Fotograaf Mark de Rooij

Mark, stel je eens kort voor…
Mijn naam is Mark de Rooij en ik ben eigenlijk vanaf jongst af aan al met fotografie bezig. In de afgelopen 15 jaar ben ik fanatieker gaan fotograferen en heb ik een andere passie ontdekt… het lesgeven in fotografie. Ik geniet ervan om andere fotografen te inspireren en verder te helpen om de mooiste beelden te maken.

Wat fotografeer je graag en waarom?
In het begin fotografeerde ik bijna alleen in steden. Met skylines, gebouwen en bruggen voor de lens voel ik mij thuis. Zeker in de avond als er iets mooi verlicht is kan ik extra genieten. Later ben ik ook meer natuurlijke landschappen gaan fotograferen wat veel overeenkomsten heeft met stedelijke landschappen. Vroeg in de ochtend een mooie zonsopkomst fotograferen ben ik steeds meer gaan waarderen. Waarschijnlijk omdat ik in een drukke stad (Rotterdam) woon. Je merkt pas hoeveel lawaai er in een stad is als je een keer ‘s ochtends vroeg in een landschap staat. Dan is het naast het fotograferen ook genieten van de rust.

De Rooij Fotografie - Eerste Hulp bij Fotograferen

Mark de Rooij

Hoe ben je begonnen met fotografie?
Mijn eerste foto’s maakte ik met een Kodak wegwerpcamera toen ik 7 jaar oud was. Daarmee legde ik een mooie vakantie naar Azië vast. Dat leverde de eerste foto’s op, waarbij op sommige foto’s een deel van mijn vinger te zien was. Op mijn 18e kocht ik een Panasonic FZ18, een camera waarbij alles handmatig in te stellen was. Ik ben alle functies gaan ontdekken en vanaf daar ging het snel. Ik kocht al snel een spiegelreflexcamera met een aantal objectieven en begon niet veel later mijn eerste foto’s als wanddecoratie te verkopen.

Welke tip wil je beginnende fotografen meegeven?
Koop niet blindelings (te) dure fotoapparatuur en meerdere objectieven. Begin met een instapmodel en een kitlens of desnoods een tweedehands camera. Je gaat vanzelf merken tegen welke beperkingen je aanloopt. Pas als je tegen beperkingen aanloopt mis je iets en weet je ook exact wat je echt nodig hebt. Dit verschilt namelijk heel erg per fotografiegenre. Neem daarnaast de moeite en tijd om je in fotografie te verdiepen. Een systeem- of spiegelreflexcamera kopen zonder de belichting handmatig in te stellen is zonde van je geld.

Een aantal foto's van Mark de Rooij

© Copyright Mark de Rooij

Een workshop bij Mark de Rooij volgen?

Hieronder vind je een overzicht welke cursussen en workshops gegeven worden door deze fotograaf. Sommige workshops worden door meerdere fotografen gegeven, kijk dus goed op de pagina door wie een workshop uitgevoerd wordt.

Extra diensten

Veel van onze fotografiedocenten bieden ook extra diensten aan, denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een fotoshoot of het verkopen van wanddecoratie. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van deze fotograaf. Het is mogelijk direct contact op te nemen met de fotograaf voor meer informatie.

Wanddecoratie / Fotobehang
Mark de Rooij verkoopt een deel van zijn foto’s als print op wanddecoratie. Denk hierbij aan een print op canvas, aluminium of glas. Ook worden zijn foto’s afgedrukt op fotobehang, zodat je vanuit iedere kamer kunt genieten van een mooi uitzicht. Neem voor meer informatie contact op met de fotograaf.