Steden fotograferen met slecht zicht (Foto Tips #002)

In de rubriek Foto Tips bespreken wij een foto. Je komt te weten met welke camera, objectief en eventuele accessoires de foto gemaakt is. Ook krijg je te horen wat de instellingen zijn en waarom er voor die instellingen gekozen is. Door naar de video te kijken hoor je ook het achterliggende verhaal van de foto waardoor je precies te weten komt aan welke zaken allemaal gedacht is tijdens het fotograferen. Kortom, het is een video met veel handige fotografie tips.

Deze week bespreken wij een foto die gemaakt is tijdens de Fotoreis naar New York. Het zicht vanaf de Empire State Building was niet goed toen we bovenkwamen. Dit kan ervoor zorgen dat je niet de foto maakt die je in gedachte had, maar het geeft genoeg andere mogelijkheden.

Onder de video vind je de instellingen van de foto. Heb je een vraag? Laat het weten door onderaan de pagina te reageren op deze foto.

Instellingen & Foto apparatuur

Camera: Sony A7R III
Objectief: Sony FE 24-105mm f/4

Diafragma: f/8
Sluitertijd: 1/250 sec.
ISO: 50
Brandpuntsafstand: 96mm

Wil je meer leren over het fotograferen van steden? Wij hebben een specifieke workshop gericht op stadsfotografie. Als je meer uit je camera wilt halen en meer zekerheid wilt hebben over welke instellingen je nodig hebt in de meest uiteenlopende situaties, kijk dan eens naar onze online fotografie cursus of volg de cursus in één van de vele steden in Nederland.

Foto als wanddecoratie

Deze foto is ook te koop als wanddecoratie. Wij kunnen dit op vele materialen leveren. Of het nu voor thuis of op het werk is, wij zorgen ervoor dat jij binnenkort van een schitterende foto kan genieten.

Op welke materialen kan het gedrukt worden? Denk aan een foto afdruk op canvas, aluminium, hout, Xpozer (fotoposter), plexiglas of diamantglas. Ook een hele muur bedekken met fotobehang behoort tot de mogelijkheden. Stuur ons een bericht via het contactformulier voor meer informatie.

Reacties (3)

Nuttige video met goede tips!

De les die ik er uit leer is dat je bij alle weersomstandigheden kan fotograferen zodra je je plan aanpast. Omzetten naar z/w wordt wel eens als een vlucht gezien doch werkt het vaak heel goed zoals deze foto laat zien. Wat ik mooi vind is de diepte werking die je krijgt door de duidelijke gebouwen aan de voorkant en de heiige achtergrond. Wat me ook opvalt is dat het geen probleem hoeft te zijn als de rechter (lichte) kant van je histogram uitslaat. Ik had het wel leuk gevonden als je nog even de originele foto had laten zien om het verschil te kunnen bekijken. Al met al een prachtige foto en een leerzame les die ik in mijn oren knoop.

Hoi Mark,

ook deze video was weer zeer leerzaam. En ik ben het met je eens, dat de achtergrond juist “storend” zou werken in deze foto.
Bedankt en tot de volgende keer.

Laat een reactie achter