Pre sale korting Luminar 4: Vervang de lucht in een handomdraai

De toekomst begint nu. Dat weet Skylum, de ontwikkelaars van Luminar, maar al te goed. Met de nieuwste release van het succesvolle fotobewerkingsprogramma Luminar weten ze al jouw verwachtingen boven te gaan. Luminar 4 zal komende herfst officieel worden uitgebracht, maar in dit artikel delen wij met jou onze unieke pre-sale deal. Lees snel verder en kom erachter hoe Luminar 4 jouw foto’s kan veranderen.

Waarom Luminar

Luminar is een fotobewerkingsprogramma vergelijkbaar met Lightroom. Het is ook mogelijk Luminar als Lightroom plugin te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat Lightroom gebruikers kunnen blijven werken met het programma dat ze gewend zijn en tegelijkertijd foto’s nóg meer kunnen verfijnen. Verder zorgt de AI (kunstmatige intelligentie) ervoor dat je zeeën van tijd bespaart, doordat geheel automatisch de beste veranderingen gemaakt kunnen worden in een foto. Met Luminar zit je vaak veel sneller op het gewenste resultaat dan met andere fotobewerkingsprogramma’s. Verder betaal je voor Luminar een eenmalig bedrag en ben jij niet afhankelijk van een doorlopend abonnement zoals bij Lightroom.

file
AI Sky Replacement zorgt ervoor dat jij altijd de perfecte lucht hebt

Wat is nieuw?

In 2018 introduceerde Skylum de AI Sky Enhancer Filter, waarmee het mogelijk werd de kleurdiversiteit in fletse luchten te verbeteren. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Luminar 4 is het allereerste programma die volledig automatisch de lucht in een foto kan veranderen. Wat betekent dat voor jou? Volledig zeggenschap over hoe de lucht in jouw foto’s eruit zal zien zonder úren achter de computer te hoeven zitten. Luminar 4 weet geheel automatisch de lucht en de omgeving in een foto te onderscheiden. Deze techniek zorgt ervoor dat de specifieke lucht zo realistisch mogelijk in de foto wordt geplaatst. Door kleuren aan te passen en maskers te verfijnen komen de foto’s levensecht over. Daarnaast weet de intelligente software door de scherpte diepte te meten precies hoe jouw nieuwe lucht er het beste uit komt te zien! Het was nog nooit zo makkelijk.

Pre-order korting op Luminar 4

Inmiddels zijn de pre-sale acties voorbij, maar via onderstaande knoppen kun je Luminar 4 toch nog met een heel mooie korting -tot wel €93- aanschaffen! Ben je al in het bezit van Luminar 3? Goed nieuws! De huidige gebruikers kunnen voor een speciale prijs upgraden naar Luminar 4.

foLqg5T1 1
  • ➢ Luminar 4 
  • ➢ Inspiration Looks

€138 €89

Je bespaart €49

  • ➢ Luminar 4 
  • ➢ Inspiration Looks  
  • ➢ California Sunsets

€163 €64

Je bespaart €108

  • ➢ Luminar 4 
  • ➢ Inspiration Looks  
  • ➢ California Sunsets
  • ➢ Aurora HDR

€262 €169

Je bespaart €93

Reacties (45)

Met mijn drone maak ik graag time-lapses. Kan ik deze nabewerken of samenstellen met Luminar 4 of Lightroom?

Dit hangt af van het soort bestand. Luminar en Lightroom ondersteunen fotobestanden. Als je dus meerdere afbeeldingen wilt samenvoegen, dan zijn Luminar AI en Lightroom i.c.m. Photoshop erg geschikt. Voor het bewerken van videobestanden gebruikt men vaak programma’s als Adobe Premiere of Final Cut Pro. Deze zijn gespecialiseerd in het bewerken van videos en films. https://www.derooijfotografie.nl/wat-het-beste-fotobewerkingsprogramma/

krijg bij het openen van luminar4 de melding database opening failed

Ik heb luminar 3. Wat kost het mij extra om luminar 4 aan te schaffen?

Voor de al Luminar gebruiker bedragen de kosten om te upgraden €74. Voor niet Luminar gebruikers is dat €89

Hallo, ik wil Luminar 4 aanschaffen om mooie luchten te maken maar welke heb ik dan nodig inspiration looks of inspiration looks california sunsets.
Groet, Jan

Hi Jan! Voor het bewerken van luchten heb je niet perse Looks nodig 🙂 Looks zijn kant en klare ‘filters’ die met een klik de foto aanpassen. Als je graag de lucht wilt veranderen kan dat ook zonder Looks. Er zitten standaard al luchten in Luminar 4, maar je kunt ook je eigen luchten gebruiken, mits zij aan de Luminar 4 voorwaarden voldoen.

