Een wandeling in de heide (Foto & Verhaal)

Zodra de heide gaat bloeien begint het bij heel veel mensen te kriebelen om er met de camera op uit te gaan. Het internet staat dan ook weer vol met de mooiste foto’s van deze paarse pracht.
Natuurlijk wil ik niet achter blijven en ben daarom in de auto gestapt richting Nationaal Park Dwingelderveld.

Nationaal Park Dwingelderveld is een natuurgebied in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen in de driehoek Dwingeloo, Ruinen en Beilen. Het is ongeveer 37 km² groot. (bron: Wikipedia)

Daar aangekomen was ik een klein beetje teleurgesteld, de omgeving is daar prachtig maar het was niet zo paars als ik had verwacht.
Na een flinke wandeling heb ik toch verschillende plaatjes geschoten en ben dan ook heerlijk op de grond tussen de heide gaan zitten om uit te rusten.

Op mijn scherm heb ik de opnames teruggekeken en eerlijk gezegd was ik blij verrast dat er toch een mooie opname tussen zat. Het contrast van de heide en de blauwe lucht samen met het weidse uitzicht sprak mij wel aan.

Heide foto landschapsfotografi marianne gerrits

HDR opname uit 5 foto’s F/22 ISO-100

Terwijl ik heerlijk tot rust kwam en aan het genieten was van de rust en de prachtige omgeving, hoorde ik de honingbijen driftig zoemen. Het was al aan het einde van de dag maar deze harde werkers waren nog druk bezig om de nectar te verzamelen voor hun heerlijke heidehoning.

Maar er zoemen niet alleen bijen rond over de heide. De vlinders genieten ook van deze kleine bloemetjes en hebben hun eitjes afgezet om zo voor hun nageslacht te zorgen.
Dit kleine rupsje zag ik bovenop een heideplantje zitten. De laatste middagzon scheen op zijn harige lijfje en dit moest natuurlijk vastgelegd worden. Ik kan jullie helaas niet vertellen welke vlinder hier straks uit komt maar misschien kan één van de lezers mij dit vertellen.

Heide foto natuurfotografi marianne gerrits

F/5.6 ISO-100 1/125sec

Terwijl ik op de grond lag zag ik een eindje verderop een mooi moment.
De gele morgenster stond tussen de heideplantjes. Wanneer de bloemen zijn uitgebloeid dan vormen zich mooie zaadpluizen. De pluizen verspreiden zich door de wind zodat we volgend jaar opnieuw kunnen genieten van hun mooie bloemetjes.

Soms moet je een beetje geluk hebben. Tijdens mijn poging om de zaadpluis te fotograferen zorgde een klein briesje ervoor dat de pluisjes begonnen aan hun tocht, op zoek naar een nieuw plekje. Ondanks dat mijn sluitertijd niet erg hoog was heb ik ze toch mooi vast kunnen leggen.

Heide foto landschapsfotografi marianne gerrits 2

F/5.6 ISO-100 1/160sec

Blij met de opnames die ik had gemaakt, was het tijd om weer naar huis je gaan. Maar zoals gewoonlijk zie ik tijdens de wandeling richting auto weer allerlei andere dingen.
De juffers waren namelijk superdruk aan het vliegen bij de grote graspollen tussen de heide.
Af en toe ging er één rustig zitten aan een grote grasspriet. Met het zachte avondlicht dat op zijn vleugeltjes scheen vroeg dat natuurlijk ook weer om een mooi plaatje.

Heide foto natuurfotografi marianne gerrits 2

F5.6 ISO-100 1/125sec

Jullie kunnen het vast raden….. Ik was dan ook nog lang niet thuis 😉

Ik hoop dat jullie net zo hebben genoten van mijn verhaal, zoals ik heb genoten van deze prachtige dag.

Voor iedereen die nieuwsgierig is geworden naar mijn andere foto’s kan natuurlijk altijd even kijken op mijn instagram pagina.

O ja, en natuurlijk is het altijd leuk om een reactie te ontvangen op mijn verhaal.

Groetjes,
Marianne

5 responses on "Een wandeling in de heide (Foto & Verhaal)"

  1. Mag ik vragen wat voor camera je hebt, de kleuren zijn zo mooi. Ik heb ook even gekeken op je instagram pagina. Prachtig!!

    • Dankjewel voor je reactie Yvonne en ook leuk dat je een kijkje hebt genomen op mijn Instagram 🙂 Ik fotografeer met een canon 80D en gebruik meestal een 100mm macro objectief of de 18 / 135mm.

  2. Wat een prachtige foto’s, vooral die van de pluisjes. Ik heb genoten van je verhaal, heel herkenbaar 😉

  3. Genoten van je verhaal met de schitterende foto’s! 👌👌👌En zo herkenbaar ook dat je de tijd vergeet als je met foto ogen naar alles kijkt..! 😄📷

    • Dank je wel voor je reactie Sjoukje. Fijn om te horen dat je het verhaal en de foto’s mooi vindt 😄
      En inderdaad, wanneer je met de camera op pad gaat heb je echt geen besef van tijd. Fotograferen is voor mij dan ook vooral ontspanning en genieten van de natuur 🍁🍂🌷

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

MELD JE GRATIS AAN VOOR FOTOGRAFIE TIPS (2x MAAND)

top
© COPYRIGHT 2011 - 2020 DE ROOIJ FOTOGRAFIE