Fotograaf Marcel Witte

Stel jezelf eens kort voor…
Ik ben Marcel Witte. Fotograferen is altijd mijn passie geweest. Begin 2018 besloot ik mijn hart te volgen en heb ik mijn loopbaan als business controller verruild voor een carrière als full time professioneel fotograaf. Dit was de beste beslissing in mijn leven. Ik verkoop mijn werk als fotokunst aan de muur en daarnaast fotografeer ik in opdracht van bedrijven en overheid.

Wat fotografeer je graag en waarom?
Mijn specialiteit is stadsfotografie en landschapsfotografie. Ik fotografeer bij voorkeur in de avond of ochtend, als het licht het mooiste is. Welk onderwerp ook, een foto moet voor mij iets bijzonders hebben. Bijvoorbeeld het Hollandse landschap gefotografeerd bij een opkomende zon met een flard mist boven de velden. Een oude stad in de avond als de lichtjes aangaan en alles een magische sfeer krijgt.

Fotografie docent Marcel Witte

Marcel Witte

Hoe ben je begonnen met fotografie?
In het analoge tijdperk fotografeerde ik vooral tijdens vakantie. Maar met de intrede van de digitale camera kon je altijd en overal fotograferen. Mijn eerste digitale camera was de Canon Powershot G3 en mijn eerste DSLR-camera de Nikon D40x. Door cursussen te volgen, verhoogde ik mijn niveau en ging ik steeds enthousiaster fotograferen.

Welke tip wil je beginnende fotografen meegeven?
Blijf eens wat langer op een locatie waar je fotografeert en kijk welke composities er nog meer mogelijk zijn. Je zult zien dat je nieuwe mogelijkheden ontdekt. En ga later nog eens naar die locatie terug en maak een nog betere foto dan de vorige keer. Zo kun je je zelf blijven uitdagen. Ik pas het zelf ook nog regelmatig toe.

Een aantal foto's van Marcel Witte

© Copyright Marcel Witte

Een workshop bij Marcel Witte volgen?

Hieronder vind je een overzicht welke cursussen en workshops gegeven worden door deze fotograaf. Sommige workshops worden door meerdere fotografen gegeven, kijk dus goed op de pagina door wie een workshop uitgevoerd wordt.

Extra diensten

Veel van onze fotografiedocenten bieden ook extra diensten aan, denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een fotoshoot of het verkopen van wanddecoratie. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van deze fotograaf. Het is mogelijk direct contact op te nemen met de fotograaf voor meer informatie.

Bedrijfsfotografie
Wil je jouw bedrijf beter zichtbaar maken? Ik breng je bedrijf professioneel in beeld. Met een professionele sfeerreportage, vertel je het verhaal van jouw bedrijf. Laat zien wat je doet aan bestaande en nieuwe klanten. Creëer een beeldbank met beelden voor je website, magazine, brochure of jaarverslag. Ik lever altijd maatwerk, gericht op het realiseren van jouw doelstellingen.

Zakelijk portret
Je profielfoto is het eerste wat mensen bekijken als ze je online zoeken. Dus belangrijk om die door een professional te laten maken. Ik beschik over een eigen fotostudio centraal in Alkmaar. Wil je profielfoto’s voor meerdere medewerkers van je bedrijf? Geen probleem, dan installeer ik een tijdelijke studio op jouw bedrijfslocatie. Mag het wat losser? Dan maak ik je portret op een mooie buitenlocatie die bij jou past.

Fotokunst
Een foto van mij aan de muur? Bij jouw thuis of in je bedrijf? Ik verkoop mijn ‘vrije werk’ als fotokunst in mijn webshop Foto Aan Je Muur. Foto’s van steden en landschappen op mijn eigen wijze gefotografeerd. Mijn foto’s komen het best tot hun recht op groot formaat. Op dibond, plexiglas of fotobehang. Kwaliteitsafdrukken in een gegarandeerd gelimiteerde oplage.

Neem voor meer informatie contact met Marcel op.