Welk profiel stel je in binnen Lightroom, Luminar of Photoshop?

Wanneer je in RAW je foto’s bewerkt ben je er vaak zelf op aangewezen kleuren en verscherpingen aan te passen. (kleur)profielen zijn geïntroduceerd om dit proces te versnellen, maar welk profiel kun je eigenlijk het beste instellen? In deze video tutorial behandelen we de verschillende kleurprofielen voor Adobe Lightroom, Photoshop en Luminar.

Welk profiel stel je binnen een fotobewerkingsprogramma in? – video

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze tutorial of zou je de mogelijkheden die wij benoemd hebben graag eens willen proberen? Laat het ons weten in een reactie en we zullen jouw vraag beantwoorden.

Reacties (4)

bij Luminar AI is de optie “profiel” niet meer onder de functie “witbalans” te vinden, waar is hij nu naar tie gebracht?

Het is in LuminarAI te vinden in het filter ‘Licht’, onder het schuifbalkje ‘schaduwen’.

Het instellen van het kleurprofiel kan ik niet vinden. Ik gebruik Luminar 4 de versie 4.3.2 . Je geeft in de video aan dat deze zit onder geavanceerder instellingen maar daar zie ik niets terug van kleurprofielen.

Inmiddels zit dit niet meer onder de geavanceerde opties, maar bijna bovenaan onder de optie waar je een voorgeprogrammeerde witbalans-instelling kunt selecteren.

Laat een reactie achter