Burcht Eltz in Duitsland (Foto & Verhaal)

Al enige tijd speelde ik met de gedachte om naar het Moezelgebied in Duitsland te rijden. De natuur is daar beeldschoon en overal zijn leuke, pittoreske dorpjes te vinden. Een ideale bestemming om een dag foto’s te maken en dat op ruim vier uur rijden van mijn woonplaats Rotterdam. Het moment, de herfstvakantie, leende zich er juist nu uitermate goed voor. In het herfstseizoen komt de diversiteit in kleur in de natuur heel goed tot zijn recht. Na wat speurwerk op internet en Instagram kwam ik al vlug op het gebied rondom Wierschem en Cochem terecht. Via Google Maps kon ik vervolgens mooi gebruik maken van de live-view functie om zo van tevoren mooie fotolocaties te spotten.

Na ruim vier rijden kwam ik op mijn eerste locatie, het plaatsje Cochem. Van daaruit ging mijn rit verder langs rivier de Moezel en onderweg kwam ik mooie fotolocaties tegen. Uiteindelijk kwam ik na wat omwegen bij Burcht Eltz terecht, een burcht gebouwd in 1157 in het plaatsje Wierschem. De burcht is te bereiken via een steile weg naar beneden. In die weg bevinden zich een aantal bochten en geven je al een fantastisch uitzicht op dit juweeltje. Vanaf de weg kon ik vanaf mijn statief al mooie plaatjes schieten. Doordat het deze dag erg bewolkt was, werden mijn sluitertijden langer en was een statief absoluut geen overbodige luxe. Investeer daarom echt in een goed statief en neem dit altijd mee als je op pad gaat, ook overdag!

Ik besloot de weg verder naar beneden te volgen en kwam uiteindelijk bij de burcht uit. Na wat proeffoto’s gemaakt te hebben besloot ik een foto frontaal van voren te nemen. Daarbij wilde ik de regel van derden toepassen. Doordat het behoorlijk bewolkt was die dag, was het nodig om mijn ISO iets op te schroeven naar ISO 500. Op deze manier kon ik toch nog met een redelijk snelle sluitertijd de foto maken. Om de burcht volledig in beeld te krijgen heb ik mijn 24-240 mm objectief gebruikt. Ik had ook een 14mm groothoekobjectief bij mij, maar daarmee verdween de burcht een beetje in het niet. Ik wilde juist het grootse van dit kasteel goed op de foto naar voren laten komen met op de achtergrond de diverse kleuren van het woud.

 

EXIF: 28mm, F7.1, 1/60 sec, ISO 500

 

In de nabewerking in Lightroom heb ik de hooglichten een flink stuk naar beneden moeten trekken. Hierdoor kwam er meer contrast in de wolkenpartijen die zich boven de burcht hadden samengetrokken. Dit contrast heb ik nog iets verder aangescherpt door het contrast in de gehele foto iets op te halen, waardoor ook de bomen op de achtergrond iets sprekender worden.

Deze burcht is absoluut de moeite waard om te bezoeken als je in buurt bent. Vanwege het slechte weer heb ik de zonsondergang niet afgewacht en ben ik snel weer de auto in gevlucht, want vlak na het nemen van deze foto begon het flink te regenen. Ik ben echter zeker van plan om hier nog eens naar toe terug te keren en dan met zonsopkomst dit sprookje van een kasteel te fotograferen.

Delen met je fotografie maatjes via:

0 responses on "Burcht Eltz in Duitsland (Foto & Verhaal)"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE