Photolemur 3 van Skylum getest + 25% kortingscode

Nabewerking liefhebbers en beginners opgelet! Heb je een passie voor fotografie, maar ben je naar mening te veel tijd kwijt aan het nabewerken of wil je simpelweg je foto’s verbeteren? Met Photolemur 3 van Skylum is dat verleden tijd! Deze automatische fotoverbeteraar voor zowel Windows als Mac, zorgt ervoor dat jij zeeën van tijd krijgt om jezelf 100% te kunnen focussen op jouw passie: Fotograferen! Daarnaast is het programma voor iedereen met een computer toegankelijk. In dit artikel nemen we jou mee in de wonderlijke wereld van Photolemur 3.

Wil je Photolemur aanschaffen? Gebruik dan de kortingscode DEROOIJ en ontvang 25% korting.


Wat doet Photolemur?

Photolemur 3 zorgt automatisch ervoor dat jouw foto’s worden verbeterd. Dit gebeurt aan de hand van de meest geavanceerde algoritmes en kunstmatige intelligentie. Deze slimme technologie zorgt ervoor dat jouw foto’s op zo’n manier bewerkt worden, dat het er absoluut niet nep of overbewerkt uitziet. Het enige wat je hoeft te doen is een foto (of meerdere) in het programma openen. De app zal vervolgens jouw meesterwerk verbeteren op onder anderen kleur, belichting en zelfs gezichtsverbetering. Met een handige schijfregelaar kun je de ‘before / after’ bekijken.

Photelemur auto bewerking
photolemur 3 bewerking


Wat is Photolemur juist niet?

Photolemur moet je niet verwarren met de meeste bewerkingsprogramma’s die de gebruiker de mogelijkheid geven om afbeeldingen bij te snijden en de algemene zaken te bewerken. Photolemur is de eerste software die het verbeteren van een fotos geheel automatisch doet. Je laat als gebruiker dus de touwtjes los. Voor wie gewend is om zelf alle foto’s te bewerken is dit waarschijnlijk niet de juiste software om te gebruiken, maar als je niets met fotobewerking hebt of je wilt er niet teveel tijd aan kwijt zijn… dit is wat je nodig hebt. Met Photolemur 3 pas je de meeste aanpassingen toe in een handomdraai.


Exporteren van de foto’s

Eenmaal tevreden met het resultaat kun je individuele foto’s of groepen exporteren. Vanuit het programma is het mogelijk direct naar Email, SmugMug (Flickr) of naar je schijf te exporteren. Je hebt dan de mogelijkheid jouw foto’s in JPEG, PNG, TIFF, JPEG-2000, Photoshop of PDF bestand te exporteren. Daarnaast kun je (zie afbeelding) ook de kwaliteit en grootte aanpassen.

Daarnaast ondersteund Photolemur bestanden zoals JPEG, TIFF, DNG en RAW. Schiet je tot op heden alleen in JPEG? Om het programma het beste zijn werk te laten doen raden wij aan om in RAW te fotograferen. Zo heeft het programma, in tegendeel tot een JPEG-bestand, toegang tot alle mogelijke waarden om voor jou tot het uiterste te gaan.

Photolemur 3 exportoptie


Geheel automatisch?

Zoals in de inleiding al naar voren kwam, werkt Photolemur 3 volledig automatisch. Gelukkig hebben de makers hierbij aan de gebruiker gedacht. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je de bewerking die het programma voorstelt nét iets te veel. Via de slider kun je de mate van bewerking naar wens instellen. Daarnaast kun je ook gezichtsverbetering, grotere ogen en lenscorrectie in- of uitschakelen. Denk hierbij aan een witter gebit, gladdere huid en sprekende ogen. Al deze aanpassingen zijn erg miniem, maar zorgen ervoor dat de personen in jouw foto’s wat fitter en helderder op de foto staan.

Photolemur 3 slider

Verder hebben de makers van Photolemur 3 ook rekening gehouden met fotografen die al uitgebreid gebruikmaken van diensten zoals Adobe Photoshop en/of Adobe Lightroom. Daarbij is het mogelijk om Photolemur 3 als plugin te installeren. Zo kun je het programma meteen gebruiken vanuit jouw favoriete bewerkingsprogramma’s. Dit is uiteraard zowel bij Mac- als Windows-versies mogelijk.


Voorinstellingen

Voor gebruikers van Luminar en Lightroom klinkt het waarschijnlijk al bekend. Ook Photolemur heeft unieke voorinstellingen (presets) die je naar voorkeur handmatig kunt toepassen. Deze stijlen kun je gemakkelijk bereiken via de cirkel linksonder in het scherm (Zie foto). Daarnaast is het ook mogelijk nieuwe stijlen aan te schaffen. Liever geen extra stijl? Met een klik wordt het effect van jouw foto verwijderd.

Photolemur 3 voorinstelling apollo
Photolemur 3 voorinstelling fall
Photolemur 3 voorinstelling noble
Photolemur 3 voorinstelling spirited
Photolemur 3 voorinstelling mono
Photolemur 3 voorinstelling evolve


Aanschaf

Ben je benieuwd naar het programma zelf? Download een gratis proefversie. Deze gratis versie bevat wel een watermerk van de dienst en maakt het niet mogelijk om meerdere foto’s tegelijkertijd te behandelen. Eenmaal betoverd door het programma? Voor €35 (exclusief btw) heb je Photolemur 3 al in huis. Let wel, dat het een ‘Single License’ is, waardoor je het programma maar op één apparaat kan installeren. Voor een familie licentie betaal je €55 en kun je het programma op vijf apparaten gebruiken.


Conclusie

Photolemur 3 is het eerste programma dat volledig automatisch aangestuurd foto’s verbeterd. Dit aan de hand van Artificial Intelligence. Ben je als fotograaf liever zelf bezig met het bewerken van foto’s? Dan is Photolemur 3 misschien niet het bewerkingsprogramma dat je verwacht. Wel zul je snel merken dat het programma snel en erg goed werk levert. Het programma kan de beste resultaten leveren wanneer je een RAW bestand aanlevert. Daarnaast is Photolemur 3 bijzonder goed in het verbeteren van foto’s met veel beeldruis of onderbelichting. Kortom, Photolemur doet voor jou het meest tijdrovende werk. Je hoeft je als fotograaf eigenlijk alleen te focussen op je passie: Fotograferen. Photolemur 3 bespaart tijd en komt zijn belofte na en dat doet hij verassend goed ook!


Kortingscode Photolemur 3

Ben jij enthousiast over Photolemur en wil je het aanschaffen? Dit kan via de website van Skylum. Gebruik de kortingscode DEROOIJ en ontvang direct 25% korting.

Dit artikel is geschreven door Xanne Paulissen
Xanne is een jonge, talentvolle fotografe met een opleiding in Docent beeldende kunst en vormgeving. Daarnaast reist ze graag en deelt ze middels blogs en cursussen haar kennis en creativiteit met anderen.


Reacties (9)

Verbetert deze software ook automatisch foutieve wirbalansinstellingen en diverse kleurenzwemen (magenta, cyaan e.d.) in gedigitaliseerde oude dia’s en negatieven? Zonet, welke software werkt beter of eenvoudig (Luminar, … )?

Dit zijn zeker bewerkingen die Photolemur kan detecteren en verbeteren. Ik heb het alleen zelf nooit op dia’s en negatieven toegepast dus ik durf niet met zekerheid te zeggen of het daar vlekkeloos op werkt.

Waar staat de family licentie?

Een vraag aangaande de grootte van het programma, ik heb het gekocht en geiinstalleerd maar kan het programma niet beeldvullend maken? Zou voor mij zeer wenselijk wezen of zie ik een instelling over het hoofd?
MVG
P. Groenheide

Dat is ook onze ervaring en we hebben dit verzoek al vaker gehoord. Hopelijk gaan de ontwikkelaars daar in een volgende versie iets mee doen.

Hoelang blijft deze kortingsactie geldig?
Ik ben pas weer begin juli thuis.

Begin juli zal deze kortingscode zeker nog werken. In principe is het een kortingscode zonder einddatum, hoewel Skylum altijd het recht heeft de kortingscode in te trekken.

Jammer dat de kortingscode niet geld voor de Family licence.

Hi L. Leloux,

De kortingscode werkt ook voor de family licentie. Mocht het niet lukken laat het ons even weten 🙂

Laat een reactie achter