekkelijke korting.

Heb ik een eigen reportageflitser nodig?

Nee, maar het is wel aan te bevelen, omdat het apparatuur is die iedere professionele fotograaf wel in zijn of haar cameratas moet hebben. Als je geen externe flitser hebt, is het mogelijk om een externe flitser via Budgetcam met 15% korting te huren. Eventueel is het ook mogelijk een reportageflitser via De Rooij Fotografie aan te schaffen met een aantrekkelijke korting.

Gaat de ingeplande opleiding definitief door?

Voor iedere periode hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. De opleiding gaat door zodra er 8 personen aangemeld hebben. Als dit aantal bereikt is brengen wij je hiervan op de hoogte. We hebben het recht om tot 21 dagen voor aanvang de opleiding te verplaatsen.

Indien nodig, is er een klachtencommissie waar ik terecht kan?

Uiteraard hopen we dat dit nooit nodig zal zijn. Wij zoeken altijd naar een passende oplossing. Komen we er toch niet uit indien de opleiding niet aan je verwachtingen voldoet? We hebben een klachtencommissie die je kunt bereiken. Hieronder vind je de klachtenregeling.

1.1 De voorzitter klachtencommissie kan benaderd worden door studenten van de Vakopleiding Fotografie van De Rooij Fotografie voor eventuele geschillen.
1.2 De voorzitter klachtencommissie zal het geschil schriftelijk beoordelen en binnen 14 dagen een bindende uitspraak doen.
1.3 Indien een uitspraak binnen de vastgestelde termijn niet mogelijk is, worden student en De Rooij Fotografie binnen de vastgestelde termijn op de hoogte gebracht worden, inclusief een verwachte tijdsduur voor een uitspraak.
1.4 De Rooij Fotografie is verplicht eventuele consequenties van een bindende uitspraak af te handelen.

Wil je graag weten wie de voorzitter van de klachtencommissie is? Dit is opvraagbaar via ons contactformulier.
De bewaartermijn van ingezonden klachten is 6 maanden.

Kan ik het examen herkansen indien ik het niet haal?

Ja, die mogelijkheid is er.

Fotografie opleidingen - Nachtfoto's maken
Fotografie opleiding in Rotterdam (Zuid-Holland) - Portretfotografie
Gemiddelde beoordeling van De Rooij Fotografie
260 beoordelingen | 9.4