Fotograaf Pascalle Dekker

Stel jezelf eens kort voor…
Ik ben Pascale Dekker en ik ben pas op latere leeftijd (45 jaar) begonnen met fotografie. Wel zit het in de familie. Een aantal familieleden fotografeert hobbymatig en een broer van mijn vader was fotograaf voor de krant. Toen ik begon met fotograferen voelde ik meteen dat dit iets is waar ik heel mijn leven naar op zoek was. Ik heb het geluk dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken!

Wat fotografeer je graag en waarom?
Ik ben boudoirfotografe en fotografeer voornamelijk vrouwen in de mooiste lingerie in verleidelijke en sensuele poses. Maar ook mannen en stellen fotografeer ik op mijn boudoir-manier. Ik vind dit de meest pure en intieme vorm van fotografie. Degene voor mijn lens geeft zich vaak letterlijk bloot en durft zich kwetsbaar op te stellen terwijl ik hierin juist de kracht zie en vastleg. Het is een ontzettende empowering ervaring.

Fotografie Docente Pascalle Dekker

Pascalle Dekker

Hoe ben je begonnen met fotografie?
Ik werd op een ochtend wakker en wilde iets creatiefs doen. Ik werkte als publieksmedewerker in de Kunsthal en kwam dagelijks in contact met kunst en schoonheid. Nu wilde ik zelf aan de slag. Ik kocht mijn eerste camera, een 2e handsje via Marktplaats. Rotterdam, een ontzettend fotogenieke stad, was mijn oefenterrein. Vervolgens wilde ik mijn camera door en door leren kennen en heb ik de opleiding tot Vakfotograaf gevolgd. Ik wist al dat ik hier mijn beroep van wilde maken, ik wist alleen nog niet goed welke richting ik op wilde. In die opleiding zaten een aantal workshops waaronder de workshop naaktfotografie. Ik voelde mij daarbij zo op mijn gemak, zo op mijn plaats. Vanaf dat moment wist ik dat dit de richting waar ik verder in wilde. Nadat ik mijn diploma had behaald in de zomer van 2017 ben ik meteen voor mezelf begonnen als boudoirfotografe.

Welke tip wil je beginnende fotografen meegeven?
Een tip voor fotografen die boudoirfotografie willen uitproberen: bereid je goed voor. Boudoirfotografie is namelijk zo delicaat en kwetsbaar, je kunt een vrouw er juist onzeker door maken terwijl dat uiteraard niet je bedoeling is. Voor de mannelijke fotografen; raak je vrouwelijke model NOOIT zonder toestemming aan. Zorg dat er een visagiste of styliste tijdens de shoot aanwezig is. Zij kan eventuele kleine correcties aan bijvoorbeeld een gedraaid BH-bandje uitvoeren. Is er geen visagiste/styliste op de set aanwezig, vraag dan aan het model of ze de correctie zelf kan doen.

Een aantal foto's van Pascalle Dekker

© Copyright Pascalle Dekker

Een workshop bij Pascalle Dekker volgen?

Hieronder vind je een overzicht welke cursussen en workshops gegeven worden door deze fotograaf. Sommige workshops worden door meerdere fotografen gegeven, kijk dus goed op de pagina door wie een workshop uitgevoerd wordt.

Extra diensten

Veel van onze fotografiedocenten bieden ook extra diensten aan, denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een fotoshoot of het verkopen van wanddecoratie. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van deze fotograaf. Het is mogelijk direct contact op te nemen met de fotograaf voor meer informatie.

Wanddecoratie

Een studio Boudoirsessie is mogelijk vanaf €500,- en is inclusief Do’s & Don’ts, professionele visagie en hairstyling, een online private gallery en 5 digitale bestanden.

Voor albums, folioboxen, wall art en meer mogelijkheden, neem contact met ons op.

Wij komen ook op locatie, zoals luxe hotelkamer, thuis in je eigen vertrouwde omgeving of bijvoorbeeld op het strand of in de duinen.