Seek, de onmisbare App voor natuurfotografen

Ben je graag in de flora en fauna van moeder natuur aan het fotograferen? Dan komt het zo af en toe voor dat je iets nieuws spot. Een onbekende vogel of een prachtige plant. De nieuwste mobiele App ‘Seek’, maakt van natuurgidsen verleden tijd. Seek is geheel in het Nederlands te bedienen. En het mooiste is, dat de app voor zowel iOS als Android gratis te downloaden is. Wat kun je allemaal precies met Seek? Lees snel verder en kom erachter wat Seek voor jou kan betekenen.

Wat is Seek?

Seek is ontworpen door iNuaturalist en dient als een netwerk voor de natuur enthousiasten zoals jij. Het doel van de app is om gebruikers te prikkelen nieuwsgierig te zijn naar de wereld om hen heen, met een nadruk op de natuur. We lopen namelijk vaak te snel langs de omgeving waarin we onszelf begeven. Door de app sta je dus stil bij de wereld om je heen. De app nodigt uit om meer achtergrondinformatie over planten en dieren op te vragen.

Macrofotografie en landschapfotografie met Seek

Tijdens onze workshop Macrofotografie zorgt de app op haar manier voor een extra dimensie. Je staat als macrofotograaf natuurlijk al stil bij de natuur en haar details, maar krijgt door de app de nodige achtergrondinformatie waar vaak langs wordt gekeken. Lastig? Nee hoor! Het opvragen van informatie en benamingen van soorten en rassen kan heel gemakkelijk gedaan worden, door simpelweg de camera van je mobiel op het betreffende onderwerp te richten.

Planten en dieren indentificeren

Seek maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de door jouw genomen foto te bestuderen. Daarna zal de app de overeenkomsten proberen te matchen met het soort plant of dier. Momenteel kan de app tot wel 30.000(!) soorten herkennen. Daarnaast help je als gebruiker door actief gebruik te maken van de app, deze intelligenter te maken.

bloemen seek identifeceren app 1 seek vogel identificeren app

Je eigen persoonlijke collectie

Nadat Seek de diersoort of het ras heeft geïdentificeerd, krijg je in een overzicht informatie. De informatie is afkomstig van Wikipedia. Daarnaast wordt jouw vondst aan je eigen persoonlijke collectie toegevoegd, zodat je deze altijd weer kan terugvinden. En als klap op de vuurpijl krijg je ook nog eens badges, die in de vorm van overwinningen weergeven hoe onderzoekend jij bent! Erg leuk, want om gebruik te maken van de app hoef je geen persoonlijke informatie te delen. Wel is het mogelijk om naar voorkeur de locatiegegevens van je toestel te delen. Zo kan de app je een overzicht geven van de flora en fauna van de omgeving waarin je jezelf op dat moment begeeft.

badges

Landschapsfotografie

Ben je als dieren, landschaps- of macrofotograaf graag in de natuur? Dan is Seek de perfecte app voor jou om een persoonlijke collectie op te slaan en te delen met anderen. Zo weet je precies wat voor plant of dier je op de foto hebt gezet en waar dit was. Wil je graag je natuurfoto’s naar een hoger niveau brengen? Volg dan een van de volgende workshops bij ons Landschapsfotografie, Macrofotografie en Vossen Fotografie.

Reacties (4)

Ik ben benieuwd of wat de voorgaande reactie waar is.
Dat zou misleidend zijn heb het nergens kunnen lezen.

Wij hebben het niet kunnen vinden en tot nu toe ook geen reactie van Ingrid ontvangen waar ze het gezien had.

Seek gratis ? Vergeet het maar… proefversie voor beperkte tijd en daarna € 1,99 per week !!!!
Duur appje zou ik zeggen !

Hi Ingrid,

Waar heb jij deze informatie gevonden? Wij kunnen het nergens vinden en daarnaast gebruiken wij het al een aantal weken gratis.

Laat een reactie achter