FOTOREIS LOFOTEN (NOORWEGEN)

Data:  5 t/m 12 maart 2022
Nieuwe data notificatie ontvangen?

Verblijf: Noorse cabins

Aantal deelnemers: 5 tot 7

Docent: Kevin Teerlynck

GGTO Garantiefonds voor fotoreizen

NU €1995,- P.P.

Prijs op basis van 2 of 3 persoonshuisje
Wat is inclusief? Meer info…

Coronavirus:
Boek je fotoreis zonder risico
Bij ons is alles goed geregeld

DE MOOISTE EILANDEN TER WERELD, VISSERSDORPJES EN HET NOORDERLICHT.
WIJ BRENGEN JE ERNAARTOE!

De Lofoten is een eilandengroep in het noorden van Noorwegen. Voor veel (landschaps)fotografen is het dé droom om de Lofoten te bezoeken en dat is met een reden. De Lofoten staan bekend om de schitterende natuur, karakteristieke vissersdorpjes en de kans om het Noorderlicht te zien is vrij groot van september t/m april. Kortom, een mooie locatie voor een fotoreis waarin landschapsfotografie centraal staat. Om die reden gaat er een Belgische top landschapsfotograaf mee die je de fijne kneepjes van het vak uitlegt en je naar de mooiste locaties brengt.

Hoewel de Lofoten, als onderdeel van Noorwegen, er relatief klein uitzien, is het toch ruim 500 kilometer lang. Wij vinden het belangrijk om bij deze fotoreis de tijd zo efficiënt mogelijk te gebruiken en echt veel te fotograferen. Je zit dus niet urenlang in een busje om van A naar B te gaan. We bezoeken de hoogtepunten van de Lofoten die zich tussen Reine en Leknes bevinden met een accommodatie in het midden. Op die manier bereiken we de mooiste fotografielocaties in maximaal 30 minuten. We spelen in op de weersomstandigheden en kunnen makkelijk een locatie opnieuw bezoeken als de omstandigheden opeens beter worden.

Tijdens de fotoreis verplaatsen we ons in een minivan. Fotograaf Kevin Teerlynck is al vaak in dit gebied geweest en kent dus de mooiste plekjes.

Wij organiseren deze fotoreis begin maart, omdat het dan 2.5 tot 3 uur langer licht is in vergelijking met begin/half februari. Dat is dus extra tijd om te fotograferen! Ook is de kans op sneeuw en het Noorderlicht groot.

kevin-teerlynck-fotografie-docent-de-rooij

Docent & reisbegeleider:
Kevin Teerlynck
bekijk zijn foto’s

HOOGTEPUNTEN DIE JE NIET MAG MISSEN

Eerlijk is eerlijk, de Lofoten zijn zo mooi dat je iedere paar honderd meter misschien wilt stoppen om een foto te maken. Het wordt niet voor niets bestempeld als de mooiste eilanden ter wereld. Tijdens de fotoreis op de Lofoten bezoeken we veel onbekende locaties die fotograaf Kevin Teerlynck al bezocht heeft. Hoogtepunten zoals de vissersdorpjes met rode huisjes, Reine en Nusfjord, worden uiteraard ook bezocht. We organiseren de fotoreis in een periode dat er een grote kans is op het Noorderlicht, dus misschien wordt dat wel jouw hoogtepunt van deze reis!

Je leert tijdens deze fotoreis echt kijken als een landschapsfotograaf, zodat je precies weet waar je naar moet kijken en hoe je dat op de mooiste manier fotografeert

Mooiste landschapsfoto's van de Lofoten in Noorwegen
Fotoreis voor landschapsfotografie in Noorwegen

Je gaat het volgende leren van een doorgewinterde landschapsfotograaf:

👍 Het maken van sfeervolle landschapsfoto’s tijdens zonsopkomsten en zonsondergangen

👍 Fotograferen met een polarisatiefilter en grijs(verloop)filters

👍 Met lange sluitertijden fotograferen voor creatieve en artistieke foto’s

👍 Welke camera-instellingen perfect zijn voor het fotograferen van landschappen en het Noorderlicht

