Nationaal vuurwerk fotograferen in Rotterdam (Foto & Verhaal)

Het is 1 januari 2018 en nieuwjaarsavond is weer achter de rug. Oud en nieuw blijft toch altijd een mooi en bijzonder moment. Het is een moment van terugkijken op het afgelopen jaar en plannen van nieuwe leuke dingen voor het jaar dat gaat komen. Bij oud en nieuw hoort ook vuurwerk en dat is natuurlijk leuk om te fotograferen. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik één jaar geleden de camera klaar had staan om het Nationaal vuurwerk te fotograferen, maar door de dichte mist viel er weinig te zien. Gelukkig was het dit jaar beter weer om mooie vuurwerkfoto’s te maken van het Nationaal vuurwerk in Rotterdam.

Het vuurwerk wordt altijd bij de Erasmusbrug afgestoken, een mooi icoon van Rotterdam. Het wordt niet alleen vanaf de brug afgestoken, maar ook vanaf een boot in de Nieuwe Maas. Dit levert een mooi en kleurrijk tafereel op. Als je vuurwerk gaat fotograferen moet je rekening houden dat er veel rook vrij komt. Na een paar minuten weet je al dat de rook ook in de foto zichtbaar wordt. Dit vind ik meestal niet zo mooi, want het gaat natuurlijk om het uiteenspattende vuurwerk. De eerste minuten van een vuurwerkshow zijn om die reden de beste momenten om foto’s te maken.

Het vieren van een nieuw jaar is natuurlijk ook een familiemoment. Om die reden had ik mijn camera klaargezet en ingesteld, zodat ik daar om 0:00 uur geen omkijken naar had en toch foto’s kon maken op het moment dat het vuurwerk begon. De sluitertijd stond op 15 seconden, omdat ik een deel van de Rotterdamse skyline ook goed belicht wilde hebben. Dankzij de 15 seconden bleven de details in de gebouwen zichtbaar. Deze sluitertijd in combinatie met een diafragma van f/8 en de laagste ISO-waarde van mijn camera (ISO 200) gaf een goed belichte foto. Tenslotte had ik de camera op de intervalopname ingesteld. Dit zorgt ervoor dat de camera foto’s achter elkaar blijft maken met de bovengenoemde instellingen. Net voor 0:00 uur heb ik de intervalopname gestart en de camera tot 0:05 uur laten werken.

Vuurwerk foto - Nationaal vuurwerk Rotterdam 2018

f/8 | 15 sec. | ISO 200 | 88.2mm
Deze foto was de beste van de reeks. Zoals verwacht was het een van de eerste foto’s. Vele andere foto’s hadden teveel rook in de lucht wat voor onnodige afleiding zorgt.

Het nieuwe jaar is begonnen, met een mooie vuurwerkfoto. Dat is een goed begin.Ik wens jou een gelukkig en fotogeniek nieuwjaar toe!

6 responses on "Nationaal vuurwerk fotograferen in Rotterdam (Foto & Verhaal)"

  1. Wij hebben het op de t.v gezien en ik had mijn vrienden al verteld dat jij er vast wel bij zou zijn. Top!
    En het jaar begint weer met prachtige foto’s👍
    Dank je wel voor het delen met ons.
    Groetjes

  2. Mooie foto en ook zeker een paar goede tips voor mezelf opgeslagen. Het blijft namelijk altijd goed zoeken naar juiste instellingen. Maar met deze moet het een volgende keer zeker goed gaan lukken. Ook de optie van de interval is er eentje om goed te gaan gebruiken. Wellicht ook in andere situaties.

  3. Wauw Mark een mooie foto hoor!

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

MELD JE GRATIS AAN VOOR FOTOGRAFIE TIPS (2x MAAND)

top
© COPYRIGHT 2011 - 2020 DE ROOIJ FOTOGRAFIE