Fotograaf Merijn Quakkelaar

Stel jezelf eens kort voor…
Merijn Quakkelaar, vader van 2 prachtige dochters die graag voor de lens staan. Komt mooi uit, ik sta er graag achter! Lesgeven zit in onze familie en kennisoverdracht is dus één van mijn speerpunten. Superleuk om te doen! Heerlijk om al die cursisten te enthousiasmeren.

Wat fotografeer je graag en waarom?
Mijn passie is foto’s maken van mensen! Het moment vastleggen waarop de liefde of emotie van jou tot uiting komt. Dat ene innige moment dat jij met iemand deelt… En ik maak foto’s omdat ik er energie van krijg. Heerlijk om te doen. Daarnaast de prachtige natuur, dat doe ik graag met de smartphone (zie Instagram!)

Fotografie Docent Merijn Quakkelaar

Merijn Quakkelaar

Hoe ben je begonnen met fotografie?
De Canon G3 van mijn ouders was al een goed begin! Proberen, zoeken en uitvinden. Heerlijk. Mijn eigen Canon Ixus kwam ten einde in een Noors toilet. Goede reden om overstappen op Spiegel-Relfex: Canon 350D met een Tamron 18-200 zoom lens. Goede start, maar de 28mm F 2.8 en de 50mm F 1.8 zorgde voor een versnelling!

Welke tip wil je beginnende fotografen meegeven?
Koop een mooie prime lens en ontdek! Ga niet voor de nieuwere camera en duurdere lens. 90% zit bij jou! Niet in je camera. Ik heb ook de mooiste foto’s gemaakt met de 350D en zou het nog steeds kunnen!

Een aantal foto's van Merijn Quakkelaar

© Copyright Merijn Quakkelaar

Een workshop bij Merijn volgen?

Hieronder vind je een overzicht welke cursussen en workshops gegeven worden door deze fotograaf. Sommige workshops worden door meerdere fotografen gegeven, kijk dus goed op de pagina door wie een workshop uitgevoerd wordt.

Extra diensten

Veel van onze fotografiedocenten bieden ook extra diensten aan, denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een fotoshoot of het verkopen van wanddecoratie. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van deze fotograaf. Het is mogelijk direct contact op te nemen met de fotograaf voor meer informatie.

Privé cursussen, mentoring bij bruidsfotografie, smartphone fotografie workshops voor bedrijven en groepen.