👍 Het landschap optimaal gebruiken om meer diepte in je foto te krijgen

👍 Handige compositietips die je direct kunt toepassen

👍 Samen met andere fotografieliefhebbers de tijd nemen om tot de perfecte plaatjes te komen

Voordat de fotoreis naar de Lofoten begint zullen wij al even contact met je opnemen. Wij hebben als doel iedereen op eigen niveau te helpen. Om die reden is het fijn voor ons om te weten hoelang je al fotografeert en of je specifieke leerdoelen hebt voor de fotoreis.

FOTOREIS LOFOTEN: DAG 1

De eerste dag zal in het teken staan van de heenreis naar onze accommodatie op de Lofoten in Ramberg. De accommodatie is gelegen op ongeveer 30 minuten rijden van het vliegveld in Leknes. Hoewel Noorwegen niet klinkt als een verre bestemming, is het noorden van Noorwegen toch best ver weg. Hemelsbreed vanaf Amsterdam ligt het op bijna 2000 kilometer. Leknes bereik je met een vlucht van 1 (of 2) keer overstappen. De vlucht kun je zelf boeken, maar ook wij kunnen dit voor je regelen. Fotograaf Kevin Teerlynck wacht op de hele groep met de minivan, zodat we direct naar de accommodatie kunnen. Dit zal tegen de avond zijn waarna het tijd is om van je eerste Noorse diner te genieten en kennis te maken met alle andere fotografieliefhebbers.

FOTOREIS LOFOTEN: DAG 2 T/M DAG 6

Tijdens deze dagen waan jij jezelf in het leven van een landschapsfotograaf. Kevin neemt je mee naar de mooiste plekjes op de Lofoten, bekend en onbekend. Soms lees je in fotografieboeken over Chasing the Light. De betekenis is simpel, je gaat achter het licht aan. Dat is precies wat jij deze 5 dagen gaat doen. Het weer, en daarom ook het licht, kan heel onvoorspelbaar zijn op de Lofoten. Kevin heeft een heel scala aan schitterende fotografielocaties die bezocht kunnen worden en dat wordt bepaald aan de hand van de omstandigheden.

Los van alle ruwe landschappen die je overal tegenkomt op de Lofoten bezoeken we ook pittoreske vissersdorpjes zoals Reine en Nusfjord. Veel vissersdorpjes hebben rode huisjes die prachtig afsteken tegen de omliggende grijze bergen. Reine wordt vaak genoemd als het mooiste dorpje van Noorwegen, terwijl Nusfjord minder toeristisch is en veel authentieker.

Het Noorderlicht fotograferen
Met handige websites en apps is vaak te voorspellen of het Noorderlicht te zien zal zijn. We houden dit tijdens de fotoreis dagelijks in de gaten en zullen met de camera eropuit trekken om dit schitterende natuurverschijnsel te fotograferen.

De meeste locaties bereiken we met de minivan waardoor er geen grote afstanden gelopen hoeven te worden. We adviseren wel goede, waterdichte wandelschoenen mee te nemen die ook in de sneeuw gebruikt kunnen worden.

FOTOREIS LOFOTEN: DAG 7

Inmiddels heb je al heel veel mooie foto’s gemaakt op de mooiste plekken van de Lofoten in Noorwegen. Na het ontbijt is het tijd om richting het vliegveld te gaan en eventueel afscheid te nemen van deelnemers die hun reis verlengen.

Mooiste landschapsfoto's Lofoten in Noorwegen
Mooiste avondfoto's van de Lofoten in Noorwegen

Omdat de reis nog erg ver vooruit ligt, is het nog niet mogelijk om een aanbevolen reis te geven.
Zodra de aanbevolen vlucht (naar Leknes) bekend is zullen wij dit hier vermelden. Daarbij raden wij aan om te wachten met het boeken van een vlucht totdat wij vertrekgarantie kunnen geven voor de fotoreis. Als je je hebt aangemeld voor deze fotoreis dan brengen wij jou op de hoogte zodra de fotoreis met zekerheid doorgaat. Het is ook mogelijk om de vlucht door ons te laten boeken.

