Fotograaf Sander Peters

Stel jezelf eens kort voor…
Mijn naam is Sander Peters, woon met mijn gezin in Rhenen en ik ben gek op fotografie. Sinds 2021 mag ik workshops geven voor De Rooij Fotografie en kan ik doen wat ik het liefste doe: mijn passie voor fotografie overbrengen op anderen.

Wat fotografeer je graag en waarom?
In opdracht fotografeer ik bruiloften en evenementen. Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar de mooie momenten en deze vast te leggen. Daarnaast fotografeer ik (stedelijke) landschappen. Ik vind het heerlijk om zonder prestatiedruk door een stad of landschap te lopen en op zoek te gaan naar de mooiste plekken en omstandigheden. Soms doe ik dit alleen en kan ik echt genieten van de rust tijdens bijvoorbeeld een zonsopkomst, maar vaak ook met andere fotografen wat voor veel gezellige momenten zorgt.

sander peters fotografie docent de rooij fotografie

Sander Peters

Hoe ben je begonnen met fotografie?
Zover ik me kan herinneren ben ik altijd met fotografie bezig geweest. In het analoge tijdperk fotografeerde ik net zoals waarschijnlijk de meeste mensen: tijdens vakanties en speciale gelegenheden. Toen de eerste digitale camera’s kwamen wilde ik die ontwikkeling volgen en kocht ik een Nikon Coolpix. In 2007 kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflexcamera. In die tijd fotografeerde ik alles nog op de automatische stand, en het duurde nog een paar jaar voordat ik ontdekte wat je kunt bereiken als je zelf de instellingen kiest in plaats van de camera. Vlak voor de geboorte van onze oudste dochter in 2013 volgde een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en vanaf die tijd werd er meer en meer tijd besteed aan fotografie.

Welke tip wil je beginnende fotografen meegeven?
Gewoon doen! Laat je niet afschrikken (door beelden van anderen). Fotografie is een fantastische hobby en heeft een eindeloze leercurve. Het is leuk om te ontdekken dat je er steeds verder in groeit. Ga er dus op uit en geniet! Dit kun je natuurlijk alleen doen, maar ook met andere fotografen, zodat je van elkaar kunt leren en ook nog een gezellige tijd hebt samen.

Een aantal foto's van Sander Peters

© Copyright Sander Peters

Een workshop bij Sander Peters volgen?

Hieronder vind je een overzicht welke cursussen en workshops gegeven worden door deze fotograaf. Sommige workshops worden door meerdere fotografen gegeven, kijk dus goed op de pagina door wie een workshop uitgevoerd wordt.

Extra diensten

Veel van onze fotografiedocenten bieden ook extra diensten aan, denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een fotoshoot of het verkopen van wanddecoratie. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van deze fotograaf. Het is mogelijk direct contact op te nemen met de fotograaf voor meer informatie.

Wanddecoratie

Een deel van mijn foto’s zijn te koop als wanddecoratie. Neem een kijkje op

Neem voor meer informatie contact met me op.