Fotograaf Anne van Vegchel

Fotograaf Anne van Vegchel

Anne, stel je eens kort voor…
Mijn naam is Anne van Vegchel en fotografeer sinds een jaar of 10, waarvan de laatste 5/6 jaar steeds intensiever. In mijn dagelijks werk ben ik sportarts in een ziekenhuis, maar zo vaak als ik kan (met camera) te vinden op/langs het sportveld en in de natuur.

Wat fotografeer je graag en waarom?
Ik vind eigenlijk alles wel leuk, maar als ik moet kiezen dan toch wel iets waar “actie” in zit. Dat mag uiteraard sport zijn, maar kan ook dieren (natuur) of portretten zijn. Ik ben zelf geen type dat de hele dag stil zit en ik denk dat daarom deze vorm van fotografie me het meest aanspreekt. Maar bij regenachtige dagen kan ik me ook prima vermaken met macro opnames of product fotografie.

Anne van Vegchel Fotografe Sportfotografie

Anne van Vegchel

Hoe ben je begonnen met fotografie?
Ik had als kind eigenlijk altijd al wel een camera willen hebben, maar dat kwam er nooit van. Toen mijn oudste geboren werd (en mijn man gedetacheerd was bij Canon) kreeg ik de mogelijkheid om een instap model te kopen. Na het volgen van een basis cursus ben ik eigenlijk gewoon op pad gegaan en heb mezelf het meeste geleerd. Soms met een boek erbij, soms met een workshop. Na verloop van tijd groeide de interesse en daarmee de verzameling aan objectieven en uiteindelijk ook de body.

Welke tip wil je beginnende fotografen meegeven?
Doen! Gewoon proberen, fouten maken en er van leren. Zeker in het begin niet te veel nadenken, maar gewoon schieten wat je mooi vindt. Dat is in dit digitale tijdperk allemaal een stuk makkelijker geworden. Probeer van je fouten te leren en als je er niet uitkomt, volg dan een workshop, cursus o.i.d. dan weet je namelijk ook heel gericht wat je wil leren en wordt je niet overdonderd door de vele informatie.

Een aantal foto's van Anne van Vegchel

© Copyright Anne van Vegchel

Een workshop bij Anne van Vegchel volgen?

Hieronder vind je een overzicht welke cursussen en workshops gegeven worden door deze fotograaf. Sommige workshops worden door meerdere fotografen gegeven, kijk dus goed op de pagina door wie een workshop uitgevoerd wordt.

Extra diensten

Veel van onze fotografiedocenten bieden ook extra diensten aan, denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een fotoshoot of het verkopen van wanddecoratie. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van deze fotograaf. Het is mogelijk direct contact op te nemen met de fotograaf voor meer informatie.