Op verzoek kunnen wij jouw vliegticket boeken, zodat je hier geen omkijken naar hebt.

Op basis van de aankomsttijd van de aanbevolen vlucht zal de minivan klaarstaan om naar de accommodatie te rijden. Indien je zelf een vlucht boekt die afwijkt van de aanbevolen vlucht dan raden wij aan eerder te arriveren en te wachten op de minivan.

HUISJES MET EEN PANORAMA-UITZICHT

Tijdens de fotoreis op de Lofoten verblijf je in stijl, in een Noorse cabin van hout. Deze kleine huisjes hebben een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden, badkamer met toilet en douche, en een kleine woon/eetkamer met eenvoudig keukenblok. Vanuit je cabin kijk je direct over een mooie baai met bergen/rotspartijen.

Alle cabins hebben dus gescheiden bedden, waarbij wij de kamerindeling maken op basis van geslacht en leeftijd. Indien je deelneemt met partner of fotovriend(in) kun je bij het aanmelden aangeven samen een cabin te delen.

Op het terrein van de cabins is ook een restaurant te vinden waar je iedere ochtend van een lekker ontbijtje kunt genieten (inclusief in de reissom). Het is ook mogelijk om vanuit het restaurant een lunchpakket mee te nemen of ‘s avonds te dineren.

Dichtbij de accommodatie, op 5 minuten lopen, bevinden zich enkele winkels waaronder een supermarkt.

EIGEN CABIN/KAMER

Deel je liever geen kamer en wil je een kamer voor jezelf? Informeer via het contactformulier naar de mogelijkheden. Indien beschikbaar kunnen wij een grotere cabin huren met een extra slaapkamer (waarbij de badkamer en de rest van de cabin gedeeld wordt met twee andere deelnemers) of een cabin die je helemaal voor jezelf hebt.

De prijs van deelname aan de fotoreis Lofoten in Noorwegen is 1995 euro per persoon. Dit is de prijs op basis van een gedeeld 2-persoonshuisje. Je deelname wordt bevestigd na ontvangst van een aanbetaling van 750 euro. Het resterende bedrag dient uiterlijk 8 weken voor vertrek te worden voldaan.

INCLUSIEF

– 7 nachten in een Noorse cabin
– Iedere ochtend ontbijt
– Toeristenbelasting
– Vervoer per minibus
– Alle fotografie workshops
– Begeleiding van een professionele fotograaf
– Fotobeoordelingen
– Compleet fotografie en reisprogramma
– Reüni na +/- 1 jaar inclusief eten/drinken

EXCLUSIEF

– Vliegreis (vanaf Amsterdam/Brussel +/- 500 euro voor een retour)
– Lunches en diners
– Bijdrage reisgarantiefonds GGTO (7,50 euro per persoon)
– Reis- en annuleringsverzekering

Om deel te nemen aan de fotoreis heb je uiteraard de nodige foto apparatuur nodig. Wij maken hierbij het onderscheid tussen noodzakelijke apparatuur en aan te raden apparatuur.

NOODZAKELIJKE APPARATUUR

– Spiegelreflexcamera of systeemcamera
– Standaardobjectief
– Stevig statief (zoals dit carbon statief)
– Extra accu en geheugenkaarten (zodat je de hele dag kunt fotograferen)

Eventueel is het mogelijk om bij Calumet een camera en/of objectieven te huren met 50% korting.

AAN TE RADEN APPARATUUR

– Groothoekobjectief
– Teleobjectief
– Regenhoes voor de camera
– Polarisatiefilter
– 10 stops grijsfilter
– Afstandsbediening / Draadontspanner (voor de Bulb modus indien nodig)

AAN TE RADEN OVERIG

– Laptop (niet verplicht, maar voor als je direct foto’s wilt bewerken)
– Warme en waterdichte kleding (temperaturen kunnen variëren van -10° tot +10°)
– Goede (fotografie)handschoenen en een muts
– Stevige wandelschoenen

Garantiefonds FotoreizenDe Rooij Fotografie is aangesloten bij Garantiefonds GGTO. Dit is een garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators waaronder ook deze fotoreis valt. Dit zorgt ervoor dat je deze fotoreis met een gerust hart kunt boeken.

