Fotograaf Matthijs Uivel

Fotograaf Matthijs Uivel

Stel jezelf eens kort voor…
Mijn naam is Matthijs Uivel, ik ben fotograaf, kunstenaar en docent. Ik geef les aan studenten op verschillende niveaus en werk als commercieel foto/videograaf vanuit mijn studio in Amsterdam. Als autonoom kunstenaar publiceer ik werk en organiseer ik exposities in binnen- en buitenland. Sinds een aantal jaar werk ik samen met Mark de Rooij en organiseren we leuke en leerzame cursussen zoals straat fotografie, urban exploring, painting with light en veel meer.

Wat fotografeer je graag en waarom?
Als commercieel fotograaf werk ik veel met portretfotografie, ik verzorg promotiemateriaal voor internationale (muziek) artiesten en film promo clips. Als autonooom kunstenaar werk ik voornamelijk met analoge technieken en leg ik vooral vervreemde landschappen vast.

Matthijs Uivel foto

Matthijs Uivel

Hoe ben je begonnen met fotografie?
Al vroeg op de middelbare school had ik een grote interesse in fotografie. Na lang sparen kon ik eindelijk mijn eigen camera aanschaffen en was ik direct verkocht. Ik experimenteerde veel met landschappen, portretten en het vastleggen van het alledaagse leven om mij heen. Vrienden, familie, collega’s etc. Hierdoor kwamen vanuit mijn omgeving ook steeds meer opdrachten mijn kant op, waardoor ik veel bleef doen en dus veel bleef leren. Nog steeds leer ik hier veel van en kan ik erg genieten van nieuwe uitdagingen in onverwachte situaties.

Welke tip wil je beginnende fotografen meegeven?
Doe onderzoek, lees boeken, ga naar exposities, spreek andere fotografen aan en vraag veel vragen. Staar je niet blind op het idee van een eigen stijl ontwikkelen, blijf gewoon veel produceren, ontstaat dit geheel automatisch en organisch.

Een aantal foto's van Matthijs Uivel

© Copyright Matthijs Uivel

Een workshop bij Matthijs Uivel volgen?

Hieronder vind je een overzicht welke cursussen en workshops gegeven worden door deze fotograaf. Sommige workshops worden door meerdere fotografen gegeven, kijk dus goed op de pagina door wie een workshop uitgevoerd wordt.

Extra diensten

Veel van onze fotografiedocenten bieden ook extra diensten aan, denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een fotoshoot of het verkopen van wanddecoratie. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van deze fotograaf. Het is mogelijk direct contact op te nemen met de fotograaf voor meer informatie.

  • Reportagefotografie
  • Trouwfotografie
  • Portretfotografie
  • Editorials
  • Documentairefotografie
  • Productfotografie

 

Neem voor meer informatie contact op met Matthijs Uivel