FOTOGRAFIE STARTERS
2-DAAGSE

CAMERA-INSTELLINGEN, FOTOGRAFIE TIPS & FOTOBEOORDELINGEN

DE OPNAMES VAN 2 ONLINE SEMINARS

EENMALIG €20,-

Je krijgt onbeperkt toegang tot beide opnames (2x +/- 1.5 uur)

Tijdens de Fotografie Starters 2-daagse neemt fotograaf Mark de Rooij jou aan de hand en legt hij uit hoe verschillende foto’s tot stand gekomen zijn. Hoe maak je de voorgrond scherp en achtergrond onscherp, hoe zorg je ervoor dat je onderwerp écht scherp wordt (ook als het beweegt), hoe maak je foto’s als er weinig licht is?

Het zijn vragen waarop je antwoord krijgt. Mark legt je uit met welke camera-instellingen de foto’s gemaakt zijn, welke andere aandachtspunten er zijn om een vergelijkbare foto te maken en hij legt je dus uit hoe je de beste foto’s maakt in verschillende situaties.

Beide seminars duren ongeveer 1.5 uur, zitten boordevol handige tips die direct toepasbaar zijn en tijdens het tweede seminar zullen er ook diverse ingestuurde foto’s beoordeeld worden.

Online seminar 1:

23 februari 2022 van 19:30 t/m 21:00u

We gaan in op o.a. de volgende onderdelen:

 • Bewegende onderwerpen goed vastleggen
 • De scherptediepte bepalen (zoals voorgrond scherp, achtergrond onscherp)
 • Van chaotische naar rustige beelden
 • Fotograferen in het donker
 • Scherpstel problemen oplossen
Online seminar 2:

24 februari 2022 van 19:30 t/m 21:00u

In dit seminar behandelen we o.a.:

 • Invloed van verschillende soorten objectieven
 • Sfeer/emotie in je foto’s brengen
 • Eenvoudige pakkende foto’s
 • Met of zonder voorbereiding
 • Fotobeoordelingen

Over de docent van deze 2-daagse:

Mark de Rooij, de docent van deze 2-daagse, begon ruim 15 jaar geleden een grote interesse te krijgen in fotografie. Inmiddels is hij al 10 jaar professioneel fotograaf en geeft hij ook ruim 10 jaar fotografieles. Zelf heeft hij alle fouten gemaakt die je kunt maken, wat hem helpt zich te verplaatsen in een cursist en iedereen op zijn of haar eigen niveau verder te helpen met duidelijke uitleg.

Landschapsfotografie, en met name stedelijke landschappen, is de voornaamste specialisatie van Mark. Je vindt hem veel in Rotterdam, waar hij woont, maar hij bezoekt ook graag andere steden en locaties in binnen- en buitenland. Ook is hij auteur van het boek Eerste Hulp bij Fotograferen en Tweede Hulp bij Fotograferen, waarin hij beginnende en halfgevorderde fotografen verder helpt om betere foto’s te maken. Zijn ervaring deelt hij nu in deze 2 exclusieve seminars. Wil jij snel vooruitgang boeken en aan de slag aan de hand van concrete adviezen? Meld je dan aan voor deze exclusieve 2-daagse en leer meer over het maken van mooie foto’s!

Auteur Eerste Hulp Bij Fotograferen
VOOR WIE ZIJN DEZE SEMINARS?

Deze seminars zijn voor…

 • iedereen die net begonnen is met fotografie
 • iedereen die altijd (of af en toe) de automatische stand (de paniekstand) gebruikt
 • iedereen die onzeker is welke instellingen het beste zijn om te gebruiken
 • iedereen die mooiere foto’s wilt maken in uiteenlopende situaties
 • iedereen die graag hoort hoe verschillende foto’s tot stand gekomen zijn

Let op, in de seminars wordt niet uitgelegd waar bepaalde functies (zoals het instellen van het aantal scherpstelpunten) zitten, omdat dit per merk verschilt. Wel wordt de naam van de functie genoemd en kun je eventueel met behulp van een handleiding de functie vinden. 

Wie kan er deelnemen?

Spreekt de bovenstaande informatie je aan? Mis dit online evenement niet en meld je direct aan voor de aanbiedingsprijs. Een groot deel van de informatie is wel gericht op camera’s die handmatig in te stellen zijn en dus een P, A (Av bij Canon), S (Tv bij Canon) en M-stand hebben. Het cameramerk waarmee je fotografeert maakt niet uit 🙂

DIRECT AANMELDEN

Voor €20,- kun je hieronder aanmelden voor de opnames van deze unieke 2-daagse! Na aanmelding ontvang je binnen 10 minuten een orderbevestiging en instructies om de opnames te bekijken. Je krijgt onbeperkt toegang tot beide opnames.

Waarom bieden wij deze seminars aan?

Fujifilm camera

Leren fotograferen lijkt niet voor iedereen weggelegd, maar wij weten zeker dat iedereen het kan leren. Er is veel materiaal online te vinden, maar al snel zie je door de bomen het bos niet meer. Tijdens deze 2 seminars ga je al snel zien wat de trucs zijn en welke technieken je kunt toepassen om de mooiste foto’s te maken.