 

 

VvKR Fotoreizen van De Rooij FotografieOok zijn wij aangesloten bij de VvKR, dit is de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties. Hierdoor hebben wij altijd toegang tot deskundigen op het gebied van het organiseren van groepsreizen. Daarnaast ziet de VvKR erop toe dat hun leden aan alle wettelijke eisen voldoen, zoals het afsluiten van een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Heb je de knoop doorgehakt en besloten met ons mee te gaan naar de Lofoten? Leuk! Wij kijken er naar uit je te ontmoeten en te begeleiden om nóg mooiere foto’s te maken. Bij de aanmelding vragen wij om een aanbetaling van 750 euro. Het resterende bedrag betaal je uiterlijk 8 weken voor de vertrekdatum. Indien je een eigen kamer wilt kun je dit aangeven na het invullen van je naam, adres en woonplaats (bij de bestelnotities). Op deze fotoreis zijn onze algemene voorwaarden voor fotoreizen van toepassing.

BESCHIKBARE PLAATSEN

Voor deze fotoreis is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij en mis deze onvergetelijke ervaring niet.

Ben je niet beschikbaar op de genoemde data, maar wil je in de toekomst deelnemen? Laat het ons weten via het interesseformulier. Wij houden je dan op de hoogte van nieuwe fotoreizen.

JE KUNT AANMELDEN VOOR

FOTOREIS: 5 T/M 12 MAART 2022

Er zijn nog 5 plaatsen vrij
Fotograferen in Schotland

Hou jij van fotografie en ben je dol op reizen? Dan mag je deze fotoreis niet missen. Eerder dit jaar organiseerden wij een online fotografie reisbeurs. Tijdens dit online evenement vertelden wij meer over deze mooie fotoreis. We zullen later weer een nieuwe live sessie organiseren, maar in de tussentijd heb je de mogelijkheid de opname gratis en vrijblijvend te bekijken.

Tijdens een fotoreis informatiesessie krijg je o.a. antwoord op:
• Hoe is een fotoreis opgebouwd?
• Waar gaat de fotoreis naar toe?
• Welke fotograaf gaat de reis begeleiden?
• In wat voor accommodatie verblijf je?
• Welke foto apparatuur heb je nodig?
• Wat is de prijs (en wat is inclusief / exclusief)?

De presentatie duurt ongeveer 40 minuten. Eventuele vragen kun je altijd naar ons mailen. Op werkdagen reageren we altijd binnen 24 uur.

Misschien heb je een aantal specifieke vragen over deze fotoreis en heb je graag telefonisch contact met ons. Dat kan! Wij bellen je graag even met jou op een moment dat het je goed uitkomt. Vul het onderstaande formulier in.

1 Step 1
Terugbelverzoek
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Wat als de reis niet doorgaat vanwege het coronavirus?

Je kunt bij ons zonder risico een fotoreis boeken. Mocht het reisadvies negatief zijn dan kunnen wij de fotoreis helaas niet door laten gaan. In die situatie zullen wij zo snel mogelijk een nieuwe fotoreis inplannen. We boeken je kosteloos over of je kunt het betaalde bedrag terug krijgen.

Hoeveel mensen gaan er maximaal mee?

Aan de fotoreis naar Schotland doen 5 tot 7 deelnemers mee.

Gaat deze fotoreis definitief door?

Wij hebben minimaal 5 deelnemers nodig om de fotoreis door te laten gaan. Bij de datum staat ‘vertrekgarantie’ zodra dit aantal bereikt is.

Is het reisprogramma definitief?

