BASISCURSUS FOTOGRAFIE

Leer de basis in 1 dag

Ingeplande basiscursussen voor de komende maand(en)

Standaard zie je alleen de ingeplande cursussen van de komende 30 dagen. Klik om de datumperiode boven het kaartje om meer data en locaties te zien.

This evenement does not have a mappable address.

Bekijk Evenement details

"Eindelijk haal ik alles uit mijn mooie camera"

Heb je ook het idee dat je maar een klein deel van de mogelijkheden van je camera gebruikt? Of wil je graag van die foto’s maken met een onscherpe achtergrond en haarscherpe foto’s van bewegende onderwerpen? Dan is de basiscursus fotografie de ideale cursus voor jou. Deze fotografie cursus is gemaakt voor iedereen die meer te weten wil komen over zijn/haar camera en over het maken van mooiere foto’s. Tijdens een gezellige dag leer je werken met de belangrijkste technische begrippen (diafragma, sluitertijd, ISO, scherpstellen, witbalans en nog veel meer). Ook wordt er aandacht gegeven aan het maken van goede composities en je leert welke invloed het licht heeft op je foto’s. Al deze elementen zijn erg belangrijk bij het maken van een goede foto. Je gaat merken dat je mooiere foto’s maakt als je meer weet over de onderwerpen die besproken worden tijdens deze basiscursus fotografie.

Na de cursus ben je beter bewust van wat je daadwerkelijk aan het doen bent en wat de mogelijkheden van je camera zijn. Het fotograferen vanuit de automatische stand is na deze cursus verleden tijd.

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig. Geschikt voor alle spiegelreflex-, systeem- en geavanceerde compactcamera’s met een A (of Av), S (of Tv) en M stand.

Leren fotograferen
Fotografie cursus - Dit ga je leren

Wat je gaat leren tijdens de basiscursus fotografie

– Ochtend: We beginnen met het scherpstellen, misschien wel het meest onderschatte deel van de fotografie. Je krijgt praktische tips over scherpstelpunten en de verschillende scherpstelmethoden zodat je goed kan scherpstellen op ieder gewenst onderwerp. Dus ook op bewegende onderwerpen! Daarna gaan we het hebben over de belichtingsdriehoek, waarbij de termen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde uitgelegd worden met behulp van foto’s. Daarna gaan we direct naar buiten om een aantal oefeningen te doen zodat je de theorie en voorbeelden ook gelijk zelf toepast.

– Middag: Na de lunch gaat de cursus verder en wordt er uitleg gegeven over veelgebruikte knoppen op de camera. Er worden nog extra tips gegeven om ervoor te zorgen dat de foto’s die jij gaat maken van hoge kwaliteit worden. In het laatste deel van de middag gaan we weer lekker naar buiten om aan de slag te gaan met compositie. Aan de hand van compositie tips ga je dit direct toepassen.

Gedurende deze fotografie cursus worden theorie en praktijk dus met elkaar afgewisseld. Op deze manier kun je alle theorie ook direct toepassen.

Ons unieke concept

De manier waarop wij de basiscursus fotografie geven is uniek in Nederland. Allereerst is de het lesprogramma in een periode van 10 jaar geoptimaliseerd. De basis van fotografie uitleggen kan op heel veel manieren, maar doordat wij al ruim 10.000 basiscursisten geholpen hebben weten wij welke methode het duidelijkst overkomt. Daarnaast hebben wij 3 maanden nazorg toegevoegd aan de basiscursus fotografie. In deze periode krijg je 6 fotografie opdrachten per e-mail toegestuurd, zodat je alles wat je geleerd hebt ook regelmatig blijft gebruiken. Daarnaast geven de opdrachten je een extra stimulans om weer met de camera aan de slag te gaan. Op deze manier blijf je dus bezig met fotografie en blijft alles wat je geleerd hebt ook beter in het hoofd zitten.

Bonus voor cursisten

Alle basiscursisten van De Rooij Fotografie helpen wij in de toekomst ook graag verder. Je kunt in de toekomst alle fotografie gerelateerde vragen bij ons kwijt. Dus heb je een keer een nieuwe cameralens of filter nodig? Of ben je iets van de basiscursus vergeten? Je kunt ons altijd bereiken. Daarnaast krijg je ook toegang tot een exclusieve cursistengroep op Facebook waarin je foto’s kunt delen en met andere cursisten in contact kunt komen. Organiseer je eigen fotowandeling met andere fotografie liefhebbers of help elkaar verder door te reageren op foto’s en vragen.

Prijs van de fotografie cursus

Schrijf je nu in en betaal slechts 115 euro (incl. btw) voor de basiscursus fotografie! De prijs is inclusief koffie/thee en een lunch. Daarnaast krijg je een uitgebreide hand-out met presentatie slides mee en achteraf ontvang je per e-mail een digitaal naslagwerk waarin het technische deel van de cursus is uitgeschreven. Zo kun je na de basiscursus alles nog eens rustig doornemen. Ook krijg je na afloop van de cursus een certificaat van deelname.

Fotografie cursus in Rotterdam - Cursusmaterialen

WAT ONZE CURSISTEN ZEGGEN OVER DE BASISCURSUS FOTOGRAFIE

1942 beoordelingen | 9.3
Lees meer beoordelingen op de locatie pagina’s

20+ CURSUSLOCATIES

De basiscursus fotografie geven wij het hele jaar door in meer dan 20 steden in Nederland en België. Op deze manier is er altijd wel een locatie en datum waarop je bij ons de fotografie cursus kunt volgen. Klik op de naam van de stad voor meer informatie over de data per locatie.