AVONDFOTOGRAFIE 2-DAAGSE

TIPS, INSTELLINGEN, FOTOBEOORDELINGEN & FOTOBEWERKING

De opnames van 2 online seminars

Eenmalig €20

Je krijgt onbeperkt toegang tot beide opnames (2x +/- 2 uur)

Tijdens de Avondfotografie 2-daagse neemt fotograaf Mark de Rooij jou mee in de wondere wereld van de avond- en nachtfotografie. In deze exclusieve online seminars leert hij je van A-Z de meest prachtige avond- en nachtfoto’s maken, en uiteraard ook bewerken. Je hebt nu de kans om aan te melden voor deze online seminars, inclusief de aansluitende vraag & antwoord sessies.

Het eerste seminar gaat over het maken van de foto’s. Mark geeft een kijkje achter de schermen over de technieken die hij toepast, de camera-instellingen en aandachtspunten die in het specifiek een rol spelen bij dit fotografiegenre. Ook zullen er ingestuurde foto’s beoordeeld worden. In het tweede seminar wordt uitgebreid stilgestaan bij het bewerken van de foto’s, zodat je de belichting en mooie elementen van de foto extra mooi kunt uitlichten.

Beide seminars duren 1.5 tot 2 uur en zitten boordevol handige tips die direct toepasbaar zijn. Ook kun je tijdens de online seminars vragen stellen die op het einde beantwoord worden.

Online seminar 1: Avond- en Nachtfotografie: Een kijkje achter de schermen + fotobeoordelingen

We gaan in op o.a. de volgende onderdelen:

 • De benodigde apparatuur (+ apps/websites)
 • The making of…. van verschillende foto’s
 • Vuistregels voor camera-instellingen
 • Fotobeoordelingen
Online seminar 2: Avondfoto’s bewerken van A tot Z

Met behulp van Lightroom en Photoshop wordt deze seminar gegeven (veel technieken zijn ook toepasbaar in andere fotobewerkingsprogramma’s). We behandelen o.a.:

 • Stadsfoto met meerdere belichtingen (HDR vs. Exposure blending)
 • Kleurcontrasten
 • Lokale hooglichten dimmen
 • Stadsfoto met extra veel lichtstrepen
 • Foto’s goed verscherpen

Over de docent van deze 2-daagse:

Mark de Rooij, de docent van deze 2-daagse, begon ruim 15 jaar geleden een grote interesse te krijgen in fotografie. Inmiddels is hij al 10 jaar professioneel fotograaf en geeft hij ook ruim 10 jaar fotografieles. Zelf heeft hij alle fouten gemaakt die je kunt maken, wat hem helpt zich te verplaatsen in een cursist en iedereen op zijn of haar eigen niveau verder te helpen met duidelijke uitleg.

Stadsfotografie, en met name avondfotografie, is de voornaamste specialisatie van Mark. In de donkere maanden is hij op veel avonden in Rotterdam en andere steden in Nederland te vinden.  Ook is hij auteur van het boek Het Handboek voor Avond- en Nachtfotografie, waarin hij veel ervaringen en technieken heeft vastgelegd. Zijn ervaring deelt hij nu in deze 2 exclusieve seminars. Wil jij snel vooruitgang boeken en aan de slag aan de hand van concrete adviezen? Meld je dan aan voor deze exclusieve 2-daagse en leer meer over avond- en nachtfotografie!

Auteur Eerste Hulp Bij Fotograferen
VOOR WIE ZIJN DEZE SEMINARS?

Deze seminars zijn voor…

 • Iedereen die benieuwd is naar hoe je foto’s maakt in de avond, nacht en schemering.
 • Iedereen die regelmatig slecht belichte en onscherpe foto’s maakt in de avond.
 • Iedereen die graag avondfoto’s wil maken van unieke momenten, zoals zeevonk, star trails en lichtstrepen van verkeer.
 • Iedereen die avond- en nachtfoto’s zo wil bewerken dat je maximale details krijgt.
Wie kan er deelnemen?

Deelname kan door iedereen die interesse heeft in dit onderwerp! Zowel voor de beginnende als meer gevorderde fotograaf komen er praktische tips naar voren.

DIRECT AANMELDEN

Voor €20,- kun je hieronder aanmelden voor de opnames van deze unieke 2-daagse! Na aanmelding ontvang je binnen 10 minuten een orderbevestiging en instructies om de opnames te bekijken. Je krijgt onbeperkt toegang tot beide opnames.

Waarom bieden wij deze seminars aan?

Fotografie Masterclass Avondfotografie

Avondfotografie lijkt niet voor iedereen weggelegd, maar wij weten zeker dat iedereen het kan leren. Er is veel materiaal online te vinden, maar al snel zie je door de bomen het bos niet meer. Tijdens deze 2 seminars ga je al snel zien wat de trucs zijn en welke technieken je kunt toepassen om de mooiste foto’s in de avond en de nacht te maken. Ook leer je veel over fotobewerkingen en belichting.