Noiseless AI extensie in Luminar Neo

Luminar Neo wordt op 30 augustus uitgebreid met een nieuwe extensie, namelijk Noiseless AI. Dit is vrij kort na de lancering van de uitbreiding HDR Merge, maar uit het persbericht van Skylum blijkt dat ze nog veel meer plannen hebben voor de rest van dit jaar. Wat doet Noiseless AI precies, welke andere extensies komen er nog aan en wat zijn de kosten hiervan? Je leest het allemaal in dit artikel. Ben je nog helemaal niet bekend met Luminar Neo? We hebben een uitgebreid artikel geschreven over de mogelijkheden van Luminar Neo.

Noiseless AI: Ruis verwijderen als een pro

Ruis verwijderen in Luminar Neo? Dat kon toch al? Dat is helemaal juist. Onder het filter ‘Ontwikkelen (RAW)’ is een mogelijkheid om ruisreductie toe te passen, maar zoals veel fotografen weten gaat het verminderen van beeldruis vaak samen met het verlies van details. Foto’s zien er zachter uit en de scherpte neemt een beetje af. Met de uitbreiding Noiseless AI is dat niet meer het geval. Je kunt beeldruis verwijderen terwijl de meeste details zichtbaar blijven. Het beste van beide werelden dus.

Naast het betere resultaat, heb je met Noiseless AI ook meer controle over hoe en waar de ruis precies verwijderd moet worden. Het verwijderen van ruis gaat op basis van een slim algoritme waardoor bijvoorbeeld meer ruis verwijderd zal worden, de plaatsen waar ruis vaak het meest opvalt. Naast voorinstellingen om ruis op een laag, middelmatig of hoog niveau te verwijderen, kun je het ook handmatig instellen met luminantieruis, kleurruis en een details schuifbalk.

Noiseless AI ruis verwijderen in Luminar Neo

Nieuwe uitbreidingen in Luminar Neo

Na Noiseless AI en HDR Merge, is Skylum nog niet klaar met Luminar Neo. Ze hebben als doel alle bewerkingen die jij als fotograaf zou willen maken, mogelijk te maken in Luminar Neo. Er wordt nog gewerkt aan 5 andere extensies. 4 van deze extensies zullen in november 2022 uitgebracht worden, 1 extensie in december. Wat deze extensies precies doen blijft nog even geheim.

Update 28 augustus 2022
Inmiddels heeft Skylum bekend gemaakt dat na Noiseless AI (Ruisvrij AI) de volgende 2 extensies beschikbaar komen in november:
Upscale AI: voor het uitvergroten van foto’s naar een hogere resolutie op een natuurlijke wijze
AI Background Removal: verwijderen eenvoudig de achtergrond in een foto, zodat het onderwerp vrij komt te staan (dit werkte al voor portretfoto’s, maar met deze extensie werkt het bij ieder onderwerp.

Update 26 september 2022
De vijfde extensie is inmiddels ook bekendgemaakt en zal later dit jaar beschikbaar komen:
– Focus stacking: optimaliseer de scherpte met maximaal 100 foto’s die samengevoegd kunnen worden.

Luminar Neo extensies 2022 kopen

Noiseless AI kopen en aan Luminar Neo toevoegen

Maak jij vaak foto’s op hoge ISO-waarden? Dan zal deze Luminar Neo extensie zeker interessant zijn voor jou. Mocht je zelden foto’s maken op hoge ISO-waarden dan is het waarschijnlijk niet de moeite waard. Wat is de prijs van Noiseless AI in Luminar Neo? Het ligt aan je voorkeuren (eenmalig bedrag of abonnement) en welke software van Skylum jij al hebt. Hieronder volgt een compleet overzicht. Let op, er staan diverse aanbiedingen die nu van toepassing zijn en later misschien niet meer.

Voor nieuwe klanten die nog geen Luminar Neo hebben

Abonnement
Luminar Neo + alle extensies | €14,95 p/m of €99,- per jaar
Onze €10,- kortingscode MDR-NEO is alleen toepasbaar op het jaarabonnement

Eenmalig bedrag
Luminar Neo: €109,-
Luminar Neo extensies: €229,- (normaal €299,-)

Voor Luminar Neo gebruikers zonder HDR MERGE

Abonnement
Luminar Neo + alle extensies | €14,95 p/m of €69,- voor het 1e jaar en daarna €99,- per jaar
Onze €10,- kortingscode MDR-NEO is alleen toepasbaar op het jaarabonnement

Eenmalig bedrag
Luminar Neo extensies: €179,- (normaal €299,-)

Voor Luminar Neo gebruikers met HDR MERGE

Abonnement
Luminar Neo + alle extensies | €14,95 p/m of €49,- voor het 1e jaar en daarna €99,- per jaar
Onze €10,- kortingscode MDR-NEO is alleen toepasbaar op het jaarabonnement

Eenmalig bedrag
Luminar Neo extensies: €119,- (normaal €299,-)

HDR Merge was eerder los te koop voor €49,- (of €39,- voor early birds), maar dat bedrag wordt dus netjes van het pakket met extensies gehaald, zodat je daar niet dubbel voor hoeft te betalen.

Voor Luminar AI, Luminar 4 en Aurora HDR gebruikers zonder Luminar Neo

Abonnement
Luminar Neo + alle extensies | €14,95 p/m of €79,- voor het 1e jaar en daarna €99,- per jaar
Onze €10,- kortingscode MDR-NEO is alleen toepasbaar op het jaarabonnement

Eenmalig bedrag
Luminar Neo: €99,- (normaal €149,-)
Luminar Neo extensies: €179,- (normaal €299,-)

Luminar Neo of extensies kopen met korting

Heb jij nog geen Luminar Neo en lijkt dit fotobewerkingsprogramma interessant? Of heb jij wel Luminar Neo en heb je interesse in de extensies? Via de onderstaande knop kun je naar de website van Skylum gaan, de ontwikkelaar van Luminar Neo, om de aankoop te realiseren. Bij de aankoop van de Luminar Neo zelf kun je de kortingscode MDR-NEO gebruiken voor €10,- korting. Deze kortingscode is niet geldig in combinatie met eventuele andere kortingen. Daarnaast is de korting niet van toepassing op de abonnementsvormen en de extensies.

Hoe goed werkt Noiseless AI?

Aangezien deze extensie gisteren pas is aangekondigd, hebben wij nog niet kunnen testen. Dit zullen wij zeker gaan doen, omdat het aantal programma’s/plugins om ruis te verwijderen steeds groter wordt. Veel Lightroom gebruikers maken bijvoorbeeld geen gebruik meer van de ruisreductie in Adobe Lightroom, omdat andere plugins, zoals NoNoise AI van On1 en DeNoise AI van Topaz betere resultaten geven. Wij zijn heel erg benieuwd of Noiseless AI zich aan dat rijtje toevoegt.

Reacties (4)

Blijkbaar gaat Luminar langzaam maar zeker over op een abonnements vorm.
Erg jammer want het was juist prettig dat je uitbreidingen als updates kreeg of bij kon kopen.
Het is een vorm van klantenbinding waar ik echt niet blij van wordt.

Helemaal mee eens!

Hoi Marc
Krijgen we dan ook een cursus luminar neo plus extensies

Afhankelijk van wat Skylum besluit te gaan doen met Luminar Neo, zal er waarschijnlijk een Luminar Neo cursus komen. Het hangt er even vanaf of ze op Luminar Neo blijven doorbouwen (dus ook de komende jaren) en niet iedere keer een hele nieuwe versie lanceren, waardoor je de catalogus niet kunt meenemen naar de nieuwe versie.

Laat een reactie achter