Fotograaf Jan Koppelaar

Fotograaf Jan Koppelaar

Stel jezelf eens kort voor…
Mijn naam is Jan Koppelaar (1984) en ben vanaf 2011 een enthousiast hobbyfotograaf. In 1999 kreeg ik mijn eerste analoge spiegelreflexcamera. Vanaf 2011 ben ik steeds serieuzer mijn hobby aan het uitoefenen. Ik ben een autodidact. Dat wil zeggen dat ik de techniek mezelf heb aangeleerd door veel naar foto’s van anderen te kijken, maar ook door veel foto’s te maken. Ik woon in de Alblasserwaard. Een schitterend gebied in Zuid-Holland welke bekend staat om zijn fraaie landschappen en schitterende molens. De molens van Kinderdijk is mijn achtertuin en ben er daarom regelmatig te vinden.

Wat fotografeer je graag en waarom?
Mijn voorkeur binnen de fotografie ligt vooral bij landschapsfotografie en avond-/nachtfotografie. Ik vind het uitdagend om door middel van mijn foto’s te laten zien hoe mooi onze wereld is. Door middel van landschapsfotografie

Jan Koppelaar

Jan Koppelaar

Hoe ben je begonnen met fotografie?
Ik ben nog in de analoge tijdperk begonnen. Mijn eerste camera was een Minolta, gekregen omdat ik mijn HAVO-diploma haalde. Nadat ik mijn HBO-opleiding haalde, kreeg ik mijn eerste Sony A100. De reden hiervoor was dat de toenmalige lenzen die ik voor mijn Minolta gebruikte, op de Sony pasten. Voor het fotograferen vond ik tekenen/schilderen leuk. Van lieverlee is dit over gegaan in fotografie. Ik kon mijn ei erin kijkt en genoot, tijdens en rondom het fotograferen, ook van het landschap. Allereerst heb ik vele takken van fotografie uitgeprobeerd, zoals landschapsfotografie, nachtfotografie, wildlife fotografie, portretfotografie, etc. Later ben ik mijn meer toe gaan spitsen op landschap- en nacht-/avondfotografie.

Welke tip wil je beginnende fotografen meegeven?
Eén van de belangrijkste tips tijdens mijn workshops is ‘kijken’. Fotograferen is kijken en niet zomaar lukraak plaatjes schieten. Bereid je foto’s voor; weet voordat je naar een locatie rijdt welke foto je wilt maken en welke weertype daar het beste bij past. Ga eenmaal op locatie niet gelijk rondschieten, maar loop rond en kijk! Bekijk welke compositie het beste is, laat het landschap op je inwerken en kiest een standpunt. Pas dan kun je het verschil maken tussen een foto en een kiekje!

Een aantal foto's van Jan Koppelaar

© Copyright Jan Koppelaar

Een workshop bij Jan Koppelaar volgen?

Hieronder vind je een overzicht welke cursussen en workshops gegeven worden door deze fotograaf. Sommige workshops worden door meerdere fotografen gegeven, kijk dus goed op de pagina door wie een workshop uitgevoerd wordt.

Extra diensten

Veel van onze fotografiedocenten bieden ook extra diensten aan, denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een fotoshoot of het verkopen van wanddecoratie. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van deze fotograaf. Het is mogelijk direct contact op te nemen met de fotograaf voor meer informatie.

Wanddecoratie
Interesse in foto’s van Jan Koppelaar, neem dan een kijkje op:

Neem voor meer informatie contact met de fotograaf op.