LUMINAR 4 - EEN UITGEBREID FOTOBEWERKINGSPROGRAMMA

Luminar 4 van Skylum is een relatief nieuw fotobewerkingsprogramma, maar weet ondanks dat zijn slag te slaan in de wereld van de fotobewerking. De meest bekende fotobewerkingsprogramma’s Adobe Lightroom en Adobe Photoshop ondervinden hevige concurrentie van Luminar 4 en dat is uiteraard met goede redenen. In dit artikel lees je meer over het fotobewerkingsprogramma en hoe Luminar 4 zich op unieke wijze verhoudt tot Adobe.

€10,- KORTINGSCODE
VOOR LUMINAR 4

GEBRUIK
KORTINGSCODE:
DEROOIJ

ALLEEN GELDIG VIA
DEZE LINK

Je koopt de software niet via ons, maar via de website van Skylum, de ontwikkelaar van Luminar 4

WAT IS LUMINAR 4?

Luminar 4 is een fotobewerkingsprogramma van Skylum (voorheen Macphun). Het programma dat sinds 2016 op de markt is en inmiddels al vier grote upgrades heeft gehad is bijna niet meer weg te denken uit de wereld van fotobewerking.

Dit heeft verschillende oorzaken:
– Luminar 4 heeft veel bekende, maar ook unieke mogelijkheden voor fotobewerking en fotobeheer, zoals het veranderen van de lucht.
– Luminar 4 werkt met Artificial Intelligence, waarmee het programma op een slimme wijze naar foto’s kan kijken. Daardoor kan de gebruiker snel en vlekkeloos bewerken.
-Luminar 4 heeft een hoog gebruikersgemak.
– Adobe Lightroom zal alleen nog verkrijgbaar zijn met een abonnement van €12,09 p/m terwijl je voor Luminar 4 slechts €70 euro betaald (€60,- met de bovenstaande kortingscode)

Tot nu toe is Adobe Lightroom nog het meest populaire fotobewerkingsprogramma, maar er zijn verschuivingen te zien. Het is mooi om te zien dat Luminar 4 functionaliteiten van de meest populaire programma’s en plugins heeft samengevoegd in één programma. Zo kan je in Luminar 4 RAW foto’s bewerken (op een vergelijkbare manier als Lightroom en Camera RAW van Photoshop), kan je werken met lagen (zoals in Photoshop) en kan je mooie filters toepassen (zoals de presets van Lightroom en de filters van NIK Collection). Daarnaast heeft Skylum ook Libraries toegevoegd aan Luminar. Dit is een fotobeheer module. In de eerdere versie, Luminar 2018, ontbrak deze module nog.  Al met al is het een heel compleet programma waar iedere fotograaf veel plezier van heeft.

 

luminar 4 library bibliotheek

Libraries van Luminar 4

RAW FOTO'S BEWERKEN IN LUMINAR 4

Als je al een beetje bekend bent met RAW fotobewerking dan zal het bewerken van foto’s in Luminar 4 geen groot probleem zijn. De mogelijkheden die je hebt in Luminar zijn vergelijkbaar met Adobe Lightroom en Camera RAW van Photoshop CS, CC en Elements. Pas eenvoudig je witbalans en belichting aan en haal het maximale uit je hooglichten en schaduwen. Ook voor het verbeteren van de kleuren kan je binnen Luminar terecht. Het verhogen/verlagen van de verzadiging kan direct over de gehele foto toegepast worden, maar ook in specifieke kleuren (8 kleuren zijn gespecificeerd). Ook vind je opties zoals contrast, ruisreductie, verscherpen en lenscorrecties in het fotobewerkingsprogramma.

raw foto's bewerken met luminar 4

KORTINGSCODE LUMINAR 4

Ben jij enthousiast over de mogelijkheden van Luminar 4 en heb je het besluit genomen om dit fotobewerkingsprogramma te kopen? Gebruik dan deze link en gebruik de kortingscode DEROOIJ zodat je €10,- korting krijgt op de volledige versie van Luminar of de upgrade versie (de upgrade versie is alleen voor als je een oudere versie van Luminar hebt). De kortingscode is geldig voor zowel de Mac als Windows versie.

Via de bovenstaande link kom je op de website van Skylum terecht, de ontwikkelaar van Luminar 4. Zij zijn de enige aanbieder die het fotobewerkingsprogramma verkopen.