Spectaculaire foto’s maken vanuit een hoog standpunt (Foto Tips #010)

In de rubriek Foto Tips bespreken wij een foto. Je komt te weten met welke camera, objectief en eventuele accessoires de foto gemaakt is, wat de instellingen zijn en waarom er voor die instellingen gekozen is. Ook vertellen wij wat het achterliggende verhaal van de foto is of hoe de foto tot stand gekomen is. In de onderstaande video zitten dus handige fotografie tips verwerkt.

Deze week geven we een aantal tips over hoe je spectaculaire foto’s kan maken vanuit een hoog standpunt. De volgende keer dat jij op een hoog punt staat kan je dit direct toepassen.

Onder de video vind je de instellingen van de foto. Heb je een vraag? Laat het weten door onderaan de pagina te reageren op deze foto.

Instellingen & Foto apparatuur

Camera: Nikon D800
Objectief: Nikon AF-S 16-35mm f/4.0G VR ED 

Diafragma: f/16
Sluitertijd: 1/100 sec.
ISO: 100
Brandpuntsafstand: 16mm

Als je meer uit je camera wilt halen en meer zekerheid wilt hebben over welke instellingen je nodig hebt in de meest uiteenlopende situaties, kijk dan eens naar onze online fotografie cursus of volg de cursus in één van de vele steden in Nederland.

Foto als wanddecoratie

Indrukwekkende foto's vastleggen vanuit een hoog standpunt - Foto Tips #010
The skyscrapers of New York, seen from the Empire State Building in Manhattan. I took this picture in the early morning with the beautiful soft sunlight.

Deze foto is ook te koop als wanddecoratie. Wij kunnen dit op vele materialen leveren. Of het nu voor thuis of op het werk is, wij zorgen ervoor dat jij binnenkort van een schitterende foto kan genieten.

Op welke materialen kan het gedrukt worden? Denk aan een foto afdruk op canvas, aluminium, hout, Xpozer (fotoposter), plexiglas of diamantglas. Ook een hele muur bedekken met fotobehang behoort tot de mogelijkheden. Stuur ons een bericht via het contactformulier voor meer informatie.

Reacties (2)

Welke AF veldstand moet ik kiezen voor deze foto als ik deze maak met de Nikon D7500

Hi Huub,

Je kunt gewoon 1 autofocuspunt gebruiken. Daarmee kan jij het meest nauwkeurig bepalen welk deel van de foto de maximale scherpte krijgt. In dit geval heb ik scherpgesteld op de eerste hoge toren op de voorgrond. In onze gratis mini fotografie cursus geven wij nog meer handige tips over scherpstellen en andere fotografie technieken.

Laat een reactie achter