Wat is jouw grootste blunder?

Iedereen maakt weleens een blunder, zo ook fotografen. Sommige mensen delen die blunders en sommigen niet. Ik ga mijn twee grootste blunders nu aan jou vertellen. De eerste blunder herken je vast wel…

SD kaart vergeten

Het was een heldere nacht in augustus en de meteorenzwerm Perseiden was weer te zien. Tijd om naar de weilanden te gaan. Ik ga de Melkweg vastleggen met hopelijk een aantal meteorieten. Ik stapte op de fiets en na een half uurtje kwam ik aan bij de donkere weilanden. Ik pakte mijn statief, mijn camera, stelde mijn camera in en maakte een foto. Tijdens het maken van de eerste foto kwam er een hele fijne melding in beeld: geen SD-kaart geplaatst. Ineens kwam het besef dat ik geen SD kaartje in mijn camera had zitten. Je raadt het misschien al, ik had ook geen reservekaart… Op naar huis.

Wat is jouw grootste blunder

En ook dit ben ik weleens vergeten…

Ik heb één blunder die ik heb verdrongen. Één blunder waar ik nooit over heb gesproken. Tot nu. Ik was een dag vrij en ik ging met mijn camera, statief en een setje ND filters naar de Prins Clausbrug in Utrecht. Ik wilde lekker wat lange sluitertijden gaan schieten. Ik pakte de bus en was een half uurtje onderweg. Ik stapte uit de bus en liep rustig naar de plek waar ik wilde fotograferen. Ik pakte mijn camera en mijn setje filters, maar mijn statief, die had ik niet bij me… Ja, je leest het goed. Ik had het statief bij me en 5 minuten later ineens niet meer. Wat blijkt? Ik heb mijn statief in de bus laten liggen. Ik was zo teleurgesteld in mezelf dat ik niet de moeite heb genomen om mijn statief terug te halen.

Soms moet je fouten maken om die in het vervolg niet meer te maken. Het zijn wijze lessen waardoor ik nu heel goed voorbereid op stap ga.

Wat is jouw grootste blunder?

Oke, genoeg gelachen. Nu is het tijd voor jou om je grootste blunder met ons te delen! Durf jij het aan? Laat je blunder achter door op dit bericht.

Dit artikel is geschreven door Renzo Gerritsen.

Reacties (4)

Heelfilter op mijn oude camera laten zitten-ook altijd met z/w film,maar net die keer dure diafilm geladen…

Wij op vakantie in Frankrijk .besloten om een dagje Marseille te doen .ik camera mee om al het moois vast te leggen .toen ik een foto wilde nemen vd Kathedraal wilde mijn camera nie aan .batterij zat nog in de lader

Mijn grootste Blunder? In het anologe tijdperk met 2 camera’s (1 voor kleur en 1 voor zwart-wit) een bruidsreportage gemaakt en op de zwart-wit camera een verkeerde flitssynchronisatie gebruikt en daardoor 1/2 belichtte negatieven. Doordat ik zelf ontwikkelde kon ik nog redelijk wat delen uit die negatieven redden. Bruidspaar heeft het nooit geweten en was over de hele reportage erg tevreden. Pfffffff.

Wij, mijn vrouw en ik, zouden naar Egypte op vakantie gaan. Altijd gebruik makend van OV naar Schiphol. Bagage bestond uit 2 koffers, sling tas met fotocamera en uiteraard handtas van mijn echtgenote. Eerst met de bus naar Utrecht en daarna met de NS naar Schiphol. Aangekomen bij Utrecht Centraal stapten we uit en nemen al onze bagage mee, dachten we. Gelukkig zat er een oplettende buschauffeur achter het stuur die ons nariep: “is die tas van u”?. Hij doelde op de sling met fotocamera. Hem duizend maal bedankt hebbende konden we (compleet) verder.

Laat een reactie achter