Fotograaf Dave Zuuring

Fotograaf Dave Zuuring

Stel jezelf eens kort voor…
Dave Zuuring, bouwjaar 1973. Mijn ontdekkingsreis in fotografie begon in 2009 met de aanschaf van mijn eerste Sony A300 digitale spiegelreflexcamera. De eerste jaren fotografeerde ik alles wat los en vast zat. Ook speurde ik toen zelf het internet af op zoek naar fotografiekennis en inspiratie. Sinds 2014 ben ik begonnen met het delen van mijn kennis en ervaring op mijn eigen website. Sinds 2020 heb ik dit uitgebreid met het verzorgen van workshops om daarin mijn passie voor fotografie bij anderen over te brengen, ze te inspireren en nieuwe dingen te leren.

Wat fotografeer je graag en waarom?
Als fotograaf heb ik een grote liefde voor landschapsfotografie; van natuurlandschappen, pure landschappen zoals ik die noem, tot stedelijke landschappen in het blauwe uurtje. Geef me een brug, of gebouw en sfeervolle verlichting en je vindt me er in het blauwe uurtje. Een puur landschap waar mijn hart sneller van gaat kloppen, is een heidelandschap vroeg in de ochtend met een vleugje grondmist erboven. Maar ook van zeelandschappen tijdens een pittige storm raak ik in vervoering. Maar eerlijk geef me lucht, lijnen en licht en ik vermaak me prima buiten, vaak op mijn local patches.

Dave Zuuring Fotografie Docent

Dave Zuuring

Hoe ben je begonnen met fotografie?
Ik denk dat het mijn vader is geweest, in combinatie met meer vrije tijd na het veranderen van een Europese baan naar een nationale baan. In plaats van in hotels en onderweg in Europa wilde ik meer tijd voor mijn gezin. Naarmate de kinderen ouder en zelfstandiger werden, ontstond bij mij meer tijd om mijn passie (fotografie) te beoefenen. En zo combineerde ik de altijd al aanwezige voorliefde voor natuur, het buiten zijn, met fotografie.

Welke tip wil je beginnende fotografen meegeven?
Vertrouw op jezelf en doe iets. Met andere woorden, zorg voor een fijn plekje in de buurt (local patch). Waar je bij wijze snel kunt zijn. Daar ga je steeds heen als je zin en tijd hebt om te fotograferen. Zo breid je je kennis uit, leer je steeds beter je eigen fotografie te ontdekken en wat je kunt met je camera.

Een aantal foto's van Dave Zuuring

© Copyright Dave Zuuring

Een workshop bij Dave Zuuring volgen?

Hieronder vind je een overzicht welke cursussen en workshops gegeven worden door deze fotograaf. Sommige workshops worden door meerdere fotografen gegeven, kijk dus goed op de pagina door wie een workshop uitgevoerd wordt.

Extra diensten

Veel van onze fotografiedocenten bieden ook extra diensten aan, denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een fotoshoot of het verkopen van wanddecoratie. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van deze fotograaf. Het is mogelijk direct contact op te nemen met de fotograaf voor meer informatie.

Fotografie diensten
Ik verzorg graag fotoreportages van evenementen en feesten. Interieur fotografie is ook een specialiteit van me en verzorg graag lezingen, inspiratie sessies voor fotoclubs en deel graag mijn kennis van nabewerking.

Werk aan de Muur
Bekijk hier het werk van Dave Zuuring >