Tips voor vakantiefoto’s

Yes de zomer komt er weer aan! En in de zomer gaan ook weer een hele hoop mensen op vakantie! Heb jij al een vakantie gepland? Lees dan zeker verder, vandaag geef ik jullie een aantal handig tips!

Voorpret

De vakantie is geboekt en de voorpret kan beginnen. Iets wat je ook thuis in Nederland kunt oefenen en dus als onderdeel van de voorpret kunt zien, is het leren kennen van je camera. Het is namelijk zonde als je op reis nog de hele handleiding door moet nemen en je er vervolgens achter komt dat de begrippen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde nog Chinees voor je zijn. Dit je kun je voorkomen door voor je reis je camera eens goed uit te pluizen. Kom je er nu achter dat je het toch nog wel lastig vindt? Geen paniek! Blijf dan zeker op deze website hangen om nog meer leerzame blogs te lezen.

tips vakantiefotos

Op reis

De dag is aangebroken, je vertrekt op reis! Doordat je in een compleet nieuwe omgeving komt, bekijk je alles op een andere manier. Ik betrap mijzelf er altijd op dat ik op reis ineens alles bijzonder en mooi vind. Dat ene schattige huisje midden tussen de velden of dat aparte bankje midden in de stad. Maak hier gebruik van, al deze mooie dingen zijn een perfect motivatie om je camera te pakken!

Let daarnaast zeker ook op de de details. Details kunnen, zeker in het buitenland, vaak zo mooi zijn! In veel culturen besteden ze ontzettend veel aandacht aan de kleine details in bijvoorbeeld tempels of gebouwen.

Ook is er, vooral in wat exotischere landen, flink veel kleur te vinden. De gebouwen, mensen en natuur is vaak ontzettend kleurrijk. Deze kleuren doen het dan ook erg goed op de foto. Je foto’s zien er direct lekker vrolijk uit!

Natuurlijk kunnen de echte highlights niet op je lijstje ontbreken, maar probeer ook eens naar wat minder toeristische plekjes te gaan. Vaak zijn deze ook erg mooi en geeft het je een beter beeld van de authentieke sfeer van het land. Daarnaast heeft het ook als voordeel dat er een stuk minder mensen door je foto’s zullen lopen, op de echte toeristische plekken is het vaak enorm druk.

tips voor vakantiefotos

Napret

Helaas komt aan alle mooie dingen ook weer een eind, maar het voordeel van fotograaf zijn is dat je altijd de foto’s nog hebt! De napret kan nu namelijk gaan beginnen. En zorg dat je ook zeker van deze napret geniet. Door het waarschijnlijk erg grote aantal foto’s dat je hebt gemaakt, bestaat er een grote kans dat je geen zin meer hebt om de foto’s te selecteren en te bekijken. Probeer hier niet aan toe te geven en toch door de eerste selectie heen te gaan. Tijdens het selecteren van de foto’s komen alle herinneringen namelijk weer naar boven. Daarnaast kan ik het ook zeker aanraden om na afloop van je vakantie een mooi fotoalbum te maken. Wanneer je de foto’s laat afdrukken heb je echt iets tastbaars om doorheen te bladeren. Superleuk als herinnering of ter illustratie wanneer je je familie of vrienden vakantieverhalen wilt vertellen!

Hebben jullie al vakantieplannen? En nemen jullie je camera mee? Laat het weten in de reacties!

3 responses on "Tips voor vakantiefoto’s"

 1. Mark Bedankt, voor je mail.
  Ik heb het een en ander uitgeprint bij het eerste deel van de cursus.
  eind deze week ga ik opvakantie en natuurlijk wat foto´s maken wat ik toch al veel deed maar op de automaat.
  Nu ga ik dus ook proberen wat jij hebt uitgelegd met diafragma, sluitertijd en isowaarde.
  vriendlijke groeten van Tineke.

 2. Enthousiast verhaaltje waardoor ik wel zin krijg om opnieuw mijn koffers te pakken. Echter is de inhoud wel heel summier en gericht op personen die niet vaak de camera in handen hebben. Voor mij mag het iets diepgaander de volgende keer.

 3. Uiteraard neem ik mijn camera mee. Met alle cursussen en opleidingen op zak zal ik minder vaak in het wilde weg schieten en doelbewuster vast leggen.

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

MELD JE GRATIS AAN VOOR FOTOGRAFIE TIPS (2x MAAND)

top
© COPYRIGHT 2011 - 2020 DE ROOIJ FOTOGRAFIE