Mooie foto’s maken met een drone

Leuk dat je kijkt naar deze nieuwe video van De Rooij Fotografie. We gaan het hebben over drone fotografie. Fotograferen met een drone is heel anders dan fotograferen met een fotocamera. Het perspectief is compleet anders. Je kan hele andere typen foto’s gaan maken. Foto’s die je voorheen alleen vanuit een helikopter of vliegtuig kon maken. Al met al zijn er veel meer mogelijkheden als je een drone hebt. Ik neem je mee naar mijn scherm zodat ik je een idee kan geven wat je voor foto’s kunt maken met een drone en waaraan je moet denken betreft compositie. Kijk mee!

In deze video’s laat ik je foto’s zien via de website 500px.com, het is een ontzettend goede inspiratiebron. Je zal je bij het zien van deze foto’s afvragen of deze foto’s gemaakt zijn met of zonder toestemming. Die zitten er ongetwijfeld tussen. Wil je weten wat de regels zijn en waar je mag vliegen in Nederland en het buitenland? Bekijk dan ons vorige artikel met bijbehorende video.

Wat ik het allerlmooist vind aan drone fotografie vind ik foto’s die recht naar beneden zijn gemaakt. Dan geeft een compleet andere blik op de wereld en zorgt voor een heel mooi resultaat, een beetje abstract en een bijzondere kijk op de wereld. Dit is een van de manieren waarop je je drone kunt inzetten.

Waar je verder rekening mee moet houden als je met een drone gaat fotograferen is de plaatsing van je onderwerp. Daarbij is de hoogte waarop je vliegt en je onderwerp vastlegt belangrijk. In de video zie je een foto met een vuurtoren. Door de hoogte wordt de vuurtoren losgemaakt van de achtergrond en kan je echt de focus leggen op de vuurtoren, anders dan wanneer je op de grond zal staan. Nou, deze en andere tips geef ik je in onderstaande video.

4 responses on "Mooie foto's maken met een drone"

  1. Hallo Mike, ik vlieg zelf ook af en toe met een drone en wel met een 4 K camera. Ik hoor jouw daar niets over zeggen en dat mis ik wel een beetje. Ik vind de getoonde foto’s niet scherp en dat is jammer. Ik monteer ook in 4K met een 4K monitor en kan ze dan op een 4K TV groot beeld 124 cm inlezen. Het zijn dan werkelijk schilderijen. en dat zag ik aan de getoonde foto’s nou niet direct. Ik zelf publiceer niet en doe geen uploads om processen te voorkomen en dus alleen voor eigen gebruik. Anders heb je ook zo de belastingdienst achter je broek aan, zij denken dat je profeesioneel bezig bent. Veel succes, ik moest dit even kwijt . Met vriendelijke groet Auke.

    • Ik ben het helemaal met je eens dat je met een 4K camera veel betere foto’s maakt, maar deze video ging niet echt over de fotokwaliteit zelf, meer over de perspectieven / composities die je vanuit de lucht kan maken.

  2. Jan Willem Tunderman12/04/2018 at 17:16Beantwoorden

    Hoi Mark,

    Rond 2002 ben ik met KAP begonnen. Zie vliegerperspectief.nl Aan deze site heb ik al een jaar of 6 niets meer gedaan maar ik krijg toch nog steeds bezoekers dus ik laat het maar voor wat het is. Een jaar of 7 geleden ben ik met drone fotografie begonnen maar ik ben daar nu klaar mee en wil toch weer terug gaan naar KAP. Je zal begrijpen dat ik met het drone vliegen totale vrijheid had. Het publiek vond het ook leuk. Dat is de laatste 2 jaar sterk verandert. Men associeert het met spionage, wapens, camera’s ed. Als je tegenwoordig ergens gaat vliegen krijg je al snel het verzoek of je op wil zouten… Hhhhh. Ik zal wel eens wat drone-foto’s op het net zetten. O ja. Met de vlieger heb ik ook foto’s gemaakt met een SIGMA 4,5 mm lens. 360 graden circular. Leuk hoor!

    • Mooie foto’s staan er op je website. Het is inderdaad waar dat je al snel de aandacht trekt als je met een drone gaat vliegen. Zelf geef ik er de voorkeur aan om op wat rustigere locaties met de drone te vliegen, zodat ik lekker rustig te werk kan gaan.

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

MELD JE GRATIS AAN VOOR FOTOGRAFIE TIPS (2x MAAND)

top
© COPYRIGHT 2011 - 2020 DE ROOIJ FOTOGRAFIE