Zoals we bij het programma omschreven hebben volgen wij het licht. We hebben veel mooie locaties in de buurt waar gefotografeerd kan worden. Deze locaties zullen we op basis van de (weers)omstandigheden bezoeken op het beste moment.

Wat zijn de extra kosten van een privé huisje?

Informeer naar de extra kosten via ons contactformulier. Dit tarief kan variëren op basis van het type cabin dat nog beschikbaar is.

Kan ik de btw terugvragen als ik de fotoreis zakelijk boek?

Op de fotoreis Lofoten is de reisbureauregeling van toepassing. Hierdoor zit er in de prijs geen btw en kan er dus ook geen btw teruggevraagd worden.

Wie bepaalt de kamer indeling?

In principe doen wij dit, maar als er een bekende van jou meegaat en je overnacht graag samen met die persoon dan kun je dit uiteraard aangeven. De overige personen delen wij in waarbij we mannen en vrouwen gescheiden houden. Daarnaast proberen wij ook zoveel mogelijk rekening te houden met de leeftijd. Onze ervaring is dat het op deze manier altijd klikt tussen de kamergenoten.

Kan mijn niet fotograferende partner mee?

Dit is mogelijk. Boek in die situatie voor twee personen. Je partner kan bij de maaltijden natuurlijk ook gewoon aanschuiven. Helaas kunnen wij geen korting geven op de prijs van de fotoreis. Daarnaast is de reis wel afgestemd op fotografie. Om een voorbeeld te geven. Tijdens een zonsondergang zullen we ons op één plek begeven wat voor niet fotograferende mensen misschien (te) lang duurt.

De accommodatie ligt overigens in een dunbevolkt gebied. Zonder auto is het dus lastig om zelfstandig ergens naar toe te gaan.

Zijn de kosten van ontbijt, lunch en diner inclusief?

Het ontbijt van alle dagen is inclusief. Alle lunches en diners zijn voor eigen rekening. Indien er gezamenlijk gegeten wordt zal iedereen dus zijn/haar eigen deel betalen.

Als we rond lunchtijd niet in de cabins zijn is het mogelijk om vanuit het restaurant (waar we ontbijten) een lunchpakket mee te nemen of zelf iets samen te stellen met behulp van de nabijgelegen supermarkt. Dineren kan ook in het restaurant van de accommodatie, maar een paar keer zullen we met de minivan naar een ander restaurant rijden voor de afwisseling. Indien je niet iedere avond uit eten wilt is het ook mogelijk een eigen maaltijd te bereiden in je cabin. De keuken is echter wel klein en bevat alleen de basis benodigdheden om te koken.

Kan ik de reis later nog annuleren?

Na het boeken van deze reis is er een periode waarin de reis nog te annuleren is. Het volgende is van toepassing.

– tot 56 dagen voor vertrekt kunt u kosteloos annuleren (eventueel al gemaakte kosten door de Organisatie, zoals een vliegticket of niet te annuleren accommodatie, worden wel in rekening gebracht indien de Organisator geen vervangende Reiziger weet te vinden of indien de gemaakte kosten niet overdraagbaar zijn aan een vervangende Reiziger).
– vanaf 56 dagen tot en met 42 dagen vóór de dag van vertrek: 50% van de reissom zal betaald moeten worden;
– vanaf 41 dagen tot en met 29 dagen vóór de dag van vertrek: 75% van de reissom zal betaald moeten worden;
– vanaf 28 dagen voor vertrek: 100% van de reissom zal betaald moeten worden.

Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten bij een verzekeraar

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Op onze fotoreizen zijn andere voorwaarden van toepassing dan de cursussen en workshops. We hebben een aparte pagina met algemene voorwaarden voor fotoreizen.

Mooiste fotografielocaties Lofoten in Noorwegen
Mooiste fotografielocaties Noorwegen (bergpieken Lofoten)
Fotoreis Noorderlicht fotograferen op de Lofoten
De mooiste fotografielocaties in Noorwegen
Gemiddelde beoordeling van onze fotoreizen:
74 beoordelingen | 9.2