Stadsfotografie in Rotterdam (deel 2)

Eind maart besprak ik in deel 1 van Stadsfotografie in Rotterdam verschillende locaties waar je zeker een foto gemaakt moet hebben als je Rotterdam bezoekt. Deze locaties bevinden zich rond de Kop van Zuid. In dit tweede deel bespreek ik een aantal locaties rond de Oude Haven. De Oude Haven is op loopafstand van NS station Blaak en wordt gekarakteriseerd door mooie (oude) boten en door een aantal oude gebouwen.

Een van deze oude gebouwen is het Witte Huis. Je zou het niet zeggen, maar dit gebouw was de eerste wolkenkrabber van Europa. Dit kantoorgebouw is van veel plaatsen te fotograferen, maar mijn favoriete standpunt is aan de andere kant van het water. Zoals in de onderstaande foto. Aan de linkerkant van dezelfde foto zie je een deel van scheephelling Koningspoort. Hier worden boten gerepareerd en ook hier zijn leuke foto’s te maken. Je kunt bijvoorbeeld foto’s maken van de werkende mensen.

Rotterdam is natuurlijk overwegend een stad met moderne architectuur en dat is ook in bovenstaande foto te zien. Aan de linkerkant van het Witte Huis staat een van de hoogste gebouwen van Nederland, The Red Apple. Dit woongebouw dankt zijn naam aan de appelmarkt die daar vroeger gevestigd was.

Het is ook de moeite waard om langs de Haringvliet te lopen. In dit water vind je nog meer schitterende boten waar je je kunt uitleven met je camera. Ook vanaf hier kun je nog steeds het Witte Huis fotograferen en dat geeft toch weer een heel ander beeld. Via de andere kant van de Haringvliet kun je weer teruglopen richt de terrassen bij de Oude Haven.

Tussen de Oude Haven en het treinstation Blaak vind je natuurlijk de kubushuizen. Het is mogelijk om de weg (Blaak) via de kubushuizen over te steken. Naast restaurant Plan C is een trap waar je omhoog kunt. Als je boven bent heb je een mooi uitzicht over de Oude Haven met terrasjes, het Witte Huis en de Willemsbrug. Aan de andere kant van de Blaak staat nog het moderne treinstation Blaak en vergeet natuurlijk niet de kubushuizen te fotograferen.

Vind je het leuk om nog meer leuke plaatsen te ontdekken in Rotterdam om te fotograferen? Meld je dan snel aan voor de fotowandeling in Rotterdam of de workshop cityscape fotografie.

Online Fotografie Cursus

Delen met je fotografie maatjes via:

0 responses on "Stadsfotografie in Rotterdam (deel 2)"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE