Lange sluitertijd fotografie met een iPhone

In deze video laat ik je zien hoe je een live foto kunt maken met de iPhone. Het is een functie die vanaf de iPhone 6s in de camera van Apple zit (mits je iOS 11 of nieuwer hebt). Een live foto is eigenlijk een heel kort filmpje van ongeveer een seconde. Nu is dit niet zo spectaculair, maar je kan er leuke dingen mee doen, waaronder een lange sluitertijd effect creëren. Ik neem je mee naar mijn telefoon en laat je zien hoe dit werkt.

De foto in het voorbeeld is gemaakt met de livefunctie van de iPhone. Wat doet die livefunctie precies? In het voorbeeld zie je dat het water en het verkeer op de brug heel kort bewegen. Als je vervolgens omhoog ‘veegt’, dan verschijnt er een ander scherm met opties en effecten. Hij staat sandaard op live, maar die kan je aanpassen. Je kunt hem bijvoorbeeld op herhaal zetten, dan blijft het effect zich herhalen. Achteraan vind je de functie ‘lange sluitertijd’ waarmee je meteen een verandering ziet plaats vinden. Het water wordt namelijk glad, het effect wat je kan bereiken als je fotografeert met lange sluitertijd.

We horen graag je feedback! Laat ons even weten of dit nieuw voor je was en wat je van deze video’s vindt over iPhone fotografie. Bekijk ook onze andere video’s over smartphone fotografie.

 

 

Mini Cursus Fotografie - Meld je gratis aan

Gratis mini cursus fotografie

Voor alle bezoekers van onze website hebben wij een speciale mini cursus (gratis) klaargezet. Ruim 15.000 bezoekers hebben deze mini cursus gevolgd en daar hebben wij veel positieve reacties op ontvangen.

Je kan gratis aanmelden en je ontvangt in de komende dagen het volgende:

 • eBook met 7 uitgebreide fotografie tips
 • 2 Whitepapers over avondfotografie
 • 2 Online videolessen over fotografie
 • 37 Extra fotografie tips
 • 1 Webinar over fotobewerking
Delen met je fotografie maatjes via:

15 responses on "Lange sluitertijd fotografie met een iPhone"

 1. Nooit geweten! Maar ik kom van de iPhone 6 (waar het dus niet op zat) Heb nu een X en ga er mee experimenteren, bedankt voor de uitleg! 🙂

 2. Super tip! Net als vele anderen had ik ook geen idee wat het nut en/of de mogelijkheden met de Live Functie is. Leuk om mee te gaan experimenteren en zo veel mogelijk uit de iPhone camera te kunnen halen. Bedankt voor deze uiteg Mark

 3. Heel handig Marc, duidelijke presentatie .
  Vooral goed ingesproken . Vaak is dat zo afgeraffeld . Luister graag naar jouw video’s

 4. Hartstikke leuk zo’n tip. Altijd leuk je tips om wat van te leren! Bedankt Mark.

 5. Ha die Mark, Heel erg bedankt, nu weet ik eindelijk waar die ‘live’ functie goed voor is! Groet, Marcelle

 6. geweldige tip want met mijn compact kan ik geen ND filter monteren om dat effect te krijgen.

 7. Is het voor de Iphone na de 6? Op mijn Iphone 6 met iOS11.4 is het niet beschikbaar.

 8. Goede tip, fijn dat je dit deelt. Ik wist dit niet, ga het snel uitproberen.

 9. Wat gaaf, dit wist ik helemaal niet. Heb me altijd afgevraagd wat nou het nut was van de Live functie en had hem ook altijd uitstaan. Hele fijne tip om eens mee te gaan spelen!

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE