Fotograaf Arjan van der Beek

Fotograaf Arjan van der Beek

Arjan, stel je eens kort voor…
Mijn naam is Arjan van der Beek en woon in Culemborg. Ik ben een beelddenker, handig en creatief. In 2018 de carrière switch gemaakt naar professioneel fotograaf, een beslissing die me veel meer vreugde en voldoening in mijn werk heeft opgeleverd. Ik vind het fijn om mijn kennis over te mogen dragen, daarnaast heb ik veel geduld en leg het graag nóg een keer op een andere manier uit. In mijn verleden heb ik ruim 20 jaar cursussen mogen geven aan de eindgebruikers van software, dus voldoende ervaring met het geven van cursussen. Ook als fotograaf kan ik ook het niet laten om mijn kennis van de fotografie te willen overdragen. In het begin van 2020 heb ik voor het eerst contact gehad met Mark de Rooij. Sindsdien geef ik op regelmatige basis en met heel veel plezier, de basiscursus fotografie en de terugkomdag in Utrecht waarbij alle geleerde theorie in de praktijk wordt toegepast.

Wat fotografeer je graag en waarom?
Ik noem mezelf een allround fotograaf. Om eerlijk te zeggen vind ik bijna alles leuk om te fotograferen, ik ga wat dat betreft iedere fotografische uitdaging aan. Ik denk en fotografeer ‘out of the box’, probeer buiten de lijntjes te kleuren, anders dan de standaard foto te maken. Fotograferen doe ik het liefst in reportagestijl: ik kijk, zie en registreer het beeld en maak dan de opname. Op deze manier probeer ik o.a. mijn te fotograferen bruiloften en kinderreportages vast te leggen om de meest ongedwongen en spontane beelden te krijgen.

portretfotografie arjan van der beek

Arjan van der Beek

Hoe ben je begonnen met fotografie?
Ik denk dat ik aangestoken ben door mijn vader. Als tiener kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera. Pas ergens rond 2005 de overstap gemaakt naar de digitale fotografie. Mijn eerste digitale camera was een compact camera met maar liefst 3 megapixel. Voor het echte werk ben in met Canon DSLR gaan fotograferen.
In 2012 heb ik de tweejarige vakopleiding aan de fotovakschool afgerond in Boxtel. In 2018 de overstap gemaakt naar een SONY systeem-camera, geen seconde spijt van gehad, kleiner, sneller en prettiger fotograferen dan de grote lompe spiegelreflex.

Welke tip wil je beginnende fotografen meegeven?
Oefenen, oefenen en oefenen. Maak veeeeel foto’s, het kost niets, je kunt heel snel je foto’s verwijderen of je geheugenkaartje formateren en overnieuw beginnen. Wees kritisch naar jezelf en zet bij het terugkijken op je camera de optie aan om je gebruikte instellingen te kunnen terugzien. Op deze manier leer je van je gebruikte instellingen en zie je dat de bewegingsonscherpte in je foto ontstaan is door bijvoorbeeld een te langzame sluitertijd. Ik hoop je in de toekomst te mogen helpen om je meer te leren van de mogelijkheden van jouw camera.

Een aantal foto's van Arjvan van der Beek

© Copyright Arjan van der Beek

Een workshop bij Arjan van der Beek volgen?

Hieronder vind je een overzicht welke cursussen en workshops gegeven worden door deze fotograaf. Sommige workshops worden door meerdere fotografen gegeven, kijk dus goed op de pagina door wie een workshop uitgevoerd wordt.

Extra diensten

Veel van onze fotografiedocenten bieden ook extra diensten aan, denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een fotoshoot of het verkopen van wanddecoratie. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van deze fotograaf. Het is mogelijk direct contact op te nemen met de fotograaf voor meer informatie.

Naast het met veel plezier lesgeven bij o.a. Mark de Rooij Fotografie, verzorg ik ook graag uw foto opdrachten. Denk hierbij aan huwelijksreportages, NewBorn, familie- en kinder shoots. Ik ga iedere fotografische uitdaging aan.