Verborgen functie in Lightroom CC – Mappen als favoriet markeren

In deze video ga ik je iets nieuws laten zien over Adobe Lightroom. Het is een beetje een verborgen functie die in 2018 aan Adobe Lightroom CC is toegevoegd. Ik neem je mee naar mijn scherm en laat je zien welke functie dit is.

De functie die ik je ga laten zien zit in Lightroom vanaf de update februari 2018. Dat is officieel zoals ze het noemen de Lightroom 7,2 update. Het gaat over het markeren van mappen. Aan de linkerkant in de bibliotheek staan al je mappen. Het is nu mogelijk om daar een sterretje bij te zetten. Je kan het op verschillende manieren gebruiken.

 
Je hebt ergens foto’s gemaakt en de dag erna ga je misschien weer ergens heen, maar je hebt nog niet alle tijd gehad om alle foto’s van de vorige shoot te verwerken. Wat ik doe is een sterretje bij de map plaatsen op het moment dat er nog foto’s in de map zitten die ik nog moet bewerken of moet selecteren. Dat is het moment dat ik de map een sterretje geef en als favoriet markeer. Uiteraard kan je ook gewoon de mappen markeren als favoriet waar jouw beste foto’s in zitten. Op deze manier vind je je foto’s gemakkelijk sneller terug.

Hoe doe je het? Klik met je rechtermuisknop op de map en je krijgt een venster met opties. Vervolgens klik je op ‘als favoriet markeren’ en er verschijnt een sterretje bij. Het weghalen gaat net zo makkelijk. Ik klik weer op de rechtermuisknop en klik op ‘markering favoriet ongedaan maken. Dat is de functie die ik in onderstaande video wil laten zien.

Hopelijk is dit voor jou écht een verborgen functie die je nog niet kende. Laat even weten onder deze video of je er iets aan hebt gehad. Lees ook onze andere leerzame Adobe Lightroom artikelen.

 

Online Cursus Adobe Lightroom Classic CC Gratis Mini Cursus Adobe Lightroom Classic CC

3 responses on "Verborgen functie in Lightroom CC - Mappen als favoriet markeren"

  1. Ik wist niet dat dit mogelijk was
    Ga het zeker gebruiken.

  2. nuttig bericht, ik kende dat sterretje niet

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE