Fotograaf Daniëlle Kock

Fotograaf Daniëlle Kock

Stel jezelf eens kort voor…
Mijn naam is Daniëlle Kock en ik woon samen met mijn vriend en dochter in Montfoort. Van kleins af aan loop ik al met een camera op zak en ik hou ervan om creatief bezig te zijn. In 2017 besloot ik om van mijn passie voor fotografie en ondernemen, liefde voor honden en paarden, mijn beroep te maken.

Wat fotografeer je graag en waarom?
Van begin af aan heb ik mij volledig gericht op het fotograferen van honden en paarden. Ik vind het een uitdaging om deze viervoeters in beeld te brengen, precies zoals ze zijn, ondanks dat ze weinig tot niet te sturen zijn. Het is heel mooi om in een korte tijd het vertrouwen van het dier te winnen, zodat ik het mooiste van ze naar boven kan halen en een dierbare herinnering voor de eigenaar kan maken. Tijdens het fotograferen kan ik dan ook alles om mij heen vergeten. Als ik vervolgens de enthousiaste reacties van de eigenaren over de foto’s lees, dan is voor mij het ‘plaatje compleet’. In het verlengde hiervan maak ik bedrijfsreportages van hippische onderneemsters en hondenprofessionals.

danielle kock DaKo fotografie profielfoto

Daniëlle Kock

Hoe ben je begonnen met fotografie?
Op 8-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste camera, een analoge camera, waarbij het nog een grote verassing was wat voor foto’s je had gemaakt. Stapels met (in mijn ogen nu mislukte) foto’s heb ik, wat vond ik het leuk om alle paarden en mijn eigen honden op de foto te zetten. Op middelbare leeftijd volgde ik onder andere een studie aan het Grafisch Lyceum, waar ik meer te maken kreeg met fotograferen, fotobewerking en druktechnieken. Maar het serieuze fotograferen is later begonnen. In 2017 won ik een droomreis naar Amerika, waar ik onder andere op zoek ging naar wilde paarden. Van deze ‘once in a lifetime’ reis wilde ik écht kwalitatieve en mooie foto’s hebben, dus ben ik een cursus fotografie gaan volgen. Daarna was ik er helemaal van overtuigd dat ik van mijn hobby mijn beroep wilde maken en heb ik vele cursussen en masterclasses gevolgd.

Welke tip wil je beginnende fotografen meegeven?
Verdiep je niet alleen in de fotografie, maar ook in wat je gaat fotograferen. Als je bijvoorbeeld nul verstand hebt van honden, dan krijg je ze nooit zo mooi op de foto als dat jij of het baasje zou willen.

Een aantal foto's van Daniëlle Kock

© Copyright Daniëlle Kock

Een workshop bij Daniëlle Kock volgen?

Hieronder vind je een overzicht welke cursussen en workshops gegeven worden door deze fotograaf. Sommige workshops worden door meerdere fotografen gegeven, kijk dus goed op de pagina door wie een workshop uitgevoerd wordt.

Extra diensten

Veel van onze fotografiedocenten bieden ook extra diensten aan, denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een fotoshoot of het verkopen van wanddecoratie. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van deze fotograaf. Het is mogelijk direct contact op te nemen met de fotograaf voor meer informatie.

Wil je een mooie fotoreportage van je hond of paard, maar krijg je dit zelf nog niet goed voor elkaar? Of gaat het je wel redelijk af, maar wil je graag foto’s van jullie samen? Dan maak ik heel graag deze waardevolle herinnering voor je. Ook kun je mij benaderen voor een bedrijfsreportage als je een hippische onderneemster of hondenprofessional bent.

Bezoek mijn website voor meer informatie of stuur een e-mail.