Zoeken naar een goede compositie voor een foto

Vaak ga je op pad met de camera en met een bepaald doel. Als je een bepaald doel hebt, dan is het makkelijker fotograferen omdat je al een idee qua foto in je hoofd hebt. Maar zo ga je niet altijd op pad. Het kan zijn dat onderweg iets jouw aandacht trekt waar je een mooie foto van wilt maken, maar het ziet er niet meteen mooi uit. In deze video zie je een reeks foto’s die gaandeweg met wat probeersels en experimenten steeds beter zijn geworden qua compositie zodat jij die voortaan ook toe kunt passen.

Arc du Triomphe

De Arc du Triomphe is een prachtige en veel gefotografeerde locatie in Parijs. Ook de omgeving is mooi. Hoe ga je nu de Arc du Triomphe op de foto zetten? Dit kan op vele manieren. In onderstaand voorbeeld zie je twee verschillende foto’s met in principe dezelfde compositie, maar wel een heel ander gezicht. Voordat deze foto’s werden gemaakt zijn er eerder al veel meer composities gemaakt. Toch blijven deze twee foto’s het mooist. In de video zie je de complete reeks foto’s en legt Mark uit waarom hij uiteindelijk voor deze compositie heeft gekozen en waarom de vorige composities niet werkten.

 

Het maken van een goede foto lukt niet altijd meteen

Je moet soms zoeken naar de juiste compositie. Heb je een compositie gemaakt, maar pakt het je nog niet 100%? Vraag jezelf dan af wat je wel en niet mooi vindt en probeer een andere compositie die je wel 100% pakt. Als je dit niet voor jezelf kunt beantwoorden, dan kan je ook geen betere foto maken. Als je niet weet waarom een foto niet heel mooi overkomt of waarom je iets niet mooi vindt in een foto, dan is het natuurlijk heel moeilijk om dat te verbeteren. Stel die vragen aan jezelf bij het bekijken van jouw foto’s of die van een ander. Het is een heel leerzaam proces waardoor je zelf veel betere foto’s gaat maken.

Bekijk ook al onze andere handige tips in onze gratis online blog.

 

 

Mini Cursus Fotografie - Meld je gratis aan

Gratis mini cursus fotografie

Voor alle bezoekers van onze website hebben wij een speciale mini cursus (gratis) klaargezet. Ruim 15.000 bezoekers hebben deze mini cursus gevolgd en daar hebben wij veel positieve reacties op ontvangen.

Je kan gratis aanmelden en je ontvangt in de komende dagen het volgende:

  • eBook met 7 uitgebreide fotografie tips
  • 2 Whitepapers over avondfotografie
  • 2 Online videolessen over fotografie
  • 37 Extra fotografie tips
  • 1 Webinar over fotobewerking
Delen met je fotografie maatjes via:

0 responses on "Zoeken naar een goede compositie voor een foto"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE