Het nieuwe AI Sky Enhancer filter van Luminar 2018

Leuk dat je kijk naar deze nieuwe video. In deze video leggen we een nieuwe functie uit die is toegevoegd in Luminar 2018: het AI Sky Enhancer filter. Kijk mee en bekijk welke toevoeging dit filter heeft op jouw foto’s.

In de video zie je een aantal foto’s gemaakt in IJsland. Aan de hand van deze foto’s gaan we laten zien wat het AI Sky Enhancer filter kan doen en gaan we gaan goed kijken of dit een makkelijke manier is om luchten mooier en interessanter te maken.

De werking van het AI Sky Enhancer filter

We hebben het filter erbij gepakt. Je kunt het filter vinden in het filtermenu van Luminar. De werking van het filter is simpel. Er is namelijk maar èèn schuifje, dus je kan hier nauwelijks iets fout doen. Als we de schuif naar links en rechts schuiven, dan zie je meteen een grote verandering. Je gaat zien dat de lucht een veel mooiere blauwe kleur krijgt en dat de wolken daardoor een stuk beter zichtbaar worden. Dat is echt een groot verbeterpunt. Ook met andere mogelijkheden zou je dit effect kunnen krijgen, bijvoorbeeld met je belichting en hooglichten, maar dit filter is wel een heel makkelijke manier. Het mooie is dat het effect alleen betrekking heeft tot de lucht en niet op het landschap. Bij deze foto lijkt het heel goed te werken, maar we proberen het ook eens bij andere foto’s.

Bij de volgende foto is veel minder lucht aanwezig, dus we zullen kijken of het filter zich beperkt tot de bovenkant van de foto. We trekken de schuif naar rechts en zien dat dit filter het ook uitstekend doet op een foto met minder lucht. Je ziet wel dat, als je de schuif te ver naar rechts schuift, dat het effect erg overdreven wordt. Kijk dus goed naar de foto als je dit filter toe gaat passen.

Het filter is een hele mooie manier om de lucht net iets mooier te maken zonder ingewikkelde filters toe te passen. Wil je meer zien van dit filter? Vergeet dan niet om onderstaande video te bekijken om te zien hoe het filter precies werkt en hoe het effect eruit ziet.

Ben je geïnteresseerd in het programma Luminar? Dan hebben we goed nieuws! Je kunt Luminar nu bestellen met 10,- korting via deze link. Gebruik de volgende kortingscode bij het afrekenen: DEROOIJ

Laat een reactie achter