iPhone foto’s ontdubbelen met Gemini Photo

Eerder schreven wij al over Gemini 2 waarmee je dubbele foto’s op je Mac kunt opsporen. Nu is er een iOS app van Gemini voor de iPhone en iPad!

Je kent het wel, je krijgt een melding op je iPhone dat de (cloud)opslag bijna vol zit. Al die jaren heb je enthousiast foto’s en video’s gemaakt en nu past er opeens niets meer bij. Stiekem weet je ook wel dat lang niet alle foto’s het waard zijn om te bewaren en dat er ook nog genoeg dubbele of vergelijkbare foto’s op de iPhone staan. Je maakt van situaties immers meerdere foto’s om er zeker van te zijn dat er in ieder geval één goede foto. Achteraf vergeten we alleen foto’s te verwijderen. De app Gemini Photo is hiervoor de ideale assistent die netjes alle dubbele en vergelijkbare foto’s opzoekt. Je hoeft alleen nog maar een akkoord te geven of de geselecteerde foto’s verwijderd mogen worden. Op deze manier bespaar je veel ruimte op je iPhone zonder er zelf veel tijd aan kwijt te zijn.

Wat is Gemini Photo?

Gemini Photo is dus een slimme app die duplicaten kan opsporen in de duizenden foto’s die jij gemaakt hebt. Dit wordt gegaan op basis van opnamedatum, maar ook op basis van wat er in de foto te zien is. Zodra je de app opent wordt er aangegeven hoeveel vergelijkbare foto’s er op je telefoon staan en hoeveel duplicaten. Als je naar één van deze categorieën gaat kun je zien hoe vaak een bepaalde foto opgeslagen is en krijg je direct een knop te zien om de duplicaten te verwijderen.

Zodra je op ‘Verwijder 4 Duplicaten’ drukt krijg je een melding of je deze handeling aan Siri wilt koppelen. Op die manier kun je voortaan op basis van spraak duplicaten verwijderen. De standaard ingestelde zin is “Snelle opruiming”. Deze functie is optioneel en kun je ook negeren door links bovenin op ‘Annuleer’ te drukken. Daarna krijg je nog een extra melding of Gemini de foto’s echt mag verwijderen. Als je dit bevestigd dan worden de foto’s verplaatst naar het album Recent verwijderd. Daar kun je ze uiteindelijk definitief verwijderen of zal dit automatisch na 30 dagen gedaan worden.

Op dezelfde manier kun je vergelijkbare foto’s verwijderen. Gemini doet direct een suggestie van de beste foto is. Je selecteert alle foto’s die je wilt verwijderen. Mocht je het niet eens zijn met de Beste Keuze van Gemini dan kun je dit eenvoudig aanpassen door een andere foto te deselecteren, want dan zal die niet verwijderd worden. Als je de burst mode (continue opname) van de iPhone camera regelmatig gebruikt dan merk je dat Gemini veel vergelijkbare foto’s selecteert. Dit is juist goed, want uiteindelijk is maar één foto de beste. Dat ruimt lekker op!

Is er alleen een Gemini iOS app?

Ja dat klopt, helaas is er (nog) geen app voor Android. Misschien dat deze in de toekomst wel beschikbaar is, maar daar hebben wij geen concrete berichten over gehoord. Doordat de app voor iOS is kun je deze app niet alleen op de iPhone, maar ook op de iPad gebruiken.

Is Gemini gratis?

Helaas is Gemini niet helemaal gratis, maar de tijd die je ermee bespaart is het dubbel en dwars waard. Het downloaden van de app vanuit de App Store is in principe gratis, maar om er continu gebruik van te kunnen maken betaal je €4,99 per maand of €19,99 per jaar.

Gemini Photo downloaden

Lees je dit op je iPhone of iPad? Via deze link kun je Gemini Photo direct downloaden. Veel plezier met de app en laat zeker je bevindingen over de app even weten door hieronder te reageren.

0 responses on "iPhone foto's ontdubbelen met Gemini Photo"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

MELD JE GRATIS AAN VOOR FOTOGRAFIE TIPS (2x MAAND)

top
© COPYRIGHT 2011 - 2020 DE ROOIJ FOTOGRAFIE