Tips voor alle Lightroom gebruikers die trefwoorden gebruiken

In deze video krijg je een tip over het gebruiken van trefwoorden in Adobe Lightroom. Trefwoorden zijn handig om foto’s op een makkelijke en snelle manier terug te vinden. Het is een tip die het net iets sneller maakt om trefwoorden toe te passen.

 

Trefwoordensets maken en toepassen

Mocht je Lightroom al langer gebruiken en al trefwoorden toepassen, dan weet je dat je ze stuk voor stuk kunt intypen. Maar, als je vaker op dezelfde locatie fotografeert, bijvoorbeeld Rotterdam of Amsterdam, dan is het handig om trefwoordensets aan te maken. In trefwoordensets staan trefwoorden die je vaker gebruikt bij bepaalde type foto’s. Als je zo’n trefwoordenset hebt, dan merk je dat je maar 9 woorden per set kunt gebruiken. Ze worden dan netjes getoond in een 3 x 3 vorm, in het venster rechts van je bibliotheek in Lightroom. Dat heeft een reden, want wat je kunt doen is het volgende.

Als je op de Apple Mac werkt, dan kan je de Option Alt toets ingedrukt houden. Bij Windows is dit de Control-toets. Wanneer je dit doet, dan zie je dat er cijfertjes bij de woorden komen te staan. Het handige is nu, als je op de cijfertjes drukt op je toetsenbord, dan worden die trefwoorden toegekend. Op deze manier kan je heel snel de trefwoorden die van toepassing zijn op de foto toepassen. Wil je weten hoe dit er in Lightroom uit ziet? Bekijk dan onderstaande video.

Dit was een kleine, maar handige tip die je veel tijd kan besparen.  Wij zijn erg benieuwd naar jouw reactie over deze tip! Vergeet ook niet te abonneren op ons YouTube kanaal zodat je op de hoogte blijft van al onze nieuwe video’s.

 

Online Cursus Adobe Lightroom Classic CC Gratis Mini Cursus Adobe Lightroom Classic CC

2 responses on "Tips voor alle Lightroom gebruikers die trefwoorden gebruiken"

  1. nee was nog niet bekend, gebruik het ook nog te weinig maar hartstikke leuk als jij met zo’n nieuwtje komt!

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE