Fotograaf Xanne Paulissen

Xanne, stel je eens kort voor…
Mijn naam is Xanne. Ik ben altijd al gefascineerd door de wereld om mij heen. Zo heb ik een lijstje waarin ik alle mooie en opvallende dingen noteer. Zoals de glans op de straat na een plensbui, hoe een sirene nog lang doorleeft in je hoofd of hoe je jeuk denkt te voelen als je het erover hebt. Daarnaast zie ik veel moois om mij heen dat ik graag wil vastleggen. In het dagelijks leven ben ik naast fotografie docente ook nog docent op het voortgezet onderwijs voor het vak Beeldende Vorming.

Wat fotografeer je graag en waarom?
Tijdens mijn studie op Academie Minerva ontdekte ik dat ik het fotograferen van mensen en momenten erg leuk vond. Met name de interactie die dan ontstaat is voor mij goud waard. Op vakanties fotografeer ik het liefst de sfeer en de gebeurtenissen. Qua onderwerp kan ik eigenlijk niet kiezen. Er is zoveel leuks! Een foto zie ik als een portaal naar een speciaal moment. Ik kijk ze regelmatig terug.

Xanne Paulissen De Rooij Fotografie

Xanne Paulissen

Hoe ben je begonnen met fotografie?
Mijn ouders waren altijd al van het fotograferen. Wij hebben een hele grote kast met allemaal fotoboeken. Toen ik mijn eerste mobieltje met camera had (Een Sony Ericsson Aino) was ik helemaal in mijn element. Het mobieltje had namelijk 8 megapixels en dat was toen erg uniek. Ik pronkte met de camera en schoot onderweg op de fiets naar school albums vol aan bijzondere zonsopkomsten en -ondergangen. Woonachtend op een boerderij kwamen de dieren ook regelmatig op de foto.

Welke tip wil je beginnende fotografen meegeven?
Wanneer je iets leuk vindt, treuzel dan niet om die eerste stap te zetten. Dat kan het aanschaffen van een camera zijn, maar ook het beginnen met een cursus. Ga er voor!

Een aantal foto's van Xanne Paulissen

© Copyright Xanne Paulissen

Een workshop bij Xanne Paulissen volgen?

Hieronder vind je een overzicht welke cursussen en workshops gegeven worden door deze fotograaf. Sommige workshops worden door meerdere fotografen gegeven, kijk dus goed op de pagina door wie een workshop uitgevoerd wordt.

Extra diensten

Veel van onze fotografiedocenten bieden ook extra diensten aan, denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een fotoshoot of het verkopen van wanddecoratie. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van deze fotograaf. Het is mogelijk direct contact op te nemen met de fotograaf voor meer informatie.

(evenementen) Fotoshoot
Xanne komt ook graag op afspraak langs om jouw mooiste momenten vast te leggen. Denk aan jubileums, verjaardagen, trouwdagen en meer. Neem voor meer informatie over deze dienst contact met haar op.