Ik mis in 4 , bestand-openen….. En ik vind het lastig dat alle toepassingen in catagorien staan , verwarrend helaas

Hi Henk,

Bestanden openen is mogelijk via het plus teken, rechts bovenin beeld. Daar kun je vervolgens kiezen voor een individueel bestand of een hele map.

Ben helemaal nieuw in Luminar.
Ik zal wat mooie presets die ik kon downloaden, om in Luminar looks te zetten. Nu zit ik al een poosje te zoeken, maar kan nergens vinden hoe ik dat doen moet.
Wie kan mij helpen hiermee.

Hi Jan,
Als het goed is heb je de LOOKS apart ontvangen.Het bestand eindigend met: .mplumpack kun je dubbelklikken, waarna deze geopend en geïnstalleerd zal worden door Luminar.
Hopelijk is dit de oplossing waar je naar zocht! Succes!

Ik heb Luminar 4 aangeschaft en via de mail een activeringscode ontvangen. Bij het openen van het programma krijg ik een foutmelding dat er een probleem is opgetreden waardoor het programma niet goed meer werkt en deze zal worden afgesloten. Er zal een melding worden weergegeven als er een oplossing beschikbaar is. Wat zou hier aan de hand kunnen zijn?

Hi Regina,
Mogelijk is er iets misgegaan tijdens de installatie. Zo kan er een onderdeel ontbreken. Ik raad jou aan Luminar 4 te verwijderen en opnieuw te installeren. De installatie-wizard kun je via je Skylum account downloaden.

Is er al een Nederlandse versie van Luminar4? Zo niet, is dit binnen afzienbare tijd te vereachten?

Momenteel ondersteund Luminar 4 Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Portugees en diverse Aziatische talen. We verwachten met de tijd dat Skylum ook de Nederlandse taal aan gaat bieden.

Heer de Rooij
Momenteel werk ik met luminar3.Als ik luminar4 koop kan ik dan nog steeds luminar3 blijven gebruiken?
Ik ben gehecht aan bepaalde delen van het luminar3 progrmma.
Met dank en vriendelije groet
Nes Dekkers.

Hey Nes! Zolang je Lumninar 3 niet verwijderd kun je deze ook gewoon blijven gebruiken 🙂

Beste lezer, is Luminar 4 ook te gebruiken op de IPad Pro?

Ik heb luminar 4 en op mijn laptop gezet, maar nu is mijn laptop gecrasht. Ik mag het op 2 computers zetten maar omdat laptop gecrasht is, hou ik dan nog wel mijn rechten om het op twee computers te zetten of ben ik nu 1 kwijt.

Beste Mauren. Niet zo fijn natuurlijk dat jouw laptop is gecrasht. Gelukkig kun je dit recht terugkrijgen door in te loggen in je
Luminar Account. Vervolgens kun je jouw Licentie beheren en de licentie voor de gecrashte computer resetten. 🙂 In je account zal ipv 1 / 2 weer 0 /2 staan.

Vraagje, werkt Luminar 4 op alle Macs? Ik heb een Imac 27” draaiend op IOS Mojave en de meeste software loopt lekker, ook Photoshop Elements 2019 dat ik een paar maanden geleden kocht. Dezelfde software staat ook op mijn laptop MacBook Pro, die onlangs een upgrade kreeg van IOS Mojave naar IOS Catalina. Microsoft Office werkt NIET meer, dus andere licenties moeten kopen, en nu werkt de nieuwe Photoshop ook niet meer. Gezocht bij Adobe ‘s support , en het antwoord was duidelijk, koop maar een nieuw pakket….. Hoe zit dat bij Luminar 4?

Beste Hans. Luminar 4 werkt over het algemeen op alle iMacs. Natuurlijk raad ik je aan om de systeemvereisten te lezen: MacOS 10.12 of nieuwer, minimaal 8 gb RAM en 10 gb vrije ruimte. Zelf ook gehad dat na de update naar Catalina Photoshop niet meer wilde downloaden. Gelukkig kun je dit gemakkelijk verhelpen door via Adobe.com via het live chatscherm met een medewerker te spreken. Je krijgt vervolgens een nieuwe download link, waarmee je Photoshop gelijk kunt downloaden. Dus het .pkg bestand. Via creative cloud werkt in sommige gevallen inderdaad niet. Luminar 4 koop je eenmalig en gebruik je op tot twee apparaten. Luminar 4 werkt op licentie code icm het emailadres waarmee je Luminar aankocht. Via je account download je vervolgens het programma en kun je de licentie code kopiëren.

