Review BlackRapid

Sinds een aantal maanden gebruik ik een camera draagriem van Blackrapid. Tijd voor een review over de BlackRapid RS-7 die ik gekocht heb. Misschien heb je de naam BlackRapid al eens voorbij horen komen. Sinds een jaar zijn deze camerariemen enorm populair geworden. De BlackRapid gebruik je in plaats van de camerariem die standaard meegeleverd wordt. De meegeleverde camerariemen zijn vaak dun en ruw waardoor ze snel in je huid gaan snijden als je het lang om je nek hebt hangen. Daarnaast kun je ook gemakkelijk een pijnlijke nek krijgen als je camera en objectief een flink gewicht hebben, want alles hangt letterlijk aan je nek.

De Blackrapid is een camerariem die je gekruist over je lichaam draagt. Onderaan de riem (ter hoogte van je heup) hangt een haak met een snelkoppeling eraan. Deze snelkoppeling heeft schroefdraad waaraan vrijwel alle camera’s aan geschroefd kunnen worden. Het handige van de haak is dat deze snel geopend kan worden zodat de snelkoppeling van de riem gehaald kan worden.

Blackrapid Camerariem

De BlackRapid heb ik de afgelopen maanden voornamelijk gebruikt in combinatie met een Nikon D90 en Nikon 24-105mm objectief. Bij elkaar een gewicht van iets meer dan 1 kilo. In het begin was het even wennen om met de BlackRapid rond te lopen, maar al snel was ik erg tevreden over de camerariem. De riem zit comfortabel dankzij de zachte vulling. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de riem in je huid gaat snijden. Een ander groot pluspunt van de BlackRapid is dat je het gewicht van je camera nauwelijks voelt. Tijdens mijn vakantie in Vietnam heb ik bijna 3 weken lang de hele dag met mijn camera rondgelopen en met BlackRapid merk je hier erg weinig van! Met mijn Nikon camerariem hield ik eigenlijk altijd de camera nog in mijn hand vast om ervoor te zorgen dat niet het volledige gewicht aan mijn nek hing, maar met de BlackRapid kun je de camera zonder problemen loslaten. De camera hangt dan rond je heup.

Als je wilt gaan fotograferen kun je eenvoudig de camera pakken en naar je oog brengen. De haak heeft namelijk de mogelijkheid om langs de riem omhoog te bewegen. Al met al ben ik erg tevreden met de BlackRapid RS7 en is het zeker het geld waard. In de onderstaande video is nog een productdemonstratie van de BlackRapid RS7 te zien. BlackRapid heeft ook nog andere camerariemen en een speciale BlackRapid voor vrouwen.

Heb je ook ervaring met BlackRapid? Laat dit dan weten door op dit bericht te reageren.

Reacties (10)

Ik heb de Black rapid ook sinds kort, comfort alom, Ik heb alleen een klein minpuntje, de snelkoppeling ( even geen idee hoe dat heet ) zit aan de achterkant ipv aan de voorkant, althans als het logo voor hoort te zitten. Ik ben bang dat als je door een drukke straat wandel de riem snel los is te maken zonder dat je er erg in heb.

Dat lijkt mij een foutje Rob. Bij mij dit de snelkoppeling wel aan de voorzijde.

Zit het logo bij jou dan ook aan de voorkant? Eens kijken of ik hem nog om kan ruilen.

Ik heb net het filmpje bekeken en daar zit die toch ook aan de achterkant Mark 😉

Als hij de camera laat hangen (in het filmpje) dan zit het Blackrapid logo net aan de voorzijde toch? (het komt net over zijn schouder heen).

Als hij zijn camera pakt dan schuift alles wel naar de achterzijde.

Even gekeken, word vanaf 1min duidelijk zichtbaar dat de quick release toch aan de achterkant zit, desingerfoutje misschien? Dus in grote groep mensen toch voorzichtig zijn en extra waakzaam.

IK BEN NIET ZO BLIJ MET MIJN BLACK RAPID DRAAGRIEM/
.
AFGELOPEN ZONDAG VIEL MIJN CAMERA MET OBJECTIEF VAN DE RIEM AF.
‘S-MORGENS NOG ALLES GECONTROLEERD EN OMDAT HET REGENDE HAD IK MIJN REGENCAPE AAN, DAARDOOR CAMERA NIET VAST, WAT IK ANDERS WEL DOE. OPEENS VIEL DE CAMERA VAN DE RIEM AF EN WEL MIJN KAPOT,. VERTROUW DE VERGRENDELING DUS NOOIT.

Mark de Rooij

Oei, dat klinkt niet goed!
Zelf deze ervaring nog niet gehad.

Was er iets van de haak afgebroken of schoot het gewoon los?

schoot gewoon los.
Nu een contact moment met de fabrikant……

Ik heb exact dezelfde en net wat je zeg het werk ideaal, als je aan het schieten ben zit de riem niet in de weg. En met de musketon haak koppel je je camera ook zo weer los.
Meestal houdt ik mijn camera niet vast en bescherm hem vaak automatisch met de arm als je ergens langs loopt. Kortom absoluut ideaal.

Laat een reactie achter