AI uitgebreide lucht in Luminar 4 (AI Augmented Sky)

Voortdurend houdt Skylum, de makers van Luminar 4, zich bezig met het verbeteren van dit populaire fotobewerkingsprogramma. Ben jij Luminar 4 gebruiker? Lees dan snel verder, want vanaf vandaag kun je gebruik maken van een nog uitgebreidere functie om de luchten in jouw foto’s te bewerken. Deze gloednieuwe functie is te gebruiken vanaf Luminar 4 update 4.2. Gebruik daarom altijd de nieuwste versie van Luminar 4 of houdt onze blogs goed in de gaten en mis nooit meer een Luminar update! In dit artikel lees je alles over de nieuwe Luminar 4 functie: AI Augmented Sky (AI uitgebreide lucht).

Inhoud van dit artikel:
1. Wat is AI Augmented Sky
2. Zo werkt het nieuwe AI Augmented Sky filter
3. Luminar 4 aanschaffen

Wat is AI Augmented Sky (AI Uitgebreide Lucht)

Met de nieuwe functie: AI uitgebreide lucht, verbreedt Luminar 4 de opties die je als Luminar gebruiker hebt om bewerkingen uit te voeren aan de lucht. De optie is te vinden onder het creatieve menu, waar de al eerder uitgebrachte AI Sky Replacement ook te vinden was. Met de AI Sky Replacement kon je in een handomdraai de lucht veranderen met Luminar 4. Daarbij was je niet langer meer afhankelijk van fotobewerkingsprogramma’s zoals Adobe Photoshop. Met één simpele muisklik verander je de lucht in een foto. Door de Artificial Intelligence (AI) van Luminar 4 wordt de foto op een slimme wijze gescand. Deze technologie herkent objecten en onderdelen in een foto, waardoor bewerkingen nóg slimmer en sneller kunnen worden uitgevoerd. Met het nieuwe AI Augmented Sky filter is het ook mogelijk om details aan de lucht toe te voegen, zoals vogels of een regenboog. In onderstaande video laten we zien hoe het AI Augmented Sky filter werkt in Luminar 4.

Zo werkt het nieuwe AI Augmented Sky filter

Het nieuwe AI Uitgebreide Lucht filter maakt het mogelijk om details aan de lucht in een foto toe te voegen. Denk daarbij aan vogels, vuurwerk, luchtballonnen of zelfs het Noorderlicht! Dit alles is mogelijk via het creatieve menu van Luminar 4. De Artificial Intelligence weet objecten en de lucht van elkaar te onderscheiden en zorgt er zo voor dat alles zo realistisch mogelijk lijkt. Daarnaast kun je zelf ook nog de grootte en locatie van de wijziging bepalen. In sommige gevallen komt de bewerking niet zo perfect door. Dat heeft voornamelijk te maken met het soort foto. Des te meer details of lagere contrasten in een foto, hoe lastiger het voor Luminar 4 is om de bewerking uit te voeren. Gelukkig maakt het masker het mogelijk om irrelevante onderdelen uit te sluiten, waardoor de bewerkingen steeds realistischer worden.

luminar 4 ai augmented sky zonder bewerking luminar 4 ai augmented sky met bewerking

Luminar 4 aanschaffen

Ben je na het lezen van deze blog van plan om Luminar 4 aan te schaffen? Het is mogelijk Luminar 4 te kopen voor een eenmalig bedrag. Je zit dus niet vast aan maandelijkse kosten en kunt Luminar 4 daardoor altijd blijven gebruiken. Ook is het mogelijk om het fotobewerkingsprogramma te gebruiken op twee computers. Daarnaast kun je altijd gratis gebruik maken van de updates van Luminar 4. Koop je Luminar 4 via De Rooij Fotografie? Dan krijg je ook nog eens een flinke korting. Let wel, dat de korting alleen verrekend wordt via de onderstaande groene knop.

luminar 4 aanschaffen

€138 €89
Bespaar €49!

€163 €99
Bespaar €64!

€262 €169
Bespaar €93!

Reacties (2)

Mag ik mijn licentie van Luminar delen met een fotovriend die niet in Groningen maar in Breda woont?

Je kunt het op 2 computers installeren. Het idee hiervan is dat het wel binnen 1 huishouden is. Ik durf niet te zeggen of ze controleren op IP adressen die de codes activeren.

Laat een reactie achter