Ik wil de luminar 4 en signature looks bundle via deze site bestellen, maar ipv €69. kom ik op € 89 voor alleen liminar 4 uit. Werkt de link of kortingscode niet goed??
Groet Jan Willem

Beste Jan Willem, bedankt voor je reactie. Het klopt dat de prijs niet meer juist is. We hadden de pre-sale prijzen nog staan! De nieuwe prijs is inderdaad €89. Dan heb je gelukkig nog wel €49 korting.

Kan ik in Luminar 4 ook mijn “eigen” luchten importeren en gebruiken, of ben ik aangewezen op de luchten die al in Luminar 4 aanwezig zijn?

Hey Barth! Het is mogelijk je eigen foto’s te gebruiken. Bij de sky-replacement optie is het mogelijk je eigen lucht toe te voegen. Alles wordt in een map op je computer opgeslagen, waar je ze eventueel kunt raadplegen.

Hoi, even een vraagje heb luminar 4 in de presale gekocht. Kom nu net thuis van vakantie wil hem installeren geeft het programma aan dat er geen internet verbinding is??? Ja duh, echt wel. Mijn dochter heeft hetzelfde probleem. Is dit probleem bekend en wat kan ik er aan doen. Wil mijn azie foto’s er door heen gooien 🙂 |Komt er ook nog een cursus Luminar 4? Dacht dat daar sprake van was of heb ik wat gemist?

Good morning,
Subject: Luminar 4.
A long time ago I ordered and paid for Luminar 4 as a preorder and would be the first to receive the new version on November 14 but have not yet received a message.
Let me know what’s going on.

With best regards,

Marcel Rensen
marcel.a.g.rensen@kpnmail.nl

Hi Marcel! Don’t you worry. There are two dates Luminar 4 would go into public of which one is November 11. This date was reserved for the first 20.000 pre-orders. The official release date will be November 18, which is three days from now. It is best to wait until the official release date. May you not yet receive your copy per email, we advise you to kindly login to your Skylum account and still claim your copy from there.

Beste Mark,
Ik ben van plan om Luminar 4 aan te schaffen.
Wat is nu precies het verschil tussen de twee pakketten en welke kan ik het beste nemen?
Ik ben niet in het bezit van L 3.
Momenteel heb ik Windows 7 prof.en wil binnenkort overstappen naar Linux,kan hier Luminar op draaien?
Vriendelijke groet G.

Beste Gérard,
Leuk om te lezen dat je overweegt Luminar 4 aan te schaffen. Het is niet perse nodig om Luminar 3 te kopen om L4 te kunnen gebruiken. Je kunt er echter wel voor kiezen als je het liefste beide versies hebt. Dat komt omdat Luminar 3 er net wat anders uitziet. Dat heeft voornamelijk te maken met de interface en de mogelijkheden. Zoals je hier al kon lezen heeft Luminar 4 de ‘Sky Replacement Tool’. Die zit dan weer niet in Luminar 3. Verder is het bij Luminar 3 mogelijk om het bewerkingsmenu te personaliseren, dat is bij Luminar 4 niet meer mogelijk waardoor het even wennen is als je al bekend zou zijn met Luminar. In onze nieuwe blog hebben we nog meer nieuwe mogelijkheden van Luminar 4 op rij gezet. De speciale korting loopt nog 8 dagen.

Ik bezit nog niks van deze software dus met Luminar 4 heb ik alles ??

Dat klopt. Als je Luminar 4 aanschaft heb je de mogelijkheid je foto’s te beheren en te bewerken 🙂

Luminar 4 is dit op CD of wordt dit online toegestuurd

Het is niet op CD. Je download het en vervolgens kun je de geïnstalleerde versie activeren met een code die je per e-mail ontvangt. Het voordeel hiervan is dat er niets (zoals de CD) kapot kan gaan en het eigenlijk altijd opnieuw kunt activeren, ook als je van computer wisselt.

Maarten van der Meulen

is het mogelijk om Luminar flex te upgraden met Luminar 4

Jazeker, zowel voor Luminar Flex en Luminar 3 is de upgrade mogelijk 😊

Voor Lightroom betaal je ieder maand ca 12 euro en krijg je de beschikking om Lightroom voor die maand te mogen gebruiken. Het aantal nieuwe grote functies is in Lightroom minimaal te noemen in de laatste jaren. Bij Luminar betaalt je nu voor een upgrade 69 euro met nieuwe functies en is het jouw software. Je kan het tot in lengte van jaren gebruiken. Bij Adobe is het dat als je niet betaalt je ook niet meer gebruik kan maken van de software. Voor niets gaat de zon op en iedereen wil ook betaalt krijgen voor zijn werk.

Bedankt voor je mooie reactie. Het is fijn dat we kunnen kiezen tussen fotobewerking software. Hoewel er een redelijk aanbod is, zijn er maar een paar bij echt goed werk leveren en alles bieden wat je je maar wensen kunt (En soms meer).

Beste Derooijfotografie,

Ik bezit een iMac, vroeg 2008, en heb daarop LUMINAR 2018 staan. Vorig jaar wat meegewerkt, daarnaast tot heden weinig, totdat ik jullie online cursus LUMINAR zag. Ik weet dat er een upgrade 3 en upgrade 3.1. is die ik gratis kan downloaden. Maar……INTERNET raadplegend hierover lees ik massa kritiek op versie 3, iets minder op versie 3.1 en lees dat SKYLUM nu een betaalde versie 4 toezegt voor het najaar, waarvan men denkt: dat is gewoon een verbeterde 3 dus waarom ineens betaald? Veel boze reacties, vooral op de werkzaamheid van 3.0. en…..vage antwoorden van SKYLUM team.
Daar schrik ik van en durf voorlopig niet te upgraden. Twee vragen”
– Nogal technisch maar wie weet hebben jullie meer know-how in de buurt: weten jullie of mijn iMac, 24″,vroeg 2008, 2.8 GHZ Intel Core 2 Duo, Ram 4GB, (denkelijk 32 bits) wel t.z.t. een upgrade naar 4.0 aan kan?
En wat is “niet aankunnen”? Werkt dan niets meer of werkt het langzamer of sommige functies wel, andere niet? 32 bits/64 bits?
– wat adviseren jullie gezien dat gedoe over die versie’s 3 en 4.(versie 4 moet uiteraard nog getest worden): blijven bij 2018 en afwachten hoe versie 4.0 gaat bevallen? Jullie cursus werkt ook voor versie 2018 neem ik aan?

Groeten:L.Frederix

Bedankt voor je reacthe. 32 bits is inderdaad wat lager evenals jouw huidige processor. Dat kan voor problemen gaan zorgen. Online is te lezen wat de minimale systeemvereisten zijn. Dat is aan te raden om te volgen. Zoals je weet geldt de installatie op een apparaat. Het verstandigst is om Skylum zelf daarover te benaderen, hoewel zij soms niet het antwoord geven waar je naar zoekt. Onze cursus werkt overigens met zowel 2018 als Luminar 3 (en de upgrades). September dit jaar zou Luminar 4 worden uitgebracht. Ook hier is voor gebruikers die al luminar beschikken een speciale deal, hoewel je er wel verstandig aan doet een snelle processor in de computer te hebben.

Dat ben ik helemaal met je eens Jan. Bovendien vind ik dit helemaal doorslaan. Waarom zou je nog moeite steken in het maken van een mooie foto? Achteraf kan je in een handomdraai toch alles aanpassen/vervangen/verwijderen.

Zeker waar. Het is net hoever je gaat om iets aan te passen. Tegenwoordig wordt er bijna altijd wel bewerkt. Zelf vind ik minimale bewerkingen zoals het weghalen van storende factoren of het verbeteren van licht op verschillende plaatsten wel erg fijn. Nou is aanpassen van de lucht natuurlijk al jaren met Photoshop mogelijk, maken de makers van Luminar 4 het enkel eenvoudiger om te doen. Moeite voor het maken van een mooie foto zit het hem meer in de compositie, de creativiteit en gebruik van de effecten van een kleine diafragma waarde of langere sluitertijd. ‘Moeite’ oor het maken van een mooie foto is ook van belang als basis van de bewerkte foto’s. Hoewel we steeds minder kunnen geloven dat wat wij zien ook ècht is.

Ik vind dit belachelijk dat we weer moeten investeren voor een uitbreiding van de software.
Hebben we voor niets geïnvesteerd in Luminar 3 en wat gebeurd daarmee. Geen updates meer??
En volgend jaar Luminar 5 zeker. Ze bekijken het maar, weer een Amerikaanse streek.

Beste Jan,
De update is inderdaad niet gratis. Je kunt uiteraard Luminar 3 blijven gebruiken, maar voor de upgrade betaal je. De keuze is aan de gebruiker. Wederom eenmalig.

Laat een reactie achter