Luminar 4: Het nieuw AI Structure filter

Aan het einde van de herfst komt Luminar 4 uit. Skylum, de ontwikkelaar van Luminar, laat beetje bij beetje meer los over de nieuwe mogelijkheden die Luminar 4 heeft ten opzichte van Luminar 3. Vorige maand werd het Sky Replacement filter aangekondigd waarmee je op een eenvoudige manier de lucht kunt vervangen, vandaag kondigen ze het AI Structure filter aan.

Wat is het AI Structure filter?

Zoals de naam al zegt gaat dit filter over Structure (structuur). Je kunt structuren van onderwerpen versterken. Als je Luminar al gebruikt of onze online cursus volgt dan heb je al kunnen zien dat Luminar 3 beschikt over een Structure filter. Het verschil in de naamgeving van het nieuwe filter zijn de letters AI die staan voor Artificial Intelligence (artificiële intelligentie). In simpele woorden… het is een filter dat slim is en op basis van honderdduizenden geanalyseerde foto’s weet waar wel structuur toegevoegd moet worden en waar niet.

Structure in vergelijking met AI Structure

Een nadeel van het huidige Structure filter is dat het structuur probeert toe te voegen over de hele foto. Stel je gaat een landschapsfoto bewerken. Het is vaak mooi om extra structuur toe te voegen aan gras en bomen, maar aan een blauwe lucht valt weinig structuur toe te voegen. Met het Structure filter ging Luminar 3 dat toch proberen en dat resulteert in een korrelige lucht. Het AI Structure filter is slim genoeg om de egale delen, zoals de lucht te herkennen en daar géén structuur toe te voegen. In de onderstaande video wordt dit heel duidelijk zichtbaar.

Pre-order Luminar 4

De pre-sale van Luminar 4 is al gestart en je kunt kiezen uit verschillende opties. Voor welke optie je gaat is afhankelijk of je Luminar 3 al hebt of van hoe snel je met Luminar wilt beginnen. Hieronder in het kort de opties:

Luminar 4 met korting
 

Wat is jouw ervaring met Luminar?

Gebruik jij Luminar 3 al een tijdje? Wij zijn benieuwd naar jouw bevindingen. Voldoet het programma aan je verwachtingen? Gebruikte je hiervoor een ander fotobewerkingsprogramma? Laat het weten door hieronder te reageren.

Delen met je fotografie maatjes via:

6 responses on "Luminar 4: Het nieuw AI Structure filter"

 1. Luminar 3 heeft vele problemen gekend in het begin en bij mij nooit goed gewerkt. Start niet of heel traag op, bibliotheek werkt niet of traag enz. Dit in tegenstelling tot zijn voorgannger Luminar 2018, dat vond ik goed werken. Volgens mij is Luminar Flex, wat ik ook heb, hetzelfde als Luminar 2018 en dat werkt prima. Luminar 4 zal ik niet snel aanschaffen als dat net zo werkt als Luminar 3 is het zonde van het geld.

  • Er zijn inderdaad wat onverklaaarbare redenen waarom Luminar 3 voor de ene persoon goed werkt en voor de andere persoon niet. Je kunt natuurlijk ook eerst een proefversie van Luminar 4 downloaden zodra deze uit is. Misschien werkt dat wel weer erg goed.

 2. Ik heb een poosje terug Luminar 3 aangeschaft, is het nu zo dat daar niets meer aan wordt gedaan ?
  Dan mogen we nu Luminar 4 aanschaffen en een aantal maanden later zeker weer Luminar 5.

  • Zo gaat dat eigenlijk met alle fotobewerkingsprogramma’s die niet op abonnementsbasis zijn. Meestal brengen ze 1x per 1 à 1,5 jaar een grote update uit met nieuwe mogelijkheden. Dus Luminar 5 zal waarschijnlijk pas eind 2020 of begin 2021 verschijnen.

   Per grote update moet je eigenlijk even voor jezelf kijken of je de updates de moeite waard vindt. Zo niet, dan kun je gewoon de oude versie (in dit geval Luminar 3) blijven gebruiken zolang je wilt zonder nieuwe betalingen.

 3. Wat doet AI structure met een gelaat van een persoon?

  Bedankt
  Chris

  • Het zal een beetje van de huid afhangen, maar een vrij gladde huid blijft onaangetast en delen waar structuur te zien is (zoals wimpers of een eventuele snor/baard) zullen wel van extra structuur voorzien worden.

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE