De beste fotografie handschoenen

Fotograferen kan het hele jaar door. Toch kunnen de koude dagen je ervan weerhouden erop uit te gaan. Koude handen maken het lastig om de camera te bedienen. Gelukkig is er een aardig aanbod handschoenen beschikbaar, die speciaal zijn ontworpen voor fotografen. In deze blog behandelen we diverse merken, zoals Vallerret, The Heat Company en Stealth Gear. Vind samen met ons jouw ideale handschoenen voor deze winter!

Inhoud van dit artikel
1. Fotografie handschoenen (video)
2. Stealth Gear
3. Vallerret
4. The Heat Company

Fotografie handschoenen

Wanneer je op zoek gaat naar fotografie handschoenen, is het slim om te kijken naar het doel. Heb je simpelweg handschoenen nodig voor meer grip, of gebruik je de handschoenen omdat je gauw koude handen krijgt? Bekijk de verschillende handschoenen via de video.

Stealth Gear – Ultimate Freedom Fleece Gloves Eagle

Ultimate Freedom Fleece Gloves Eagle |€ 16,99

Het fleece materiaal zorgt ervoor dat je gelijk warmte voelt. Deze handschoenen geven de ultieme vrijheid, zoals de naam al luidt. Het is namelijk mogelijk om de vingertoppen beschikbaar te houden en, indien je het koud krijgt, je vingers weer goed in te pakken. Daarnaast is deze handschoen ook nog voorzien van een want. Daardoor heb je nog meer warmte dan een gewone handschoen met gescheiden vingers. Handig wanneer je bijvoorbeeld eventjes niet aan het fotograferen bent. Daarnaast hebben deze handschoenen een vakje, waar je wat batterijen, sd-kaarten of een warmte-pad in kunt doen. Een tip is om de handschoen in een iets kleinere maat te kopen. De stof rekt wat mee, waardoor de isolatie op den duur wat minder goed is. De koude lucht die er dan nog tussen kan komen verlaagt dan de effectiviteit.

vallerret – Markhof Pro 2.0

Markhof Pro 2.0 | € 74,95

De Vallerret handschoenen hebben een strak design en zitten mooi strak om de hand. In tegenstelling tot de Stealth Gear handschoenen, kun je bij de Vallerret handschoenen enkel de duim- en wijsvingers terugklappen. Eigenlijk gebruik je deze vingers ook het meeste tijdens het fotograferen. In de omgeklapte vingertoppen zit een magneetje, zodat deze ook niet in de weg gaan zitten tijdens het fotograferen. Daarnaast houd je de andere vingers zo warm, waardoor je in zijn totaliteit ook minder warmte verliest. Verder bevat de handschoen een handige structuur om meer grip te krijgen op de camera. Ook deze handschoenen bevatten een extra vakje voor eventuele geheugenkaartjes of batterijen. In de praktijk was het echter wat lastiger om weer warme vingers te krijgen, wat mogelijk door de nog zichtbare opening bij de duim en wijsvinger kwam.

Bij Vallerret zijn er echter meerdere soorten handschoenen. Aan de hand van de schaal, uitgebeeld met een sneeuwvlok, kun je zien hoe warm de handschoenen zijn.

The heat company

The heat company – Diverse soorten onderhandschoenen

De handschoenen van de Heat Company bestaan uit twee lagen. De handschoenen zijn gigantisch van formaat om voldoende isolatie te kunnen bieden. Er zijn zo’n 7 à 8 diverse onderhandschoenen, welke goed strak om de hand zitten. Deze handschoenen kunnen ook touchscreens bedienen. De onderhandschoenen zijn al relatief warm, maar over de handschoenen kun je nog wanten dragen. Een voordeel van deze want is dat je hem supersnel om kunt slaan. De magneet zorgt dat de handschoen op zijn plek blijft. Wanneer je het weer koud krijgt, of even gestopt bent met fotograferen, kun je hem zo weer omslaan. Verder zit er een handige armband aan, zodat je de want ook los aan je pols kunt dragen. Verder kun je de pols extra strak trekken, zodat je geen last krijgt van koude lucht in je handschoen.

Terugkomend op de heat-pads. Deze handschoenen bevatten een handig vakje, waarin je de heat-pad kunt stoppen. De pad wordt niet super heet, maar wel lekker warm, met name de bovenkant van je hand. Zo’n heat-pad kun je overigens ook bij andere handschoenen in het vakje stoppen.

Warm blijven tijdens de winter

Natuurlijk is het belangrijk om je handen warm te houden, maar vergeet niet dat het warm houden van je voeten net zo belangrijk is. Zorg voor extra dikke sokken en draag bij voorkeur schoenen met een wollen binnenkant. Zorg er daarnaast voor dat ook het hoofd, voorhoofd en je oren goed beschermd zijn. Daarnaast raden we ook aan de temperatuur van de camera goed in de gaten te houden. Condensatie kan namelijk een gevaar zijn. Wanneer het vriest kunnen de condensatiedruppels op en mogelijk zelfs in de camera bevriezen. In onze blog beschrijven we hoe je de camera het beste tegen deze temperaturen kunt voorbereiden.

Welke handschoen gebruik jij momenteel en waarom raad je deze aan? Laat het ons weten in een reactie!

Reacties (4)

The Heat Company, ik heb diverse diktes en modellen en als handschoenen daar overheen de wanten van hetzelfde merk, type Heat Softshell, maar die laatste wil ik nog graag een keer vervangen door een paar dikkere leren wanten. Maar met de combi van Merino liner en de Softshell kom ik hier in Nederland al een heel eind. De heatpads om in de handschoenen te stoppen werken prima, van die subtiele warmte kan ik een hele dag lang genieten.

Hoi Mark,
Heb vandaag van de Heat Company 2 paar handschoenen binnengekregen die je zowel afzonderlijk als over elkaar heen kan aantrekken. Een setje merino wol en soft shell, dan moet afgelopen zijn met halfbevroren vingers :-).

Ik heb in september 2021 de onderhanschoenen en wanten van the heat company aangeschaft, voor ik naar IJsland ging. Ik en er zeer tevreden over.

Hoi Mark, ik gebruik meestal ( als het niet te koud is) handschoenen die ook wel door vissers gebruikt worden, daar kan je ook de vingers van vrijmaken door ze dubbel te vouwen en blijven dan met klittenband vast zitten.
Zijn er vaak in neopreen uitvoering maar ook wel in andere materialen.

Laat een reactie achter